»

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

PlexWriter Premium

Digit Life - Podjetje Plextor je naznanilo, da bo na trg poslalo novo družino CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovano. Zapisovalniki bodo sposobni pisati s hitrostjo 52x in prepisovati z 32x. Izdelovali bodo tudi zunanje enote, ki jih bomo priklopili na USB. Pričakujemo jih lahko v mesecu maju, cena pa naj bi se gibala okoli 119 eurov. Izvirna novica ter podrobnosti.

boštjan dodaja še to, da bo z njimi moč peči tudi 1,2 GB datoteke na 99-minutne CD-Rje.


0 komentarjev

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

Nov test - primerjava osmih grafičnih kartic

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal test osmih grafičnih kartic. Vse od njih podpirajo tehnologije DirectX 8.0, so grajene v 0.15 mikronski tehnologiji, imajo vsaj 64 megabajtov pomnilnika, a se vseeno njihove cene gibljejo med sprejemljivimi 20.000 ter glomaznimi 120 tolarskimi tisočaki. ATi Radeon 9700 PRO, Sis Xabre, nVidia Geforce 4 Ti 4200, 4400, 4600, Radeon 9000 PRO ter 9000 128 MB in Matroxova Parhelia. Vse pod eno konfiguracijo, združene v medsebojnem boju. Branje testa obvezno. Prebij se, kdor se more [:D]. Klik!

41 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

Plextor napada

M3DZone - Komaj smo se opomogli od navala dvaintridesetkratnikov, že je Plextor izdal 40x verzijo svojega PlexWriterja. To pomeni, da lahko prepisovalnik pri najvišji hitrosti pisanja doseže prenose hitrosti kar 6000 KB/s! Tudi hitrost prepisovanja je višja, tokrat 12x. Počasi se bo začela doba novih prepisovalnikov, saj je 40x za vsakega navadnega smrtnika že dosti preveč. Bodi dosti hitrosti pisanja - glavice naj staknejo skupaj za povišanje hitrosti prepisovanje, kvalitetnejše zapisovanje glasbe, lepši izgled ter nižje cene. Bomo videli, kaj bo prihodnost prinesla. Za specifikacije Plextor 40/12/40A pa klik!

5 komentarjev

CenDyne Lightning III 40X12X48

CDRLabs - Da pa ne bo Plextorjev uspeh "živel" predolgo, so se pri podjetju CenDyne potrudili in svojemu prepisovalcu še izboljšali zmogljivosti v primerjavi s Plextorjem. Tako njihov CD-pek/prepek pravtako zmore 40x hitrost snemanja, 12x hitrost prepisovanja in 48x hitrost branja CD-jev. Razlike v ceni med Plextorjem in CenDyne prepisovalcem naj bi bilo za borih $10, več o CenDyne Lightning III 40X12X48 pa si lahko preberete na tem naslovu.

3 komentarji

Plextor PX-W4012TA

CDR-Info - Plextor je prišel na sami vrh, kar se tiče hitrosti zapisovanja. Tako bodo v februarju izdali model PX-4012TA, ki nam da že z imenom vedeti, da snema s 40x hitrostjo, presnemava s 12x ter bere CD-je s 40x, pravtako pa ima 4MB buffer-ja ter BURN-Proof tehnologijo. 80 minutni CD tako posname v borih 179 sekundah. A žal vse ni tako lepo, kot se sprva sliši, saj se snemanje prične "le" s 24x hitrostjo, se nato povzpne na 32x in šele nato na 40x. Več o novem prepisovalcu izveste tukaj.

5 komentarjev

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Ker izgleda, da so naši pisuni spet zaspali na lovorikah in ker pri Slo-Techu še vedno skrbimo, da vam ni in ne bo dolgčas, je Bigfoot za vas spisal test Intel Pocket kamere. Poceni fotoaparat in kamera, ki bo zadovoljila marsikaterega nezahtevnega uporabnika, se zna izkazati za zelo ugoden ter premišljen nakup, ako vam kvaliteta slike ni primarna skrb. Branje, kot vedno, obvezno.

3 komentarji

Waitec 24/10/40 CD-RW

CDR-Info - Ja, prav ste prebrali, Waitec je predstavil nov CD rekorder, imenovan MEGALUS, ki je sposoben zapeči navaden CDR medij z 24× hitrostjo. Tako visoko hitrost zmore po zaslugi Z-CLV tehnologije. Pekač začne peko pri 16× hitrosti, po 90 megabajtih pa začne pospeševati in nekje pri 390 megabajtih doseže 24× hitrost. Kljub temu da začne peko s "samo" 16× hitrostjo, je CD nared že v pičlih 3 minutah...

11 komentarjev