»

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

Tudi Soltek z grafičnimi karticami

X-Bit Labs - Vedno več proizvajalcev matičnih plošč se odloča tudi za izdelavo grafičnih kartic, v času, ko pa se za proizvajalce borita Nvidia in ATI, pa je položaj še hujši. Eden izmed novejših proizvajalcev, ki bo vstopil v svet grafičnih kartic je tudi Soltek, ki ga poznamo po precej posrečenih matičnih ploščah za Athlone in Durone. Odločili so se, da izdelajo grafično kartico, ki bo bazirala na GeForce 2 MX 400 čipu (200 MHz), vsebovala pa bo tudi 32 MB SDRAM pomnilnika (166 MHz). Do tukaj vse lepo in prav, vendar pa grafična kartica Solteku gotovo ne bo prinesla kakšnih hudih prihodkov, ker je kartic z GeForce 2 MX čipom že tako ali tako kot listja in trave. Če pa bi Soltekovci svojo kartico priredili overclockerjem in jo "začinili" še z nizko ceno in dobrimi gonilniki, potem misel na uspeh gotovo nebi bila odveč.

0 komentarjev

Izboljšanje 2D slike pri GeForce 2 GTS/MX karticah

Overclockers Australia - Kljub vsej odličnosti Nvidiinih GeForce 2 GTS/MX čipov v 3D, imajo ti čipi pogoste probleme v 2D grafiki. Nekatere kartice s tema dvema čipoma (pa tudi ostale kartice z drugimi Nvidiinimi čipi) imajo precejšnje težave s prikazovanjem teksta. Namesto, da bi kartice prikazale oster tekst, je le-ta precej razmazan. Rešitev? Obiščite to stran, kjer najdete razlago in rešitev problema (cinjenje!!!). Na isti strani najdete tudi načrt, kako običajen GeForce 2 MX predelati v GeForce MXR. Želim vam veliko uspeha pri cinjenu .

1 komentar

Zarečenega kruha se največ poje

X-Bit Labs - To očitno velja za Hercules. Se še spomnite, kako je govoril, da ne bo proizvajal kartic na GeForce2 MX200/MX400 jedru? Da bo izdeloval le Kyro/Kyro II kartice za srednji cenovni razred. No, sedaj se je odločil, da bo nekaj kartic z Nvidia GeForce2 MX 400 čipom le izdelal.
To pa zato, ker je Nvidia prenehala s proizvodnjo GeForce2 MX čipov. Izdeluje le še MX200 in MX400 čipe. Tako bo Hercules kmalu začel s prodajo grafične kartice na MX 400 čipu z 32MB RAM-a za okoli $135.

6 komentarjev

Leadtek GeForce 2 MX DH Pro

HotHardware - Kaj je to, porečete? Jah, iz imena se lahko sklepa, da je to kartica, ki prihaja iz firme Leadtek, na njej je GeForce 2 MX grafični čip, DH pa stoji za Dual - Head, kar pomeni, da je na kartici zraven standardnega izhoda za monitor še S - Video out. Druge lastnosti so iste kot pri večini kartic z GeForce 2 MX čipom, različen je edino hladilnik za čip, ki je pri tej verziji kar orenk. Opis tega Dual - Head čuda pa si lahko dobite tukaj.

0 komentarjev