»

TDK-jev zapisovalnik druge serije

Hardware Zone -

Na HardwareZone so testirali CD-zapisovalnik podjetja TDK, ki ga verjetno bolje poznate kot izdelovalca CD medijev. Njihen tokratni izdelek bere in piše z 48x hitrostjo, prepisuje pa samo s 24x. Verjetno ni odveč poudariti, da bere skorajda vse, kar je okroglega (izvzemši pizze ter DVD-je). Z zapisovalnikom so bili zelo zadovoljni, saj za 105 dolarjev ponuja resnično dobre zmogljovosti. CD je na primer posnel v slabi poltretji minuti, za prepisljivi plošček pa je potreboval le dobro minuto več. Še en razlog več, da so mu dodelili oceno 4.5 (od 5) in nagrado uredništva. Semkaj!

13 komentarjev

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

ASUS CRW-4012A 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Asusova pečka je prava raketa. Snema lahko z 40x, presnemava z 12x, bere pa z 48x hitrostjo. Kljub vsemu pa na primerjalnem testu izgubi tako pri peki 650MB kot 700MB CD-jev. A naj vas to ne odvrne od (morebitnega) nakupa. Pogon se lahko pohvali z več tehnologijami, paketu je priložen Nero 5.5, zadevščina pa presnemava z 12x. Ampak, vse le ni tako lepo. Ima le 2MB predpomilnika, (pre)glasna je ob branju oz. snemanju, pa še kaj bi se našlo. Več o testu tukaj.

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Tlačkomati... to je tema novega Slo-Techovega testa. In sicer trije tlačkomati, vsi deklarirani pri 24x pisanju, 10x prepisovanju ter 40x branju. Zastopani so Teac, Yamaha ter Plextor. Kliknite sem in si zadevo preberite...
Kaj imate raje hitrost, zanesljivost ali razširjene funkcije? Morda kombinacijo vsega? Preberite si test in se ne podlagi le-tega odločite.

13 komentarjev

Asus 40x12x48 CD-RW

CD Freaks - Ja, nekaj mesecev nazaj ni še nihče govoril o takšni hitrosti zapisovanja. Asusov najnovejši zapisovalec piše kar s 40x hitrostjo prepisuje z 12x in z 48x bere. Ima tehnologijo FlextraLink (Flexible and Strategic Writing technology), ki preprečuje napake pri snemanju. Podpira DAO-RAW, TAO, DAO, SAO, multisession in paketno pisanje. Res hiter tlačkomat, ki pa na žalost uradno še ni izšel. Aja, pe tole: overburn bo podpiral celotnih 99 minut.

0 komentarjev

Plextor 16/10/40

Digit Life - Digit Life je bil priden ter spisal test novega Plextorjevega CD prepisovalca, ki lahko navadne CDje peče s 16x hitrostjo, prepisuje pa z 10x hitrostjo. Rekli boste: Pa, saj to ni nič novega, Yamaha ima 16x pekač že mesece na voljo! Ni res... Možno je že, da ima Yamaha na CD snemalniku napisano, da je 16x, ampak ni popolnoma tako. Prvo, za peko s 16x hitrostjo na Yamahi rabimo posebne medije, ki imajo nastavljen bit, da so zmožne "biti pečene" pri 16x. Drugače se zapisuje pri "samo" 12x hitrosti. Pa tudi če kupimo 16x CD, bo prvih 30 minut zapisanih z 12x hitrostjo, šele potem pekač prestavi v višjo prestavo. Pri Plextorju pa niti eno od vseh naštetih dejstev ne drži. Peče pri 16x hitrosti CLV ter ne rabi posebnih 16x medijev. Če upoštevamo tudi to, da ji lahko (sicer ne tovarniško) vključimo tudi Ultra DMA prenos ter da ima relativno nizko ceno za snemalnik vrhunskih zmogljivosti, je nakup smiseln. Pa kaj vam sploh govorim vse to v eni mali novici, saj imate na tem naslovu vse! ...

3 komentarji