»

Xbox Live za stari Xbox bo ukinjen

Xbox

ITworld.com - Microsoftov generalni menedžer za Xbox Live Mark Whitten je napovedal, da bodo s 15. aprilom 2010 ukinili storitve Xbox Live za originalni Xbox in igre. Točnega razloga za to odločitev niso navedli, le vegasti "to bo prineslo največjo korist za skupnost Xbox Live".

Spomnimo, da so Xbox Live izdali že daljnega leta 2002, leto po izidu konzole Xbox. Ob izidu Xboxa 360 leta 2005 so nehali prodajati prvi Xbox, tako da je ukinitev podpore za napravo, ki ni več naprodaj že pet let, smiselna. Manj logična je ta poteza za igre v sklopu Xbox Originals, ki so prek neposrednega prenosa (direct download) naprodaj še danes. Več o tem.

7 komentarjev

Priprava štanta na InterInfosu '02

Slo-Tech - Ker jaz, očitno, ta večer nisem imel kaj početi, si lahko na tem naslovu (na voljo bo okoli dveh zjutraj - 2.00) vunpotegnete 5 in pol minut dolg ter zajetnih 70 megabajtov velik posnetek, v katerem si lahko ogledate, kako je Slo-Techov Interinfos štant dobil svojo končno obliko. Od prevažanja, prenašanja, lepljenja, obešanja, konfiguriranja... Z mirno background glasbo, za kar gre vsa hvala tha_manu. Klik!

P.S.: Link je hiter, tako da boste kablaši ter ADSLjaši prišli na svoje.

23 komentarjev

Windows 2000 na Xbox

Xbox Linux Project - Microsoftovi igralni konzoli Xbox so že pred časom uspešno sesuli zaščito proti poganjanju neavtoriziranega programja ter v začetku nanjo naložili Linux.

Da pa je ironija še večja, so se lotili še drznejšega podviga in pri njem uspeli. Na Xbox so naložili Windows 2000. Se sprašujete kako jim je to uspelo? Okna tečejo kot gostujoči sistem na Linuxu. Poročajo še, da aplikacije kot Office delujejo brez problemov, prav tako pa je mogoče predvajanje MPEG4 filmov ter celo uporaba dodatnih zunanjih naprav preko USB vodila. Celoten članek na tem naslovu.

2 komentarja

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar

Prenosni DVD

vir: Guru 3D
Guru 3D - Sony je danes pokazal kako se dela. Izdal je namreč prenosni DVD player. Za glasbo, seveda. Zdaj, ko se počasi pojavljajo DVD RW-ji ne bo dolgo preden bo tržišče zahtevalo tak izdelek. Sony je mislil vnaprej in ga je že izdal. Mogoče malce prezgodaj, pravim jaz. DVD player bo podpiral Dolby 5.1 standard in bo prišel v kompletu s Sony-jevimi surround sound slušalkami. Priključiti se ga bo dalo tudi na TV in imel bo daljinski upraljalec. Stvar, ki pa mi je najbolj všeč na njem pa je izgled. Nažalost pa je tudi slaba stran take koncentracije dobrot... Cene Sony raje ni niti omenjal, ker bo astronomska....

0 komentarjev

O Xboxu...

več strani - Včeraj zjutraj, točno ob 8.00 po lokalnem času, je Microsoft objavil dodatne informacije v zvezi s prihajajočo konzolo Xbox. Cena konzole ob izidu bo tako $299.00 (yeah ), stvarco pa bodo lahko severni Američani kupili 8. novembra 2001. Ob izidu bo na voljo velika paleta iger, med njimi ultrapričakovani Halo, Mad Dash, Oddworld, Dead or Alive 3... Nekaj se šušlja celo o tem, da naj bi se na Xboxu pojavila igra The Matrix! Ne vem za vas, ampak meni zadeva vedno bolj in bolj diši. Mali mehki pač zna (zreklamirat) ...

7 komentarjev

...in informacije kapljajo na dan...

Electic Tech - Microsoftova prihajajoča konzola Xbox, ki namerava še pošteno zakuriti Sonyu z njegovim Playstationom 2, počasi dobiva svojo končno obliko. Ker je protokol pri stvareh, da se "mora" izdati specifikacija vsakič, ko se za njo pojavi potreba, vemo od danes še nekaj. Ravisent bo v Xbox vgradil tehnologijo dekodiranja DVDjev. Če se vam to ime ne zdi znano, vedite da je Ravisent avtor Cinemasterjevega dekoderja za DVD. ...and the plot thickens... [:D]

0 komentarjev