»

Izšel Python 3.0

The Register - Če ste morebiti zamudili, v sredo je izšel Python 3.0, katerega nova verzija ni več popolnoma združljiva z družino 2.x. Guido van Rossum, oče projekta, je dejal, da je jezik večinoma enak, so pa spremenili vrsto detajlov, popravili nekaj nadležnosti in pobrisali nekaj zastarele kode ter reorganizirali standardno knjižnico. Priznava, da verzija 3.0 teče deset odstotkov počasneje od predhodne in pravi, da se bodo tej težavi posvetili pozneje. Seznam vseh novosti je na voljo na uradni spletni strani.

60 komentarjev

Fedora Core 3

Lugos - Končno smo spet dočakali novo posodobitev ene izmed uporabniku najbolj prijaznih in prav tako najbolj popularnih distribucij operacijskega sistema Linux, Fedore Core 3.

In kaj je novega? Večinoma so samo posodobljene različice glavnega programja. Tako da sedaj v srcu teče jedro 2.6.9, poleg pa dobite na izbiro namizje Gnome 2.8 ali pa KDE 3.3. Med ostalim programjem, najdete tudi na nabasanih štirih ploščkih zdaj končno tudi Mozillo Firefox 1.0PR ter Mozillo Thunderbird 0.8, ni pa jim ušel niti Ximian Evolution 2.0.

Če želite preizkusiti to novo izdajo, imate uraden seznam zrcalnih strežnikov, slovenski zrcalni strežnik ter tudi Torrent datoteko.

Na novico nas je opozoril moj_nick.

Pripravite flejmthrowerje™.

9 komentarjev

Mandrake 9.2 RC1 že na voljo

PC Linux Online - MandrakeSoft se intenzivno pripravlja na izdajo naslednje različice svojega priljubljenega operacijskega sistema. Mandrake Linux 9.2 je čedalje bližje končni različici, saj je pravkar izšel RC1. Očitno so se tokrat Francozi bistveno bolj kot na nove možnosti osredotočili na popravke in stabilnost, saj zaenkrat ni omenjena nobena revolucionarna novost v novem operacijskem sistemu, pa tudi iz števila beta izdaj (pol manj kot pri različici 9.1) lahko sklepamo, da je razvojni cikel krajši.

0 komentarjev

Distribucijska eksotika

Kiberpipa - Vam je dolgčas? Je vaše spolno življenje pusto? Želite preizkusiti kaj novega? Če ste na katero od vprašanj odgovorili pritrdlino, potem berite naprej! (Minmax pa zveni kot Top Shop prodajalec -- alien-w)
Za popestritev bivanja z vašim življenskim sopotnikom (računalnikom) vam v KiberPipi pripravljamo distribucijsko eksotiko - namestitveno delavnico Slackware in Gentoo Linuxa.
  • Slackware je smatran kot "originalna linux distribucija". Spada med ene najstarejših distribucij in je temu primerno tudi dorasla. Na Distrowatch stoji na 7. mestu po popularnosti;
  • Gentoo pa je ena najnovejših distribucij in temelji na samem "source-code", kar pomeni, da se vsak paket pri instalaciji optimizira po konfiguraciji sistema, za lahkoto uporabe pa skrbi portage - sistem podoben ports sistemu za BSD ... sliši se komplicirano, ampak ni [:))]. Za informacijo: na Distrowatch kotira po priljubljenosti na 3. mestu, takoj za Mandrake in RadHat
Več informacij o tem, kaj potrebujete za udeležbo in kje se...

1 komentar