»

Prve slike NV31

X-Bit Labs - Morda že veste, morda še ne, ampak jutri naj bi nvidia predstavila svoja nova grafična procesorja s kodnimi imeni NV31 in NV34. Oba bosta osiromašeni izvedenki NV30 na katerih so bazirale GeForce FX 5800 (Ultra). Podpirala bosta DirectX 9.0, čeprav najverjetneje v malce okrnjeni obliki in s pomočjo osrednjega procesorja. Sicer pa, če izvzamemo DX9 podporo in višje frekvence, niti ni videti bistvenega napredka glede na GeForce4 Ti.

Kot prvi na svetu so se x-bit labs dokopali so slik NV31, ki se bo (kot kartica) najverjetneje imenovala GeForce FX 5600. Na pogled izgleda kot poenostavljena GeForce4 Ti4600 z dodatnim napajanjem. Glavna pridobitev, ki so jo lahko obetamo od teh dveh kartic je predvsem nižja cena GF4 Ti razreda grafičnih kartic, saj...

10 komentarjev

Sprž? Sprž!

Xtreme Systems - Po spletu so se pred časom začele širiti govorice, da je EPoXova plošča 8RDA+, katero smo testirali tudi na Slo-Techu, kriva za odpoved delovanja Geforceov4 Ti4600. Kot je na plošči opazil tudi naš člankopisec morphling1, je med AGP režo ter režami za pomnilnik izjemno malo prostora, še posebej če uporabljamo grafikulje velikih mer. No, če si preberemo opažanje entuziasta na XtremeSystems, je ob namestitvi Ti4600 v ploščo med režama točno 0.2 mm prostora. Ob namestitvi grafikulje v AGP režo se ponavadi uporabi dobršna mera sile, težava pa nastane v tem, da se ob namestitvi ob pomnilniško režo zatakne zelo majhen (in zlomljiv) tranzistor, katerega odlom pa kartico uniči. Za odpravitev napake morate -- tako avtor -- enostavno paziti, kako nameščate ploščo. Epox ni kriv, nVidia niti. Klik!

3 komentarji

Abit Siluro GeForce4 Ti4600

Tweakers Australia - Kljub pojavi močnejše grafične kartice, Radeona 9700 Pro, ter napovedi nove generacije GeForcov na NV30 procesni enoti, gredo dobri stari GeForce4 Ti še vedno za med. Posebej priljubljena je različica Ti4200, ki jo lahko brez problemov (no, ja [:D]) navijemo na raven najmočnejšega GeForca trenutno, Ti4600.

No, in prav to kartico so si ogledali na Tweakers Australia. Zanimalo jih je namreč, kako izgleda Abitova implementacija Ti4600, ki ji je nadel ime Abit Siluro GF4 Ti4600. Ugotovili so, da kartica kljub pojavi še hitrejših sorodnic, še vedno več kot zadošča, za potrebe današnih iger. Skratka, počakamo še na izdajo NV30, da se Ti4600 malce poceni, in potem bo to tisto pravo. Klik!

0 komentarjev

Malo drugačni test zgoščenkoberov™

Mad Shrimps - Najbrž ste že vsi kdajpakdaj prebrali kakšen test cederoma ter se enostavno zgražali nad tehničnimi specifikacijami, ki nakazujejo, kako naj bi enota delovala. Nato jo stestirate vi ter ugotovite, da se lahko obrišete za tako idealne rezultate. Kmalu obupate ter potisnete izraze kot so "dostopni čas", "hitrost branja na obodu plošče", "stalna kotna hitrost branja", itn, globoko v podzavest. Pa saj hočete le, da bo cederom poceni, tih, hiter in nekvarljiv! No, iz laične perspektive so se tega lotili na Norih Rakcih, kjer so naredili video test večih CD branikov. Zakaj video? Ker so testi, milo rečeno, kruti [:D]. Klik!

1 komentar