»

Izšel PHP5

PHP - Končno smo dočakali dan, ko so razvijalci PHP-ja izdali končno različico PHP5.

Novosti je ogromno, najbolj pa prav gotovo izstopa nov objektni model, ki sedaj podpira skoraj vse "napredne" funkcije pravih OO jezikov. Med drugimi novostmi je prav gotovo najbolj zanimiva nova podpora za delo z datotekami XML in prenovljen vmesnik za komuniciranje z MySQL bazo.

Celoten seznam sprememb se nahaja tukaj, na voljo pa je tudi povezava z novostmi v bolj berljivi obliki.

5 komentarjev

ATI Radeon 9000 Pro

FiringSquad -

Na Firingsquad/ so obljavili oblubljeni test ATI-jevega stvora, ki sliši na ime Radeon 9000 Pro. Poglejte si, kako se obnese v primerjavi z GeForce4 MX in Ti 4200 ter Radeon-om 8500 in 8500LE.

Še nekaj specifikacij:
3D Grafika:

  • Štiri paralelne pipice za rendriranje slike prikažejo 1 gigapiksel, PRO verzija zrenderira 1.1 gigapiksla
  • Polna strojna podpora za DirectX 8.1 programabilne Pixel in Vertex Shaderje (končni prevod: osenčevalnik pik ter trikotnikov. boljiše prevode sprejemamo v forumu --Sergio)
  • Podpora Pixel Shader 1.4, do 6 rendrov teksture na prehod
  • Podpora Vertex Shader 1.1, do 128 navodil
  • Visiko performančna dvokanalna 128-bitna DDR spominska podpora za 32, 64 in 128 MB inačičo...

8 komentarjev

3D Mark 2001 SE

Futuremark - Po izidu operacijskega sistema Windows 2000 so na MadOnion začele deževati pritožbe zadevajoč 3D Mark 2000, češ da se program na veliko sesuva v sceni s helikopterjem, točno takrat ko raketa zadane truplo zrakomlata. Hitro so se zmigali ter izdali popravek ter ga imenovali 3D Mark 2000 v1.1. Tudi 3D Mark 2001 bo, kot kaže, deležen prenove. Po njihovih besedah bodo dodali popolno podporo operacijskemu sistemu Windows XP, podporo Pixel Shaderju 1.4, podporo za najnovejše Intelove ter AMDjeve umotvore ter malo utilizirali kompresijo tekstur. Aja, pa še Kyro družina bo dobila zasluženo število točk. Hkrati pa tudi navajajo, da bodo rezultati primerljivi. Dvomim, saj bi, če mislijo res narediti obljubljeno, na primer, Radeon dobiti več točk (Pixel Shader 1.4), Athlon XP bi se moral bolje obnesti (podpora SSE pri AMD procesorjih), Kyro bi moral dobiti kako tretjino točk več, pa še s kompresijo tekstur bo šlo hitreje. Kakorkoli - datum izdaje programa še ni določen, prepričan sem pa, da...

1 komentar