»

Danes Vista SP2 beta

Microsoft - Danes bo Microsoft naročnikom na TechNet in MSDN prek programa Customer Preview Program ponudil beta verzijo drugega servisnega paketa popravkov za Visto. Končno verzijo pričakujemo (RTM) aprila. Seznam novosti ostaja bolj ali manj enak, torej boljša Wi-Fi povezljivost po bujenju iz spanja, podpora BlueTooth 2.1, datotečnemu sistemu exFAT za velike flash pomnilnike in vsi popravki za napake od SP1 dalje. Slednjega je torej treba namestiti prej.

Omenimo še eno beto, in sicer prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Njegovo prvo beto bo Microsoft udeležencem razvijalske konference razdelil prihodnji mesec na DVD-jih, udeležencem podobnih dogodkov ta mesec pa jih bodo poslali takoj, ko bodo pripravljeni. Prva beta Viste je izšla poldrugo leto pred končno verzijo, tako da je izid končne verzije Windows 7 v drugi polovici prihodnjega leta zelo optimistična ocena.

16 komentarjev

Beta SP2 za Visto naslednji teden

CNet - Microsoft je v svojem blogu potrdil, da bo beta različica drugega servisnega paketa popravkov za Windows Visto izšla prihodnji teden, poročajo na CNET. Med novimi dobrotami, ki jih bo SP2 prinesel, velja omeniti podporo za Blu-ray, Bluetooth 2.1, ICCD/CCID pametnim karticam in novo verzijo Windows Search 4.0.

Novost brez primere je tudi dejstvo, da bo spričo novega pristopa v servisiranju isti paket popravkov hkrati namenjen tako namizni Visti in kot strežniški inačici Server 2008. Paket ne bo komulativen, torej bo pred namestitvijo potrebno poskrbeti, da bo SP1 že na disku. Končno verzijo lahko pričakujemo prihodnje leto.

108 komentarjev

Windows Server 2003 SP2

Microsoft - Danes je verjetno marsikdo, ki je pogledal sistem za posodabljanje Windows strežnikov, z začudenjem gledal v enega izmed zapisov, ki se je končal s SP2. Microsoft je namreč potihoma izdal že dolgo pričakovan drugi servisni paket (krajše SP2) za strežnike Windows Server 2003. Kljub temu, da gre za dobro preizkušeno celoto, je pred namestitvijo priporočljivo narediti varnostno kopijo sistema, ki ga bomo posodobili, ter prebrati kakšne spremembe prinaša paket.

Več podrobnosti je možno prebrati na uradni strani.

20 komentarjev

Windows 2000 SP2 beta

The-Ctrl-Alt-Del - Že nekaj dni nazaj je v spletu završalo, ker je Microsoft objavil SP2 beta za Windows 2000, no kmalu so bili vsi linki nemi. Tokrat pa gre zares, tukaj si lahko dolvzamete 99.5 MB dolgo datoteko z najnovejšimi popravki za vaš priljubljeni OS. Mislim, da je odveč poudarjati uporabo na lastno odgovornost, čeprav je v tej debati na Beta News precej poročil o zelo lepo delujočem popravku, ki naj bi dejansko pohitril in ozdravil vaš sistem ter mu dodal novih moči. [:))]Jaz predlagam previdnost, odločitev pa je vaša. [:))]

4 komentarji