»

Objavljeni testi GeForce GTX Titan

vir: AnandTech
AnandTech - Predstavitev najhitrejšega grafičnega čipa v obliki kartice GeForce GTX Titan bo trostopenjska - najprej so spletne strani lahko objavile vse tehnične podatke o čipu in kartici ter se zgolj dotaknili zmogljivosti (brez točnih številk), včeraj je sledila objava točnih testov zmogljivosti, 25. februarja pa bodo potencialni kupci lahko kartico končno še kupili. Za razliko je zadnjih nekaj generacij praksa, da se objava specifikacij, rezultatov testov in dobavljivost kartic v trgovinah zgodijo na isti dan.

Za razliko od grobih ocen zmogljivosti zahvaljujoč testom zdaj točno vemo, kako hiter je GeForce GTX Titan. Teste je pripravilo več strani, npr. AnandTech, Hexus.net, HotHardware in še mnoge druge popularne strani. Na Anandtechu...

38 komentarjev

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

Dvoboj MX-ov

t - break - Mirno lahko rečemo, da je GeForce 4 MX440 zgrešena serija grafičnih kartic. Nvidia to zanika ter se na vse kriplje trudi dokazati nasprotno, kar so poskusili tudi z izdajo MX440 primerkov za AGP osemkratne hitrosti. Kako se ti novi MX-i obnesejo, so pogledali na T-Break, kjer so pod drobnogled vzeli MX440 podjetij MSI ter Gainward. Klik!

5 komentarjev

GeForce 4 na AGP 8x

X-Bit Labs - Končno, boste porekli. Po ATIju z Radeonom, je tudi nVidia dodala podporo AGP 8x svojima grafičnima procesorjema, NV18 ter NV28. nVidia je poskrbela tudi za druge majhne spremembe: GeForce 4 MX440 sedaj podpira do 128MB DDR SDRAMa na kartici, pomnilnik pa teče pri višji frekvenci (500 namesto prejšnjih 400 megahercev). Kljub vsem spremembam pa se še vedno nekako ne morem znebiti občutka, da tudi te novosti zgrešeni MX440 seriji ne bodo pomagale. Bomo videli. Klik!

0 komentarjev

RV250 bo Radeon 9000?

Reactor Critical - Na Reactor Criticalu, ki boj najbrž postala ena izmed meni najbolj priljubljenih strani, so nanizali nekaj zelo zanimivih podatkov o najnovejših karticah, ki bodo zgrajene okoli čipa RV250, oziroma čipa Radeon 9000, kakor naj bi se košček silicija imenoval. Glede na podatke, ki pa zaenkrat še niso uradni, naj bi proizvajalci izdelovali kar štiri različice kartic na tem procesorju, ki se bodo razlikovale po frekvenci in lastnostih pomnilnika in frekvenci grafičnega čipa. Kartice (verjetno ATI-jeve različice) bodo sledeče:
  • RADEON 9000 bo opremljena s 300 MHz RV250 čipom in 64 MB 3.3 ns DDR SDRAM pomnilnika, ki bo deloval s frekvenco 600 MHz.

  • RADEON 9000LE bo opremljena z 275 MHz RV250 čipom in prav tako 64 MB pomnilnika DDR SDRAM, ki pa bo tu 4 nanosekundni in bo deloval s frekvenco 500 MHz.

  • RADEON 9000LE (?) bo še ena kartica, ki bo opremljena s procesorjem RV250, ki bo tokrat deloval z malce nižjo frekvenco 250 MHz in 64 MB 5 nanosekundnega 400 MHz pomnilnika DDR SDRAM.

  • ...

0 komentarjev

Test GeForca 4 MX440

t - break - Izgleda, da začetek februarja le ne bo vsesplošna predstavitev močnejši in šibkejših GeForce 4 čipov, ampak le slednjih. Za ta korak se je Nvidia odločila, ker se MX kartice veliko bolje prodajajo od močnejših izvedenk in ker jih je veliko lažje stabilizirati od močnejših sorodnikov. Gotovo že komaj čakate, kako se novi čipi obnesejo v praksi. Če je temu res tako, potem si morate ogledati test na T-break, kjer so testirali inženirski primerek MSI-jeve kartice, ki bazira na čipu GF4 440. Grafična kartica je opremljena s 64 MB hitrega pomnilnika DDR SDRAM, ki deluje s frekvenco 400 MHz in 270 MHz grafičnim jedrom....

10 komentarjev

Gygabyte napovedal Thundra Force kartice

X-Bit Labs - Gygabyte je izdal dve uradni obvestili o njihovih prihajajočih grafičnih karticah, ki temeljijo na Nvidia Titanium čipih. To so:

-GF3500-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 500 čipu in deluje pri 240 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 500 MHz.

-GF3200-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 200 čipu (tega gotovo niste vedeli... :)) in deluje pri 175 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 400 MHz.

Obe kartici imata TV in DVD izhode in v paketih boste našli še CyberLink POWER DVD verzija 3.0. Sicer lastnosti kartic res niso ne vem kako presunljive, samo kar je pa impresivno je pa velika izbira iger, ki jih dobit v paketu: Serious Sam, Rune, Motocross Mania, Heavy Metal F.A.K.K.2, 4x4 Evo (Lite verzija), Oni (Lite Verzija). Četudi igre niso ravno nove, pa je to še vedno zelo zanimiv paket za mnoge uporabnike.

1 komentar

GeForce3 Ultra?

NvNews - Spet ena zanimiva novica od OZZY-ja.
Hardware.fr naj bi videl Asusove načrte in nekaj stvari je kar zanimivih. Po načrtih naj bi ASUS od avgusta naprej izdeloval grafične kartice V8100 z NV17 čipom ali po domače GF3 MX kartice. Sam čip naj bi NVIDIA najavila poleti. In kot GF2Mx pred njim bo le ta vseboval le dva rendirna cevovoda sparjenega z 128bit SDRAM-om (vključena pa bo tudi podpora DDR ramu). Podpiral pa naj bi tudi TwinViev (ali DualHead tehnologijo). Prav tako je ASUS napovedal kartico V8500. Kartica bo bazirala na NV25 čipu (GF3 Ultra), ki pa naj bi bila predstavljena šele v začetku leta 2002. Specifikacije te kartice obstajajo še skrivnost. Znano je le, da bo čip izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji in naj bi dovolil 300Mhz hitrost jedra (seveda še več ko ga bomo navijal). Med drugim pa bo vseboval tudi izboljšani Vertex Shader. Kar je Hardware.fr presenetilo je to, da niso pričakovali, da bo izšla kartica z NV25 čipom, saj so mislili, da se bo NVIDIA skoncentrirala na...

9 komentarjev

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev