»

I-O Data je predstavila 3 nove pogone

DVD/CD-RW

vir: Digit Life
Digit Life - I-O Data nam je predstavil 3 nove pogone, in sicer: notranji ATAPI DVD+/-RW pogon ter dva zunanja DVD-RW in DVD/CD-RW pogona, ki ju bo moč priključiti na USB 2.0. DVD+/-RW modeli bodo na voljo že te dni za ceno 267 ameriških dolarjev. CD-je bodo lahko zapisovali s hitrostjo 16x, DVD medije pa s hitrostjo 4x. Ta dober kilogram težak pogon bo deloval pod operacijskimi sistemi windows Me/2000/XP.

Zunanji DVD-RW pod oznako DVRP-iUP2 bo na voljo v maju, in sicer za ceno 350 dolarjev. Na DVD medije bo lahko zapisoval s hitrostjo 2x, na CD-je pa z hitrostjo 16x. CRWD-iU48S, zunanji DVD/CD-RW pogon, pa bo na voljo pozno v aprilu za 154 ameriških zelencev. Na CD medije bo zapisoval ter bral s hitrostjo 48x, prepisoval pa s hitrostjo 24x. Za podrobnosti si poglejte izvirno novico.

0 komentarjev

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev

Disc steno CP100

Apacer - Podjetje Apacer je predstavilo Disc-steno CP100 - prenosni samostojni kopirnik medijev, ki v sebi združuje čitalnik spominskih kartic in CD-RW pogon. Naprava je idealna rešitev za vse mobilne uporabnike digitalnih foto, avdio in drugih digitalnih naprav, ki si želijo neomejene količine poceni arhivskega prostora, kar jim namesto dragih spominskih kartic ponujajo poceni zapisljivi CD mediji.

2 komentarja

Zunanja pekarna CDjev

Hardware Zone - Velika večina vas gotovo pozna ali pa celo lasti "pekač", CD zapisovalnik, seveda. No, nekateri pa potrebujejo prenosnega, ki ga po možnosti le priklopijo na prazno USB mesto (ter se sprehodijo v bližnjo knjižnico, multimedijski oddelek [:D]). Za take primere obstajajo zunanji oz. eksterni pekači. Enega izmed njih so si ogledali na Hardware Zone, izdelali so ga pri IOmegi, njegove sposobnosti pa so deklarirane na 48x24x48x. Tako kot vse USB naprave ima tudi ta podporo novemu USB2 standardu. Klik! Plextorjevo različico je alien-w stestiral tudi za Slo-Tech.

0 komentarjev

Novi Zip 750MB že v prodaji

Yahoo News - Iomega je včeraj naznanila, da pošilja na trg novi Zip pogon, ki bo zmožen shraniti kar trikrat večjo količino podatkov kot njegov predhodnik Zip 250MB. Novi pogoni bodo na voljo v dveh različicah, ki pa se bosta razlikovali samo v vmesniku. Prva bo uporabljala USB 2.0, v jeseni pa bo na voljo tudi firewire različica.

Po besedah Iomege bodo hitrosti prenosa dosegale približno 7,5 MB/sec, njihov pogon pa bo menda tudi precej vzdržljivejšiin seveda kompatibilen z starimi Zip disketami (250MB in 100MB).
Še cena: okroglih 180USD [:\\]
Vse to in še več si preberite na tej spletni strani.

5 komentarjev

52x CD-RW!

CDRLabs - Podjetje Ultima bo izdalo enega izmed najhitrejših pekačev na zemljski obli. Njegove specifikacije bodo namreč naslednje:

  • 52x snemanje, 7800KB/s
  • 24x presnemavanje
  • 52x branje
  • kompatibilno z CD-RW standardi, vključno z CD-DA, CD-ROM/XA, CD-I,...
  • 2MB predpomnilnika
  • JustLink tehnologija
  • ...


  • Več o tem tu.

    9 komentarjev

    Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

    CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

    3 komentarji

    Freecom FX-1 16/10/40 USB 2.0 CD-RW

    CDRLabs - Freecom je pred nekaj meseci najavil, da bo kmalu izdal svoj CD-RW pogon, katerega bo možno priklopiti preko USB 2.o vodila. In, zadevica je zunaj, na CDRLabs.com pa so ga takoj vzeli na test.
    Kot najbolj zanimivo opcijo pogona naj omenim integrirano stikalo za vklop naprave, katero pogon, ko le ta ni v uporabi, izklopi in s tem prihrani elektriko. Drugače pogon snema z 16x, presnemava z 10x in bere ploščke z 40x hitrostjo. Podpira tudi CD-TEXT, v paketu pa dobite poleg pogona se Easy CD Creator 5.1 in DirectCD 5.1.
    Pogon naj bi stal cca. $220, če pa je vreden tega denarja, pa se prepričajte sami.

    1 komentar

    Iomega izdala nov CD-RW pogon

    CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

    0 komentarjev

    Adaptec in USB 2.0

    EverythingUSB - Adaptec se je odločil za njihovo 3 portno USB 2.0 (USB2Connect 3100) kartico izdati še eno, in sicer tako s kar 6 vhodi. Ta bo nosila oznako 5100 in bo imela 6 EHCI USB 2.0 kompatibilnih vhodov. Eden od teh je interni. Tako lahko sicer uporabimo le 5 vhodov, kar tudi zadostuje. Cena same kartice bo znašala okoli $99 in bo po zaslugi USB 2.0 omogočala hitrosti do 480 Mbps. Sama kartica pa bo podprta v večini OS, od Win 9x, Me, 2000, XP do MacOS.

    0 komentarjev

    USB 2 kontrolorji že v prodaji

    X-Bit Labs - Adaptec je danes najavil, da je začel s prodajo USB 2 kontrolorjev. Kot veste, USB 2 podpira prenos pri 480 Mb/s. Taka hitrost ga naredi za 40 krat hitrejšega od njegovega predhodnika, USB 1.1. Na srečo je USB 2 združljiv z vsemi USB 1.1 napravami. To pomeni, da vašega USB čitalnika, ki vam zvesto služi že toliko let, ni potrebno menjati, da bi lahko priklopili druge naprave, ki podpirajo USB 2. Le vaš čitalnik ne bo mogel izkoristiti vseh prednosti, ki jih prinaša nov standard, ker je zastarel. Adaptec-ov kontroler poganja NEC-ova USB 2 tehnologija.

    4 komentarji