»

Napaka v Maemo 5 vmesnik spremenila v pokončen

vir: engadget
engadget - Nokiinemu težko pričakovanemu paradnemu konju (ki naj bi izšel že nekaj časa nazaj, a stanje izida še ni točno znano) je, poleg uporabe rezistivnega na dotik občutljivega zaslona mogoče očitati le nekoliko okoren uporabniški vmesnik. Razen vmesnika za fotografije in številčnice za klicanje je celoten operacijski sistem zasnovan za uporabo v ležečem načinu, kar nekoliko oteži uporabo z eno roko. To naj bi spremenil njegov naslednik, Maemo 6, ki pa, kot kaže zaenkrat, na mobilne telefone prihaja šele čez eno leto. A enemu, bolj ali manj srečnemu, uporabniku Nokie N900 ne bo treba čakati, saj je zaradi manjše napake v operacijskem sistemu le-ta celoten vmesnik preklopil na pokončnega....

20 komentarjev

Samsung 172B

več strani - Na I am not a geek so napisali kratek članek o Samsungovem LCD zaslonu . Na rivalski strani Techware Labs pa so monitor opisali še podrobneje. Če zdaj povem še kaj o LCD zaslonih, ki se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavlajo. Na začetku so bile slike popačene in zato ti zasloni niso bili med ravno najboljšimi, ki jih je bilo moč kupiti. A to napako so odpravili in prav zato se sedaj krog uporabnikov, uporabnost in učinkovitost zaslonov večajo.

0 komentarjev

Snemanje videa tudi na telefonu

Cellular News - Le nekaj tednov zatem, ko so tudi naši operaterji omogočili uporabo storitve imenovane MMS, se je v nemčiji pojavila prva telekomunikacijska družba, ki podpira pošiljanje videa. MMS ali Multimedia Messaging Service bo po mnenju prenekaterih postala kmalu najbolj uporabljana storitev po prilubljenih SMS-jih.

Kot ponosen lastnik Nokie 7650 sem na Cellular-news zasledil novičko o novem dodatku za Nokio 7650, ki bo uporabnikom omogočal, da bodo posneli za 95 kilobajtov filmčkov v format mpeg4. To omogoča proprosta video aplikacija (napisana v Symbian-u), ki jo morajo uporabniki Nokie 7650 namestiti na svoj telefon. Za več informacij pa klik!.

1 komentar

SmartSMS 4.5

gsmsoft.nu - Ker je naša galerija Nokiinih logotipov zelo dobro obiskana, je v mojem in vašem interesu, da zadevo obnavljamo. Ker sem obljubil, da vam bom sporočil, ko bo prišel na dan program za logotipe pri drugih znamkah GSMjev, se bom tega držal in zato vam povem, da je izšel (že nekaj časa nazaj) SmartSMS 4.5, ki naj bi podpiral pošiljanje logotpiov poleg na Nokiine aparate tudi na: Ericsson-ove, Siemens-ove, Alcatel-ove ter Motoroline.
gsmsoft.nu je tu za vas, obljubljam pa, da bom v kratkem tudi sam raziskal ta program in napisal kratek vodič, kot ste vajeni.

5 komentarjev