»

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

TEAC CD-RW 40/12/48

CD Freaks - TEAC se je ponovno postavil po robu konkurenci s svojim najnovejšim dirkačem - 40x zapisovalcem CDR plošč, ki slednje bere celo z 48x hitrostjo. Pečka že v osnovi podpira Easy Write oziroma tako imenovani Mount Rainier standard, CDRW plošče pa piše in briše pri danes standardni 12x hitrosti. Pri CD Freaks so spisali temeljit test, ki vključuje tudi kopiranje zaščitenih plošč ter zapisovanje na 99 minutne nosilce, zelo dober pa je tudi test pri CDRLabs. Obe strani sta Teacu prisodili skoraj čisto desetko.

17 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

Plextor napada

M3DZone - Komaj smo se opomogli od navala dvaintridesetkratnikov, že je Plextor izdal 40x verzijo svojega PlexWriterja. To pomeni, da lahko prepisovalnik pri najvišji hitrosti pisanja doseže prenose hitrosti kar 6000 KB/s! Tudi hitrost prepisovanja je višja, tokrat 12x. Počasi se bo začela doba novih prepisovalnikov, saj je 40x za vsakega navadnega smrtnika že dosti preveč. Bodi dosti hitrosti pisanja - glavice naj staknejo skupaj za povišanje hitrosti prepisovanje, kvalitetnejše zapisovanje glasbe, lepši izgled ter nižje cene. Bomo videli, kaj bo prihodnost prinesla. Za specifikacije Plextor 40/12/40A pa klik!

5 komentarjev

Nov DVD snemalnik

CDR-Info - Pri Vivastar-ju so izdali DVD snemalnik RS-111, ki se ponaša z 1x in 2x hitrostjo snemanja na DVD-R in DVD-RAM ter 4x hitrostjo branja DVD-R ploščkov. Ob nakupu omenjenega snemalnika dobimo še Vivastarjev program za snemanje DVD-jev ter program Power Director 2.0, s katerim se lahko poigramo z videom. Na vse skupaj nam dajo 2 letno garancijo (razen če niste iz Evrope, v takem primeru, se boste morali zadovoljiti z 12 mesečno garancijo), cena snemalnika pa naj bi bila 599 evrov. Za več informacij si poglej tole stran.

0 komentarjev

CenDyne Lightning III 40X12X48

CDRLabs - Da pa ne bo Plextorjev uspeh "živel" predolgo, so se pri podjetju CenDyne potrudili in svojemu prepisovalcu še izboljšali zmogljivosti v primerjavi s Plextorjem. Tako njihov CD-pek/prepek pravtako zmore 40x hitrost snemanja, 12x hitrost prepisovanja in 48x hitrost branja CD-jev. Razlike v ceni med Plextorjem in CenDyne prepisovalcem naj bi bilo za borih $10, več o CenDyne Lightning III 40X12X48 pa si lahko preberete na tem naslovu.

3 komentarji

Plextor 16/10/40

Digit Life - Digit Life je bil priden ter spisal test novega Plextorjevega CD prepisovalca, ki lahko navadne CDje peče s 16x hitrostjo, prepisuje pa z 10x hitrostjo. Rekli boste: Pa, saj to ni nič novega, Yamaha ima 16x pekač že mesece na voljo! Ni res... Možno je že, da ima Yamaha na CD snemalniku napisano, da je 16x, ampak ni popolnoma tako. Prvo, za peko s 16x hitrostjo na Yamahi rabimo posebne medije, ki imajo nastavljen bit, da so zmožne "biti pečene" pri 16x. Drugače se zapisuje pri "samo" 12x hitrosti. Pa tudi če kupimo 16x CD, bo prvih 30 minut zapisanih z 12x hitrostjo, šele potem pekač prestavi v višjo prestavo. Pri Plextorju pa niti eno od vseh naštetih dejstev ne drži. Peče pri 16x hitrosti CLV ter ne rabi posebnih 16x medijev. Če upoštevamo tudi to, da ji lahko (sicer ne tovarniško) vključimo tudi Ultra DMA prenos ter da ima relativno nizko ceno za snemalnik vrhunskih zmogljivosti, je nakup smiseln. Pa kaj vam sploh govorim vse to v eni mali novici, saj imate na tem naslovu vse! ...

3 komentarji

Plextor Plexwriter 161040A

The Tech Zone - Pri Tech Zoneu so si ogledali ta hiter pekač. Specifikacije verjetno že veste, vsebino in zaključek testa pa prav tako. Plextor se je izkazal kot plextor in je hitro ter zanesljivo zapekel CDje. Stvar, ki pa mene osebno, pa verjetnu tudi koga drugega moti so dooolgi dostopni časi, v povprečju kar 150ms. Ahm.. test si lahko ogledate tukaj.

Za konec te novice pa še razčistimo eno nejasnost. Pred časom sem postal novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI inačice svojih pogonov. No, temu verjetno ni tako. Očitno so stvari v Plextorju malo zmedene, saj daje delavec v Evropi javnosti drugačne informacije kot pa tisti iz Amerike.

3 komentarji