»

Zapeči me dvainpetdesetkratno

HotHardware - Moje osebno mnenje je, da so pekači, hitrejši od 40x hitrosti CAV, navaden luksuz ter paša za oči najpetičnejšim uporabnikom, a kdo sem jaz, da bi sodil [:D]. V vsakem primeru se moramo soočiti z dejstvom, da na trg vneto prihajajo že 52x zapisovalne enote, ki zgoščenke z enako hitrostjo tudi bere, zapisovanje pa se povzpne do 24-kratne hitrosti. Zanimivo je pa to, da se bili fantje na Hot Hardware nad napravo izjemno navdušeni, saj ponuja za relativno nizko ceno visoke hitrosti zapisovanja, branja ter DAE kopiranja. Klik!

A moje mnenje ostaja. Čas je, da ostane hitrost zapisovanja na 48x, ter se z njo izenači hitrost PREpisovanja. Ane? [:D]

10 komentarjev

ASUS CRW-4012A-U

AnandTech - Na AnandTech so si danes ogledali Asusov zunanji CD snemalnik, ki lahko snema s 40x, presnemava z 12x in bere s 48x hitrostjo, kot vmesnik za prenos podatkov pa uporablja USB 2.0. Poleg vseh dobrih strani so opozorili tudi na pomankanje audio izhoda ter nepodporo Mt.Rainier standardu. Jah, vsega pač ne moremo imeti, kajne. Klik!

2 komentarja

ASUS CRW-4012A 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Asusova pečka je prava raketa. Snema lahko z 40x, presnemava z 12x, bere pa z 48x hitrostjo. Kljub vsemu pa na primerjalnem testu izgubi tako pri peki 650MB kot 700MB CD-jev. A naj vas to ne odvrne od (morebitnega) nakupa. Pogon se lahko pohvali z več tehnologijami, paketu je priložen Nero 5.5, zadevščina pa presnemava z 12x. Ampak, vse le ni tako lepo. Ima le 2MB predpomilnika, (pre)glasna je ob branju oz. snemanju, pa še kaj bi se našlo. Več o testu tukaj.

0 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

Plextor PX-W4012TA

CDR-Info - Plextor je prišel na sami vrh, kar se tiče hitrosti zapisovanja. Tako bodo v februarju izdali model PX-4012TA, ki nam da že z imenom vedeti, da snema s 40x hitrostjo, presnemava s 12x ter bere CD-je s 40x, pravtako pa ima 4MB buffer-ja ter BURN-Proof tehnologijo. 80 minutni CD tako posname v borih 179 sekundah. A žal vse ni tako lepo, kot se sprva sliši, saj se snemanje prične "le" s 24x hitrostjo, se nato povzpne na 32x in šele nato na 40x. Več o novem prepisovalcu izveste tukaj.

5 komentarjev

Plextor in njegov dirkač

The Register - Od Plextorja smo že kar nekako vajeni, da prvi postavlja nove standarde in hitrosti. Sicer mu zadnje čase to malce težje uspeva, ker mu za vrat diha TEAC, vendar je še vedno med tistimi, ki usmerjajo razvoj CD-R/RW enot. Pred kratkim je predstavil enoto, ki CD-je "peče" s 24x, prepisuje z 10x in bere s 40x hitrostjo. Pogon vgradimo v ohišje, osnovan pa je na vodilu E-IDE. Vendar pa Plextor tokrat ni postavil rekorda, saj Ricoh trdi, da je imel 24x CD writer že v začetku maja. Plexotorjeva CD-R enota vključuje še PoweRec-II tehnologijo, BURN-Proof tehnologijo in t.i. Zone-CLV servo positioning. Po nekaterih podatki zapeče 74 minuten CD v 233 sekundah ali slabih 4. minutah. Priporočena cena je $289, vendar bo enota gotovo cenejša.

0 komentarjev