»

Nov All-in-Wonder ter čipovje za Opterone

Overclockers Australia -

Včeraj smo poročali, da je AMD izdal svoj nov Opteron, danes pa sta za dve novosti na trgu poskrbela še ATI in VIA. ATI je predstavil novega člana družine All-in-Wonder, ki temelji na Radeonu 9600 Pro. Grafična kartica poleg samega grafičnega procesorja omenjene družine prinaša še TV tuner s podporo 125 kanalom, FM tuner za poslušanje radia, sekundarni VGA izhod za delo na več dveh zaslonih, podporo predvajanju DVD filmov in še nekaj ostalih bonbončkov. O ceni in dobavljivosti v Kokoški še ni podatkov. Več o tem.

Za novost drugačne vrste je to pot poskrbela VIA, ki je včeraj pokazala delujoč računalnik s čipovjem K8T800, na katerem sta se pod Linuxom potila dva 64-bitna Opterona. Novo čipovje vsebuje južni most VT8237, podporu RAID-u, SATA, ATA in AGP 3.0. Cena ostaja neznana. Slin, slin.

0 komentarjev

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

Palmov paradni konj

več strani - In vendarle se je zgodilo, Palm je končno izdal svojega paradnega konja med dlančniki - Tungstena T. Opremljen je z barvnim zaslonom, veliko razširitvenimi možnostmi na njem pa teče Palm OS 5. V ZDA stane približno 500 zelencev, cena v naši Kokoški pa seveda še ni znana. O uporabnosti in kvaliteti zaenkrat še ni podatkov, tako da pa presodite sami. Klik, klik in uraden klik!

1 komentar

Ati Radeon 8500 All in Wonder

Tom's Hardware - Kanadsko podjetje Ati je pred približno dvema mesecema predstavilo svojega novega aduta, Radeon 8500, ki temelji na čipu R200. Tako kot pri skoraj vsaki kartici doslej, je Ati tudi tukaj izdal All in Wonder verzijo. All in Wonder inačice kartic se ponašajo z vgrajenim TV-tunerjem ter ViVo modulom, ki omogoča TV izhod in TV vhod. Prva stvar, ki pade - vsaj meni - v oči, je frekvenca jedra, ki znaša 230 MHz in frekvenca pomnilnika - 190 MHz (380 DDR). Ati to znižanje frekvenc opravičuje z nižjo ceno kartice, kar posledično pomeni bolj privlačen nakup. Kljub temu, da so frekvence znižane, pa kartica za svojim hitrejšim bratom zaostaja "samo" za 15 %, kar jo postavi na nivo Geforcea 3 Ti 200. Klik!

3 komentarji

ATI si je premislil

X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi sem vam sporočil, da bo ATI v kratkem na trg poslal novo grafično kartico, imenovano Radeon SE. Temu ni tako. ATI je danes tudi uradno zanikal to novico in sporočil, da ne ve nič o tem.
Radeon SE verjetno obstaja. Samo ATI kartice ne bo izdal, ker s tem ne bi nič pridobil. Radeon je bil namenjen kot konkurenca Nvidiinemu GeForce2 GTS-u. Sedaj, ko je Nvidia ustavila proizvodnjo GTS modelov in jo zamenjala s Pro serijo, Radeon ne more več konkurirati Nvidii. Zato so nameravali izdati Radeon SE, ki bi bil malo izboljšan originalni Radeon. Ampak kmalu so ugotovili, da se jim to ne splača. V koncu poletja, začetku jeseni, bo izšel Radeon II in njegove izpeljanke. Zakaj bi torej trošili goro denarja za izboljšavo kartice, ki jo bo nov, izboljšan model zamenjal čez 4 mesece? Radeon SE pa obstaja, samo ni naprodaj. Če pa bi se po nekem čudnem naklučju kateri od vas dokopal do nje, naj mi jo, ali pa nam, pošlje v test. Sicer o takem slučaju zelo dvomim, pa le......

3 komentarji