»

Izšel je Office 2024

Microsoft - Microsoft je velik zagovornik naročniškega paketa Microsoft 365, a kdor tega ne želi ima v nasprotju z lanskimi napovedmi še vedno možnost nakupa trajne licence. V začetku oktobra je Microsoft izdal novi Office 2024, ki je na voljo domačim in poslovnim uporabnikom, tako na Windows kot na Macu.

Zadnjo samostojno verzijo so izdali pred tremi leti - Office 2021 - novinka pa sedaj prinaša spremembe v aplikacijah, predrugačen uporabniški vmesnik in boljšo preglednost. Nova privzeta tema se imenuje Fluent Design in je usklajena z Windows 11.

Največ sprememb so bili deležni Excel, PowerPoint in Outlook. Excel ima kopico novih funkcij za uporabo besedil in polj, PowerPoint je dobil funkcijo za vstavitev videa neposredno iz kamere (live feed) in izboljšano snemanje, Outlook pa ima bolj dodelano iskanje in lažjo organizacijo sestankov. V Wordu je obnavljanje dokumentov, ki smo jih pisali med sesutjem, sedaj res polno delujoče.

Office 2024 uradno za delovanje potrebuje povezavo z...

17 komentarjev

Microsoft Office 2024 bo še vedno trajna licenca

Slo-Tech - Hitro se spreminja vreme v Redmondu, zlasti ko gre za najpriljubljenejši pisarniški paket podjetja. Dasiravno so pred poldrugim letom napovedali pokop znamke Office in osredotočenje na spletno inačico Microsoft 365, so snedli besedo. Office 2024 izide letos in bo še vedno samostojni pisarniški paket, ki bo nudil trajno licenco in ne bo tekel v oblaku, torej bodo trajne tudi njegove funkcionalnosti.

To ne pomeni, da si Microsoft ne želi prehoda na Microsft 365. Naročniški paketi so velika želja vseh proizvajalcev programske opreme, v zameno za stalni in predvidljivi dotok denarja pa nudijo sprotne nadgradnje ter nove funkcionalnosti. So pa primeri, ko si tega ne želimo, in takšnim uporabnikom - morda poslovnim - bo namenjen Office 2024, ki bo del LTSC (Long-Term Servicing Channel).

Office 2024 bo na voljo za Windows in macOS. Microsoft ga namenja zlasti računalnikom, ki morajo biti bolj ali manj nespremenjeni in se zato tudi ne posodabljajo. Za Office 2024 bo sicer na voljo...

34 komentarjev

Microsoft bo pokopal blagovno znamko Office

Slo-Tech - Po več kot treh desetletjih se legendarna blagovna znamka Office poslavlja, so sporočili iz Redmonda. Priljubljeni programi Word, Excel, Outlook in sorodniki sicer ostajajo, a bodo odslej del preimenovane zbirke Microsoft 365. Da se bo to zgodilo, je bilo slutiti že pred dvema letoma, ko se je spletna zbirka Office 365 preimenovala v Microsoft 365. Sedaj pa bodo odstranili vse omembe Officea.

Office.com, mobilna aplikacija Office, programski paket Office za Windows in podobno se bodo vsi preimenovali v Microsoft 365. Dobili bodo tudi nove logotipe in ikone. Office.com bo spremenjena že prihodnji mesec, preostali programski deli pa januarja. V paketu Microsoft 365 bodo na voljo Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Loop, Clipchamp, Stream in Designer. Office bo ostal le kot ime starejših verzij, torej Office 2021 ali LTSC. Te bo še vedno moč kupiti s trajno licenco, ki pa bo verjetno sčasoma dobila drugačno ime. Tudi obstoječih uporabniških računov Office 365 še ne bodo...

37 komentarjev

Microsoft pokazal Office za Windows 10

Microsoft - Microsoft je pokazal prihajajoč pisarniški komplet Office za Windows 10, ki je sedaj dostopen v obliki Technical Preview. To pomeni, da ga lahko člani ustrezne skupine že snamejo z interneta. Glavna novost je univerzalnost, saj bodo iste aplikacije tekle na telefoni, tablicah in osebnih računalnikih; skratka na vsem, kar bo poganjalo Windows 10. Končno verzijo pa bomo dobili do konca leta.

Pisarniški komplet sestavljajo Word, Excel, PowerPoint, Outlook in OneNote, pri čemer lahko ta hip prenesemo in preizkusimo le prve tri. Ker so programi napisani enotno za vse naprave, je uporabniški vmesnik prilagojen tudi za uporabo brez tipkovnice in miške na napravah z na dotik občutljivimi zasloni. In tako bo Office za Windows dobro tekel tako na majhnem...

16 komentarjev

Znane cene in izdaje Office 2010

Ars Technica - Trinajsta inkarnacija pisarniškega paketa Office, ki nosi ime Office 2010 in interno oznako Office 14 (trinajstico so vsled triskajdekafobije preskočili), bi morala iziti že lani, pa so jo v Microsoftu prestavili na leto 2010. Leto 2010 je tu in z njim tudi cene nove verzije, medtem ko bomo morali do samega izida še malo počakati (napoved je trenutno junij). Na voljo bodo tele verzije:
  • Home and Student (Word, PowerPoint, Excel, OneNote) 149/119 dolarjev
  • Home and Business (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook) 279/199...

48 komentarjev