»

DCTF 2024 Konferenca

Dragonsec - Društvo DragonSec SI organizira konferenco DCTF24, ki bo potekala v soboto 13. 4. 2024, z začetkom ob 9. uri na Fakulteti za računalništvo in informatiko. CTF (angl. Capture the Flag) oziroma "Ujemite zastavo" so posebna tekmovanja, kjer tekmovalci rešujejo izzive različnih tipov in težavnosti s področja kibernetske varnosti. V ta področja so vključeni spletni napadi, obratno inženirstvo, binarna eksploitacija, razbijanje šifer in še mnogo drugega. CTF tekmovanja se lahko udeleži kdorkoli.

Sočasno bo tekmovanje služilo tudi kot prvi izbirni krog za slovensko ekipo, ki bo našo državo zastopala na letošnjem ECSC (European Cyber Security Challenge) v Italiji. Uvrstijo se lahko le tekmovalci, rojeni med 1. januarjem 2004 in 31. decembrom 2009. Med dogodkom bodo potekala tudi predavanja iz področja kibernetske varnosti. Za hrano in pijačo tekom celega dne bo poskrbljeno. Udeležba dogodka je brezplačna, vstopnico si rezervirajte na strani dogodka.

Za dodatne informacije se lahko...

6 komentarjev

Delavnica obratnega inženiringa Android Reversing

Slo-Tech - Društvo DragonSec SI pripravlja izobraževalno delavnico na temo obratnega inženiringa Android aplikacij oz. Android Reversing, ki bo potekala v treh zaporednih delih.

Delavnica bo potekala 29. februar, 14. marec in 28. marec, oz. vsak drugi četrtek med 17h in 20h, začenši z 29. februarjem. Delavnica bo v predavalnici 22 na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Miha Frangež iz društva DragonSec SI bo podrobno razložil postopek obratnega inženiringa Android aplikacij. Prva delavnica bo osredotočena na analizo omrežnega prometa mobilnih aplikacij, druga na statično analizo Android programov ter zadnja na dinamično analizo programov s pomočjo orodja Frida.

Udeležba dogodka je brezplačna, je pa potrebna prijava na strani dogodka.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na events@dragonsec.si.

6 komentarjev

Delavnica PHP Symfony2

Symfony2 delavnica

Slo-Tech - Symfony2 je v zelo kratkem času postal eno izmed najbolj priljubljenih PHP ogrodij. Razvijalci ga uporabljajo za gradnjo spletnih aplikacij vseh velikosti, prav tako pa se zaradi njegove modularnosti po njem zgledujejo marsikateri konkurenti. Tudi Slovenija ni izjema in uporaba Symfonyja2 pri nas strmo narašča.

V D·Labs smo se zato odločili, da v Slovenijo povabimo dva svetovno priznana predavatelja in Symfony2 strokovnjaka, člana KnpLabs, ter z njima priredimo 3-dnevno praktično delavnico, ki se bo dogajala med 3. in 5. aprilom v Ljubljani. Iz Niša nas bo obiskal Saša Stamenković, ter iz Nantesa David Jegat, ki nam bosta v treh dneh predstavila kar nekaj primerov osnovne in napredne uporabe ogrodja.

V večji meri se bodo delavnice udeležili D·Labsovci, vendar pa smo za Symfony skupnost prihranili nekaj mest, ki jih bomo za simbolično ceno 100€...

1 komentar

Brezplačna delavnica Mozilla Webmaker v Sloveniji

Mozilla.org - Si želiš narediti spletno stran, pa ne veš niti kako bi začel? Imaš noro idejo za startup, vendar si popoln začetnik? Če bereš Slo-Tech, je odgovor na obe dve vprašanji najverjetneje ne. Zato se poraja tretje: zakaj sprašujem neumnosti? Potrpi, bralec: do konca novice je samo še 220 besed. In na koncu ti bo vse jasno.

Mozilla je eno izmed redkih podjetij, ki si iskreno prizadeva za odprt, dostopen in brezplačen splet (zato jo boš zaman iskal med poslušnimi sodelavci programa nadzora Prism). Za dosego tega cilja razvija različne tehnološke rešitve (npr. Firefox), vendar so zanj potrebni tudi ustvarjalci, ki pa jih je še vedno bistveno manj kot uporabnikov. Zato se je Mozilla lotila projekta Webmaker, s katerim želi na milijone...

17 komentarjev

Delavnica Tablixa

Kiberpipa - Izdelava urnika je eden izmed večjih problemov administracije različnih šol in podobnih ustanov. Ker je samodejna računalniška izdelava urnikov dokaj zahteven proces, zahteva večina programov za ta namen zmogljivo in drago strojno opremo.

Tablix je pri nas relativno neznan prosti program, ki to težavo poizkuša rešiti z uporabo porazdeljenega genetskega algoritma. Namesto enega zmogljivega lahko tako uporabimo več povezanih starejših računalnikov, ki jih v slovenskih šolah navadno ne manjka. Tablix odlikuje tudi velika prilagodljivost in uporaba odprtih standardov, ki je značilna za vso odprtokodno programsko opremo.

Delavnico bo vodil Tomaž Šolc in je namenjena...

5 komentarjev