»

Rekordno navitje AMD procesorja

Nordic Hardware - Kot je verjetno vsem navijalcem znano, se AMD-jevi proceosrji navijajo precej slabše od njihovih konkurentov iz Intelovega tabora. Dosedanji absoluten rekord v navitju AMD procesorja je tako znašal 4,26 GHz. Kljub temu so proceosrji Athlon 64 X2 z oznako Black Edition do določenbe mere omogočili boljše navitje, verjetno pa je svojega lastnika najbolj razveselil procesor Athlon 64 X2 5000+, navijanje katerega se je ustavilo pri rekordnih 4851 MHz. Pri tem je procesor ležal na Abitovi matični plošči AN-M2HD z veznim naborom GeForce 7050.

Več o tem na Nordic Hardware.

20 komentarjev

Nov rekord v navijanju

muropaketti.com - "Končno zopet rekord, ki si ga ne lastijo Japonci", sem pomislil, ko sem izvedel, da so neki Finci uspeli ravnokar izdelanega Pentiuma 4 2.8 GHz naviti na že kar sanjskih 3.917 GHz. Taka frekvenca pa seveda ni kar padla z neba, ampak so se morali Finski navdušenci kar precej nadelati, da so jo dosegli. V pomoč jim je bilo hlajenje s tekočim dušikom, brez katerega se danes ne more več dosegati rekordnih frekvenc. Več o tem dosežku si lahko preberete, pardon, ogledate na tej strani, saj ne verjamem, da kdo izmed vas zna finsko.
Mimogrede: zahvaljujem se vsem tistim, ki ste nas opozorili na ta dosežek.

6 komentarjev

Kitajci podirajo rekorde

Cellular News - Kitajci so v mesecu juliju napisali kar 8,53 milijarde kratkih SMS sporočil in tako podrli svetovni rekord. V prvi polovici leta so prebivlci Kitajske napisali skupaj 28,2 milijard SMS sporočilc in presegli lanske rezultate za kar 15,8 milijarde SMSov. Mobilni operater China Mobile je sicer napovedal, da bo v celem letu poslanih kar okoli 30 miljard kratkih sporočilic, to pa je dosegel že junija.

Kitajci bodo sicer dobili nekje do septembra novo igračko - večpredstavna sporočila MMS - ter se spet podali v lov na nove rekorde [:D]. Več na to temo najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Nov rekord v navijanju!

The inquirer - Fantje na VR-Zonu so po podatkih Inquirerja podrli rekord z navitje najnovejšega 2.2 GHz Pentiuma4 na ubijalskih 2.8 GHz. Sočasno pa so se lotili tudi navijanja GeForca 3 Ti200, ki so ga iz prvotnih 175/400 Mhz navili na kar 240/540 Mhz. Kljub vsemu se VR-Zonovci ne hvalijo preveč, saj FSB deluje s frekvenco 128 MHz, frekvenca pa je poskočila ravno zaradi velikega faktorja 22. Vsi ti posegi so zadoščali, da so v 3D Marku 2001 dosegli rezultat 9402. Wow!

Addendum by Sergio - 2.8 GHz je mogoče res ubijalskih ter v vsakem primeru omembe vrednih, ampak to ni absolutni rekord. V novicah prejšnjih dni lahko zasledite še mastnejši OC - kar 3.0 GHz. Sicer pa svaka čast v vsakem primeru

Addendum by slycer - Sergio, že res, da je 3 GHz ubijalski rekord, vendar pa ne smeš pozabiti, da ni izključeno dejstvo, da je tipu uspelo narediti samo screenshot al pa pognati testni program, nato pa je vsa mašina zamrznila .

Addendum by Sergio: Vzeto na znanje ...

8 komentarjev