»

Set za odklepanje AthlonaXP

Elite HW - Stare AMDjeve procesorje smo, in jih verjetno še, odklepali kar s svinčnikom. Seveda so se pojavili kasneje tudi "profesionalni" seti in kiti za odklepanje množilnikov, ki so naredili sicer isto kot svinčnik, toda na bolj prefinjen način.

AthlonomXP pa so razvijalci med L2 mostičke vrezali luknje, da odklep ne bi bil več tako enostaven. Seveda za nedobudne overklokerje to ni bil problem, saj so hitro našli nove načine kako odkleniti procesor. No, na elite HW so si ogledali set za odklep "novih" Athlonov. V kompletu dobite povečevalno steklo (ki je malce boljše kot v predhodnem kompletu), nekaj stekleničk z zanimivo vsebino, pinceto, ter navodila. Oglejte si test in si morda zadevo omislite, če imate težave pri drugih, "neprofesionalnih" postopkih.

2 komentarja

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers Australia - S predstavitvijo Athlonov XP je AMD-ju uspel veliki met, saj se ti procesorji zadnje čase prodajajo kot sveže žemlje. Kupci so navdušeni. Godrnjajo samo navijalci, ki jim je AMD tokrat zadal kar precej težavno nalogo, saj povezovanje mostičkov L1 ni več lahkotno opravilo, ampak že kar izziv, ki ga uspejo rešiti le najbolj vztrajni. Ravno zaradi tega problemčka, so se takoj po predstavitvi začeli pojavljati razni kompleti za odklepanje, ki naj bi kupcem procesorja Athlon XP omogočili učinkovit odklep. Na žalost ti kompleti ne vsebujejo nobenih posebnih pomagal, s katerim bi kupec lažje odklenil procesor, ampak samo potrebne sestavine, ki jih potrebujete za to opravilo. Eden izmed takih kompletov so opisali na AtlantaOC. Imenuje se HighSpeedPC XP Unlock Kit in vsebuje vse potrebne sestavine za tak poseg. Sicer so take all-in-one rešitve, v katerih dobiš vse potrebno za odklep procesorja kar uporabne, vendar pa je pred nakupom vseeno bolje premisliti, saj kaj takega pri nas zagotovo...

0 komentarjev

AMD XP Unlocking Kit

AMD Power - Pa smo prišli do komercializacije že utečene operacije - odklepanja Athlonov XP, namreč. Po res nešteto rešitvah (ena od njih tudi slovenska), se je na AMD Power pojavil test celega kita za odklep procesorja. V škatli dobimo: povečevalno steklo 3x/6x (pohvalno), iglo (pohvalno), selotejp (pretiravanje), maso za zapolnitev rež (kar je v bistvu silikonska termalna pasta), čistilec procesorja (kar je v bistvu aceton) ter povezovalec kontaktov (kar je v bistvu eletrično prevodna pasta). Ja, kam nas pripeljejo imena, ki sedejo v uho ... Sicer pa - baje se obnese.

0 komentarjev

Odklepanje AthlonovXP

VR - Zone - Eno kratko a uporabno novico nam je poslal Dare:

AthloniXP so med nami že kar nekaj časa (še posebej njihovo poimenovanje..). Tisti, ki jih imate in gruntate, kako bi jih odlkenili - tukaj so za vas spisali zelo dober članek prav o tem. Obvezno branje vsem!

0 komentarjev

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers.com - Kot najbrž že veste, imajo novi Athloni XP drugačno ploščico, kot dobri stari Thunderbirdi. Med L1 mostički je več prostora, kar bi teoretično moralo olajšati delo odklepanja pomnoževalnega količnika. Je to tudi res? Zaradi nove vrste organskega pakiranja so mostički prekinjeni dosti bolj sofisticirano, tako da metoda s HB svinčnikom ne deluje. A vseeno se je našla rešitev. Na overclockers.com so že ugotovili, kakšen postopek je potreben za odklep AthXP procesorja. Kaj potrebujemo? Aceton, lepilo, prevodno pasto... Eh, pa saj ni tako zapleteno.

3 komentarji