»

Athlon 2800+ na CeBitu?

Clubic - Če gre verjeti članku na francoski strani Clubic, potem je AMD na CeBitu prikazal primerek novega Athlona z oznako 2800+, ki naj bi po izračunih deloval s frekvenco 2.2 GHz. Clubicovci so procesor samo slikali zraven Palomina, niso pa priložili kakršnihkoli dokazov, da je slikani čip res to kar naj bi bil. No, če je v vsem skupaj vsaj kanček resnice, potem imamo dokaz, da se AMD v začetku aprila pripravlja na resno ofenzivo. Članek najdete tukaj, če pa vam francoščina ne leži ravno najbolje, pa si lahko preberete niti ne tako slab prevod na Googlu. Še slikica domnevnega Athlona 2800+:

2 komentarja

Nov test

Slo-Tech - Kot vam je Mate obljubil (sicer je obljubil za včeraj, pa vendar), smo spisali nov test. Sergio se je močno potrudil in se spotil ob testiranju najnovejšega čuda iz Intelovih logov. Vas zanima, kako se obnese Intelov Northwood (P4) 2,2 GHz? Preberite si test.

17 komentarjev

Intel Northwood 2.2 GHz

ZDNet - V ponedeljek bo Intel trgu ponudil nove izvedenke svojih Pentium 4 procesorjev. Silicijski župici bosta tokrat tiktakali pri 2 ter 2.2 GHz (nenaviti, jasno ), izdelani pa bosta v .13 mikronski tehnologiji.

Pričakovanja? Po mnenju strokovnjakov so zelo dobra -- no, kolikokrat pa niso -- a vendar je tu začutiti rahlo drugačno klimo, kot smo je bili vajeni. Procesor ne bo le cenejši zaradi 130 nanometrske (delno bakrene) tehnologije izdelave. Vseboval bo tudi še enkrat več predpomnilnika, tokrat 512 kB (kot Pentiumi 2, če me spomin ne vara), 562 dolarjev vredne lepotce pa bo prav tako moč uspešno goniti v navezi z DDR pomnilnikom.

AMD je prav tkao najavil 0.13 mikronske procesorje, kodno poimenovane 'Thoroughbred'. Pa izgovori, če moreš. Klik!

4 komentarji

Prvi Northwoodi že v trgovinah

X-Bit Labs - Intel je predčasno poslal v trgovine svoje najnovejše procesorje Pentium4, ki bazirajo na 0.13 mikronskem jedru Northwood in se lahko pohvalijo s kar 512 kB L2 predpomnilnika. Procesorji so se najprej pojavili na Japonskem, kjer so na voljo v OEM in BOX različicah. Cena 2.2 GHz Northwooda na Japonskem niha od 606 do 674 dolarjev. Čeprav so na Japonskem vse stvari dražje, ne smemo spregledati dejstva, da Intelu zopet ni uspelo narediti procesorja za množice, saj bodo Northwoodi dragi. No, še dobro, da imamo AMD.

3 komentarji

Intel izdal cene procesorjev za leto 2002

X-Bit Labs - Leto 2002 se nezadržno bliža in pri Intelu so bili prisiljeni, da predstavijo svoje cene za prihajajoče leto. Cene imate spisane na X-bit labsih, zato jih ne bom prepisoval. Pokomentiral bom samo najnovejši Intelov Northwood, ki se ponaša s kar 512 KB predpomnilnikom in začetno frekvenco 2.2 GHz. Intel je nanj izjemno ponosen, ker trenutno nažene vse konkurenčen procesorje, poleg vsega pa se zaradi 0.13 mikronske tehnologije še izjemno dobro navija. Sicer razlika med najhitrejšimi Athloni in 2.2 GHz Northwoodom ni ravno velika, ampak naj bo. To je ena stran medalje. Druga stran pa ni prav nič razveseljujoča, saj Intelov rekorder stane kar 562 $, ali 130 000 SIT, kar je veliko. Cene pa ne moremo zanemariti tudi zaradi preprostega dejstva, da si za ta denar lahko privoščimo najhitrejši AMD-jev Athlon, vsaj 256 MB kvalitetnega DDR SDRAM pomnilnika in še matično ploščo. Hja, če bo Intel hotel popolnoma zavladati nad tržiščem, bo moral kar krepko spustiti ceno. Vendar pa ima Intel tukaj...

0 komentarjev

P4 2.2 GHz že v prodaji

The inquirer - Včeraj so večji distributerji začeli s prodajo Intel Pentium 4 procesorjev, ki uporabljajo Northwood (.13 mikronsko) jedro. Le ta deluje pri frekvenci 2.2 GHz. Intel naj bi procesorje začel prodajati po višji ceni, nato pa naj bi jo ob koncu januarja znižal.
Medtem pa naj bi se nekaj testov Northwood procesorja že pojavilo na tej strani.

6 komentarjev