»

NEC prvi s krmilnikom za USB 3.0

X-Bit Labs - Približno pol leta za tem, ko so uradno dorekli specifikacije za tretjo generacijo standarda USB, je počasi začela kapljati tudi strojna oprema z ustrezno podporo. Med prvimi je na novo bojišče stopil NEC, ki je ta teden predstavil prvi krmilnik s podporo za USB 3.0. Imenuje se µPD720200 in omogoča priklop naprav nove generacije na osebne računalnike. Čip, ki poganja celotno vezje, se naslanja na Intelov eXtensible Host Controller Interface (xHCI) in obljublja najvišja hitrost 4,8 gigabitov na sekundo, kar je desetkrat hitreje od USB 2.0, s katerim je (poleg tega pa še z USB 1.1 in USB 1.0) popolnoma združljiv tudi za nazaj. Začetne prodaje se nadejamo za junij, pričakovana cena se bo sukala okrog 15 dolarjev, masovna proizvodnja pa sledi v...

0 komentarjev

USB luč

Gambit - Čeprav imam občutek, da sem to že nekje videl (ali pa je bila to mogoče samo ena bedarija za USB), se mi je tale novica zdela vredna objave.
Kensington (predvidevam, da je proizvajalec), je naredil USB lučko, ki energijo za svoje delo črpa kar iz USB porta, kar sicer pomeni, da ne more biti zelo močna, je pa, kot pravijo tule, povsem dovolj za delo, če ne želite motiti drugih. Ker je USB, je več kot idealna za prenosnike, kjer ne potrebujete ničesar drugega...

1 komentar

To ni več res..

Gambit - Če pošteno priznam, se mi danes nič preveč ne da več delati, ker sem spravil svojo sobo v škatle za selitev, samo tale novica se mi je pa zdela vredna objave.
Po vsem peripetijah, ki so se dogajale okoli Napsterja, se je nekaj pamentnih (beri: ameriških) glasbenikov spomnilo, da bi bilo dobro na plano potegniti še kakšno tožbo. Tako so se spravili nad MusicCity.com (Morpheus), katerega funkcija vem je dobro znana, in za vsak nelegalno snet komad zahtevali 150.000 $. Ja, prav ste prebrali
Ne morem si pomagati, da ne bi bil skeptičen glede uspeha tožbe, samo ni mi pa jasno, kako se nekateri tako cenijo. Sicer pa, link do vira.

3 komentarji

USB trdi disk

Seagate - Seagate je predstavil svojo prenosno verzijo trdih diskov serije DiskStor, ki za delovanje ne potrebujejo ničesar drugega kot vaš USB vhod. Seagate v svoji RSS (Removable Storage Solutions) ponudbi ponuja dve možnosti. DiskStor 20 nam ponuja 20GB prostora, medtem ko se ta kapaciteta z DiskStor 40 podvoji. V paketu dobimo tudi polno verzijo programa ACDSee za digitalno obdelavo slik ter program Datakeeper, ki nam bo varoval podatke na disku. DiskStor 20 dobimo že za $269, medtem ko nas bo 40GB različica stala $349. Kar je v primerjavi z Iomegino rešitvijo veliko ceneje. In kakšne so značilnosti DiskStor-a:
  • Dobimo Seagatov 20GB ali 40GB trdi disk s prenosi do 12Mbits/sec.
  • Zraven pa, kot je bilo že povedano, dobimo polno verzijo ACDSee programa ter program Datakeeper.
  • USB 1.1 kompatibilnost (WIN 9x, Me, 2000)
  • Pa tudi navodila in programska oprema za uporabo ne manjkajo. Dobimo pa seveda tudi dvoletno garancijo.
Celoten članek dobite tu: LINK

3 komentarji

Iomega Peerless drive

Hardware Zone - Iomega je včeraj predstavila svoj nov sistem prenašanja podatkov velike kapacitete. Sprejme lahko 10 ali 20 GB podatkov. Če dokupimo dodatne medije, pa seveda kapaciteto podvojimo, potrojimo..... . Sami prenosi se vršijo do hitrosti 15 MB/s s Firewire vmesnikom (druga možnost pa je USB), kar zadosti tudi potrebe najbolj zahtevnih uporabnikov. Sami mediji, ki jih uporablja Iomega, so v bistvu trdi diski z integriranimi blažilnimi mehanizmi, ki skrbijo, da se ne poškoduje.
Na voljo bodo od 15. junija.
In še cena:
20 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$749
10 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$679
10 GB cartridge = S$275
20 GB cartridge = S$345

Malo več slik enote je tukaj: LINK.

14 komentarjev