»

Aluminijaste maske za CD pogone

Dan's DATA - Verjetno vsi poznate aluminijasta ohišja podjetja Lian Li. Ob aluminjastem ohišju sprednje strani CD in DVD pogonov ter disketnikov kar nekako kazijo celotno podobo ohišja. Rešitev za to so Lian Lijeve samolepilne "maske" za zgoraj omenjene enote. Iz narisa, po modifikaciji, enote zgledajo zelo lepo, s stranskih kotov pa malo manj lepo ;p. Test najdete tukaj.

1 komentar

Test DVD pogonov

Digit Life - Digit-lifeovci so si ogledali 8 različnih DVD pogonov. Od tega 4 z 12x hitrostjo branja DVDjev in 4 z 16x. Na žalost niso testirali nobenega od Pioneerjevih pogonov, ki so pri nas eni izmed najširše zastopanih. Testirali so surovo hitrost kopiranja 780 MB podatkov na disk, kvaliteto branja digitalne glasbe in hitrost le-te, kvaliteto predvajanja DVD filmov ter še nekaj fizičnih dejavnikov, kot so temperatura po dvourni uporabi ter tresenje in glasnost pogona. Test najdete tukaj.

0 komentarjev

HP-jev DVD+RW pekač

Slo-Tech - Na področju DVD zapisovalnikov še vedno vlada precejšnja zmeda, saj se proizvajalci le-teh kar nekako ne morejo zmeniti za enotne standarde. Trenutno lahko izbirajo med standardi DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW in DVD+RW. Standard DVD-R je podoben peki navadnih CD-R, s to razliko, da tukaj pečemo plošček DVD. Standard DVD-RAM predstavljajo nekakšni disketni DVD-ji, ki so v osnovi namenjeni hranjenju podatkov, vendar zaradi oblike niso združljivi z običajnimi DVD pogoni. DVD-RW in DVD+RW imata sicer skupno lastnost, da lahko podatke zapišemo kolikokrat se nam zahoče, vendar je prvi namenjen bolj za filme, drugi pa je namenjen še hranjenju podatkov. Videli smo že kar nekaj pekačev, ki znajo zapisovati na DVD-je: pionir na tukaj je vsekakor Pioneer, ki je pred časom izdal svoj zapisovalec DVD-jev, ki pa je bil drag kot žafran. Kasneje je luč sveta ugledala dodobra cenejša rešitev, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri HP-ju. Vendar pa bo HP-jeva rešitev nekaj posebnega, saj bo...

1 komentar