»

Domena piratebay.org prodana, po novem bo namenjena snemanju filma

vir: Piratebay.org

Slo-Tech - Nekdanjo domeno znane torrent strani je kupilo podjetje DropCatch, potem ko je prejšnji lastniki, ekipa The Pirate Baya, niso več podaljšali. DropCatch je nato pred dnevi priredil dražbo, na kateri je domena dosegla relativno visoko ceno 50.000 ameriških dolarjev. Kupec je bila organizacija pod imenom PirateBay Pictures, ki je zdaj tudi razkrila svoje načrte.

Najavili so kampanjo množičnega zbiranja denarja za film z naslovom The torrent man, v okviru katere nameravajo pridobljeno domeno prodati za dva milijona dolarjev, ki bosta prav tako namenjena za produkcijo filma. Od kod jim ta računica, ni znano. Film naj bi sicer govoril o darknetu, torrentih, kripto zadevah in o ljudeh, ki so v ozadju teh fenomenov. Tudi tu kaj več ni znano, zgodbe še nimajo, saj med drugim v okviru kampanje iščejo še tudi to in scenariste, pa tudi igralce in ostalo ekipo, potrebno da nastane film.

Vse skupaj zveni kot precej prozoren nateg, po drugi strani pa so nadobudni filmarji PirateBay Pictures v...

6 komentarjev

Piratiziranje filmov ima (včasih) tudi pozitivne učinke

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Marketingarji s poslovnih šol Univerze v Houstonu in Western University iz kanadskega Ontaria, so v posebni raziskavi preučevali vpliv Piratebaya na uspešnost filmov v kinematografih.

Ko so švedske oblasti pred petimi leti zaprle podatkovni center Pirate Baya v bližini Stockholma, je priljubljena stran s torrenti umolknila za dober mesec dni. Prav ta downtime je bil izhodišče raziskave, ki je merila njegove učinke na prodajo kino vstopnic v tistem času. V poštev so vzeli več sto filmov in njim pripadajočih torrentov in prišli do zanimivih ugotovitev.

Če na...

13 komentarjev

Sodišče omililo kazen piratebayevcu Petru Sundeju

Peter Sunde

vir: Wikipedia
TorrentFreak - Peter Sunde je bil v njegovih zlatih časih piarovec Pirate Baya, brez dvoma najbolj razvpitega (in trdoživega) iskalnika torrentov. Vsi se spomnimo njegovih zajedljivih povedi, s katerimi je odgovarjal na zahtevke odvetnikov najrazličnejših založb in produkcijskih hiš. A se je zanj in sodelavce končalo precej slabo. Švedsko sodišče jih je obsodilo na po leto dni zapora, vsakemu pa je naložilo še plačilo zajetne odškodnine in denarne kazni. Po pritožbi so jim...

28 komentarjev

Google razširil mehko cenzuro piratskih pojmov

Opazen upad iskanj po ključni besedi bittorrent po januarju

TorrentFreak - Google je januarja začel izvajati tako imenovano mehko cenzuro piratskih ključnih besed, ko so iz predlogov za samodokončanje iskalnega gesla (AutoComplete) in letečega predogleda zadetkov (Instant Search) odstranili izpeljanke besed torrent, nekaterih odjemalcev za ta protokol in imena spletnih storitev, kjer je mogoče gostiti datoteke (RapidShare, Megaupload). Čeprav dejanski zadetki pri iskanju niso bili nikakor spremenjeni ali cenzurirani, je imel filter opazen učinek. Število iskanj po ključni besedi bittorrent in sorodnih se je izrazito zmanjšalo. Prenagljeno bi bilo trditi, da se je zaradi tega zmanjšala tudi stopnja piratstva, saj kdor ve, kaj išče, to tudi najde, a rezultati so vsekakor opazni.

Google se je zato odločil, da mehko filtriranje piratskih ključnih besed še...

40 komentarjev