»

80-mm ventilatorji na kupu

Amdmb.com - Na Amdmb so spisali test devetih 80 mm ventilatorjev za vgradnjo v ohišja ali montažo na hladilnike. Za test so se odločili na podlagi nenehnega povpraševanja, kateri ventilator naj se kupi za procesorski hladilnik in ohišje, da bi bil hladilni efekt kar najboljši. Do kakšnih zaključkov in kateri ventilator se je najbolj obnesel, pa si le oglejte. Mogoče se bo potem lažje odločiti glede nakupa.

0 komentarjev

Thermaltake G4-VGA CoolMod

Overclocked Cafe -

ThermalTake se v zadnjem času poskuša ločiti od drugih proizvajalcev hladilnih teles in si priboriti čimvečji kos pogače s serijo izdelkov CoolMod. Gre za izdelke dobre kvalitete, ki jih poleg učinkovitega hlajenja odlikuje še dober izgled. Prekriti so s pleksi steklom in imajo vgrajene LED diode, ki lepo osvetlijo ohišje. Prvi izmed produktov iz te serije je bil Volcano 9, pri katerem so ob obremenitvi diska gorele rdeče diode, ob normalnem delovanju pa modre.

Sedaj je prišel na vrsto komplet za hlajenje grafične kartice, ki ga sestavljajta dva para aluminijastih hladilnih reber za hlajenje pomnilnika s pripadajočim termalnim trakom ter, jasno, ventilator, s katerim hladimo grafični procesor. V tem ventilatorju se skriva majhna modra lučka, ki lepo osvetli okolico kartice. Hladilna moč napravice za razliko od vizualnega učinka ni ravno impresivna, saj kartico ohladi le za dve stopinji bolj kot stari dobri Blue Orb.[:\\]

Če si G4-VGA želite, potrebujete najprej 22 dolarjev (ali po...

3 komentarji

Dobre izkušnje s Thermaltakeom

Tweaker's Asylum - Na Tweakers Asylum je Hawk-Eye napisal novico o zelo prijetni izkušnji s Thermaltakeom - enim izmed vodilnih proizvajalcev hladilnih reber in ventilatorjev za naše kavne mlinčke.

Avtor novice je kar nekaj časa nazaj namreč kupil BlueOrba ter ga namontiral na grafično kartico. Po nekaj časa mu je ventilator začel nagajati, saj je rožljal in slabo hladil. Zato je poslal e-mail z opisom težave na Thermaltake in upal na odgovor.
Po nekaj dneh je dobil odgovor, naj izpolni obrazec na servisnem oddelku na njihovi spletni strani. Tako je izpolnil kratek obrazec in vse skupaj poslal. Čez nekaj dni pa ga je čakal med pošto popolnoma nov BlueOrb-ov ventilator. Pisec je prav navdušen nad Thermaltakeovim potrošniškim servisom... Je možno da obstajajo tudi tako poštena podjetja?

12 komentarjev

Zanimiva modifikacija Blue Orba

Mikhailtech - Tale modifikacija je nastala zaradi nesreče, ki se je zgodila Mikhailu pri modificiranju njegove GeForce 2 MX kartice. Kot po Murphyju mu je v Blue Orba od nekod zašla žica, ki mu je odtrgala krak ventilatorja in Blue Orb je bil neuporaben za hlajenje grafične kartice. Kaj sedaj? Ne preostane drugega kot zamenjava ventilatorja. Za vse tiste, ki se jim je zgodila podobna nesreča, ali pa si želite zgolj učinkovitejšega ventilatorja v vašem Blorbu, je Mikhail spisal zanimiv članek. Vse kar morate znati je, da ventilator snamete iz ležišča, od nekod izbrskate ventilator podobnih mer in ga prilepite tja, kjer...

6 komentarjev

Cenena hladilna modifikacija

Inside Hardware - Čeprav se sam ne ukvarjam z navijanjem sem mnenja, da se tisto pravo hardcore navijanje ne izplača, ker splošno gledano kar prehitro porabimo toliko denarja za razne ultra zmogljive matične plošče in zelo zmogljive (a drage) hladilnike in ventilatorje, da se nam bolj splača kupiti boljši procesor, kot pa malce slabšega naviti do nezavesti. Vendar raznih overlcokcer freakov najbrž ne boste prepričali, da hardcore navijanje ni ravno ekonomično. Ampak saj veste: sto ljudi, sto čudi. No, sam sem bolj pristaš tako imenovanega lahkega overclockanja, ki ne vključuje glasnih ventilatorjev, tekočega dušika, vodnega haljenja, ter še kakšnih drugih ekstremističnih pripomočkov, ampak se nanaša na...

3 komentarji

Orange Orb

PC Stats - Najbrž se vsi spomnite legendarnega Blue Orba (med brati "blorb"), ki ga je Theramltake izdal pred kakim letom dni. Blue Orb je s svojo revolucionarno zasnovo in majhnostjo prepričal marsikaterega uporabnika v nakup. Vendar časi se spreminjajo in Blue Orb se bo kljub popularnosti moral umakniti drugim rešitvam. Thermaltake ima že pripravljenega naslednika, ki se imenuje Orange Orb (Oorb). Oorb je malce manjši, kar pomeni, da vam ob inštalaciji na grafično kartico ne bo "pojedel" enega PCI slota, vsebuje pa tudi ventilator, ki se vrti z manjšo hitrostjo (5000 RPM). Kaj pa rezultati? Pri testih se je Orange Orb izkazal kot boljši od Blue Orba, vendar samo za stopinjo C. Pričakovali bi malce več, kajne? No, kakorkoli že, Orange Orb je kar dostojno nadomestilo za Blue Orba, ki bo popravil napake predhodnika.

0 komentarjev

Zalmanov hladnjak za grafićke kartice

OC Prices - Zalmanovi hladilniki so bili od nekdaj poznani kot kvalitetni in tihi hladilniki za centralne procesorje (CPU). Vendar zakaj bi spali na lovorikah, ko pa se lahko v slogu Thermaltaka lotimo tudi drugih področij, so najverjetneje premišljevali Zalmanovi inženirji, ko so izdelovali ZM-17CU hladilnik, ki je prirejen hlajenju grafičnih kartic. V bistvu je to samo nekaj hladilnih reber, ki jih namestimo na grafično kartico in uživamo v navijanju. No, da bomo uživali v najvišjih hitrostih, bo največkrat treba poseči po modifikaciji hladilnika, saj se brez ventilatorja ne obnese ravno najbolje. Z vgrajenim ventilatorjem pa postane Zalmanov hladilnik boljša izbira od Thermaltakovega Blue Orba. Če ne verjamete, potem si nujno oglejte to stran, kjer so dotični hladilnik stestirali. Problem je samo, ker tega hladilnika najverjetneje ne bomo dobili v Sloveniji, zato bomo zaradi poštnin raje posegali po preizkušenih Blue Orbih. Škoda. ...

4 komentarji