»

Nova anketa: Količina pomnilnika, ki ga ima na voljo grafični procesor

Slo-Tech - Rezultati prejšnje ankete:

Velikost zaslona mojega prenosnika je:
nimam prenosnika50%
(619)
med 15,4 in 15,9 palci17%
(209)
med 15 in 15,3 palci15%
(184)
med 17 in več palci 8%
(99)
med 14 in 14,9 palci5%
(58)
med 12 in 12,9 palci2%
(21)
med 13 in 13,9 palci2%
(20)
ne vem1%
(12)
11,9 ali manj palcev0%
(6)
druga0%
(2)
Skupaj glasov: 1230


Tokrat vas sprašujemo, koliko pomnilnika je na grafični kartici v vašem primarnem računalniku.

39 komentarjev

nVidia izdala ForceWare

Tweak Town - Na Tweak Townu so v svojem poročilu iz Comdexa objavili novico, da je nVidia predstavila nadomestilo sedajšnjemu Unified Driver. V paketu ForceWare, se bodo nahajali gonilniki tako za grafične kartice, kot za matične plošče. Večje presenečenje pa je to, da bo v paketu tudi že pred časom najavljeni pripomoček, s katerim bomo lahko nastavljali in navijali nForce2 matične plošče kar iz operacijskega sistema, program se bo imenoval kar nV System Utility.

Še povezava. Novico je uradno potrdila tudi nVidia.

14 komentarjev

Zalman ZM80-HP VGA Heatpipe Cooler

Spode's Abode - Malo boljši hladilniki za grafične kartice so lahko neverjetno glasni, zato so na Spode's Abode predstavili nov Zalmanov model, ki je neslišen, saj nima ventilatorja. Sestavljen je iz dveh aluminijastih plošč in iz manjših ploščic, ki se dodatno pritrdijo na večjo ploščo za učinkovito hlajenje vseh površin grafične kartice (GPU, RAM).

Kot vse stvari, pa ima tudi ta neko pomanjklivost: uporabite ga lahko samo na grafičnih karticah, ki imajo zraven procesorja manjše luknjice za pritrditev le-tega, pa tudi dovolj prostora morate imeti, saj zasede kar veliko prostora. Klik!

3 komentarji

Lex SFF PC

Sudhian - Noriji z majhnimi ohišji kar nekako ne more biti konca. Poleg Shuttla se zadnje čase s proizvodnjo majhnih računalnikov, imenovanih SFF (smal form factor) PC, ukvarja vedno več podjetij. Na Sudhian (bivši VIA Hardware) so preizkusili računalnik, ki spada v ravno prej omenjeno kategorijo. Pisec navaja, da je celoten računalnik stlačen v enega izmed najmanjših ohišij, kljub temu pa se v notranjosti skrivajo kar solidne komponente. Ravno zaradi majhnosti pa je Lexov računalnik kot nalašč za razne LAN patyje, le malce močnejšo grafično kartico moramo vtakniti v režo PCI.

2 komentarja

Srebrne sanje

X-Bit Labs - Časi, ko so grafične kartice služile samo izrisovanju 2D grafike, so mimo. Še več, časi, ko so grafične kartice popolnoma služile 3D pospeševanju (se pravi, so bile v bistvu samo dolgočasni koščki plastike) se tudi bližajo koncu, saj vedno več podjetij predstavlja rešitve, ki se poleg učinkovitosti v 3D programih lahko pohvalijo tudi z lepim izgledom. Nepoznano Tajvansko podjetje Triplex se je odločilo, da se bo posvetilo novim trendom in naredilo konec dolgočasnim rešitvam. Najavili so družino Millennium Silver, katere odlike bodo:
  • Special Cooling Design - zaradi posebne zasnove bo grafična kartica imela kar za 15 % boljše hlajenje in še nekaj precej...

5 komentarjev

Matrox G800 kmalu

K-Bench - Po pravici povedano sem na to grafično kartico že kar malce pozabil, toda po nekaterih virih jo bomo videli precej kmalu. Matrox naj bi že imel končane prve primerke ( s kodnim imenom Condor 2 ), ki bi jih morali razkazati na Comdexu. Ali je to res ali ne, bomo zagotovo vedeli v naslednjih dneh. Kakorkoli, dotična grafikulja bi morala iziti že pred približno pol leta, tako da verjetno ne bo šlo za revolucijo v hitrosti, toda navsezadnje Matrox nikoli ni bil znan po čem takem [:\\]. Decembra...

1 komentar