»

Google Play je končno odkril Slovenijo

vir: Wikipedia
Android Police - Ta teden je Google Play slovenskim razvijalcem omogočil registracijo Merchant računa, kar pomeni, da lahko odslej tam prodajajo tudi plačljive aplikacije, igre, zaslužek v evrih pa lahko kujejo tudi s pomočjo plačil znotraj aplikacij.

Novost so pri Googlu - kjer po lastnih besedah veliko razmišljajo o tem, kako omejeni so uporabniki in razvijalci nekaterih držav - omogočili še dvema državama, to sta Mjanmar in Urugvaj. V Maleziji pa so zgolj omogočili nakup darilnih kartic za svojo tržnico aplikacij.

Google Play obstaja že dobrih deset let, čeprav se je rodil pod imenom Android market. Razvijalci, ki želijo svoje izdelke prodajati na njem, se morajo med registracijo - ta stane 25 USD - med drugim zavezati, da bodo zagotavljali najboljšo možno uporabniško izkušnjo, za denarna plačila pa morajo uporabljati njihov interni sistem, pri čemer si Google za distribucijo...

43 komentarjev

Google Play Music je na voljo v Sloveniji

Android Central - Možnost pretočnega poslušanja glasbe se je v naši državi ravnokar močno povečala, saj je Google v Sloveniji omogočil uporabo svoje storitve Play Music. S tem bo mogoče kupovati glasbo na trgovini, posamezne skladbe stanejo večinoma 99 centov, nekatere so tudi dražje, spet druge cenejše, medtem ko so albumi cenejši, kot vsota posameznih skladb z njih. Cene za celotne albume večinoma znašajo 6,99 oz. 5,49 €, spet z nekaterimi izjemami. Dobrodošla storitev, ki jo ponuja Google, je možnost nalaganja do 20.000 skladb na njihove strežnike brezplačno, ki jih je potem mogoče pretočno poslušati na vseh napravah, ki podpirajo Play Music. To so seveda vsi telefoni in tablice z Androidom oz. iOS-om (prek Googlove aplikacije Play Music) in vsi osebni računalniki s podprtim brskalnikom (namenskih...

88 komentarjev

Silovit napad na internet v Mjanmaru

Slashdot - Mjanmar, nekdaj znan pod imenom Burma, je vse od 25. oktobra pod silovitim kibernapadom, ki preprečuje normalen dostop do interneta v državi, poroča Myanmar Times. Napad vpliva na vse pore življenja, tako na turizem, kjer je še zlasti problem spletna rezervacija letalskih vozovnic, kot tudi na druge industrije.

Vzrok in izvor DDOS-napada sta še neznana, medtem ko je cilj poznan - tamkajšnje ministrstvo za pošto in telekomunikacije, kjer je glavno vozlišče v internetni infrastrukturi v državi. V Arbor Networks ocenjujejo, da Mjanmar napadajo z 10 do 15 Gbps, zaradi česar je dostop resno moten. Razlog za napad bi utegnile biti volitve, špekulirajo zunanji opazovalci, ki bodo v Mjanmaru potekale to nedeljo. V Mjanmaru je namreč cenzura še vedno zelo stroga.

15 komentarjev

Urugvajski otroci opremljeni z OLPCji

OLPC

vir: BBC
BBC - Urugvaj, velik ljubitelj iniciative OLPC, ki bi vsakemu otroku iz države v razvoju omogočila poceni prenosnik, je postal prva država, kjer so osnovnošolci do zadnjega opremljeni s temi poceni prenosniki. Prvi osnovnošolci so svoje prenosnike dobili že v maju leta 2007, prejšnji torek pa je predsednik Tabaré Vázquez v osnovni šoli v Montevideu z njimi opremil še zadnje osnovnošolce, ki še niso imeli zeleno-belega prijatelja. V dveh letih je Urugvaj za otroke priskrbel 362.000 prenosnikov, še dodatnih 18.000 pa jih je bilo potrebnih za učitelje. Poceni prenosniki so mnogim...

13 komentarjev

SonyEricsson bo združil Flash in Javo za mobilne telefone

CNet - Naslednji teden naj bi SonyEricsson na konferenci JavaOne predstavil projekt Capuchin, s katerim bodo razvijalcem omogočili izdelovanje aplikacij za mobilne telefone, ki bodo hkrati uporabljale dele Jave ME in Flasha Lite. Tehnologijo bodo uporabljali v aparatih, ki so namenjeni množičnemu trgu, saj ne pride v poštev za tako imenovanie pametne telefone z zahtevnimi operacijski sistemi.
Nadejajo se, da se bodo denimo razvijalci, ki sicer uporabljajo Javo, odločili za razkošnejši uporabniški vmesnik v Flash Lite - razvijalci v Flashu pa bodo morda pri ustvarjanju mobilnih igric uporabili Java 3D grafiko in hkrati obdržali Flash za menije. SonyEricsson namerava izdati zbirko programerskih vmesnikov (API) in razvijalski paket (software developement kit) v drugi polovici leta.

8 komentarjev