»

Hladilnik ramov s peltierjem

vir: Hexus
Hexus - Peltier (več o njem lahko preberite v našem članku) sicer ne spada med najnovejše pogruntavščine na področju hlajenja računalniških komponent, poleg tega je zaradi svojega delovanja in potrebe po odvajanju toplote postal vse manj prisoten v repertoarju računalniških navdušencev. Kljub temu so se na spletni strani Hexus.net dokopali do slik Corsairovega hladilnika za pomnilniške module, ki poleg ogromnega vodnega bloka skriva v sebi tudi omenjen peltier.

Poslanstvo hladilnika je povsem jasno: na račun nižjih temperatur doseči višje frekvence in posledično boljše rezultate. Zaenkrat še ni informacij ne o imenu novega hladilnika, ne o (morebitni) uradni predstavitvi. Več o tem si lahko preberete na Hexus.net

19 komentarjev

Test Crystal Orba

Overclockers Cafe - Medtem, ko je na področju hlajenja procesorjev prišlo do precejšnjih sprememb, pa smo bili na področju hlajenja chipsetov deležni bolj majhnega napredka. Za hlajenje CPU-jev obstaja veliko odličnih hladilnikov, na chipsetih pa je do nedavnega kraljeval Blue Orb, ki je bil dolgo časa eden in edini najboljši hladilnik za tovrstno hlajenje. No na našo srečo, se je Thermaltake odločil narediti korak naprej pri hlajenju čipsetov. Tako je nastal Crystal Orb. Na Overclocker Cafe so objavili test tega hladilnika in če je testu verjeti, je hladilnik zares odličen. Bakrena sredica, odlično hlajenje, ravno dno, lep izgled in nizka glasnost. To so odlike tega hladilnika in kot kaže ima Thermaltake v rokah uspešnico.

0 komentarjev

Crystal Orb

HotHardware - ThermalTake nas vsake toliko razveseli z novim fenomenalnim coolerjem. Tokrat bo razveselil vse lastnike prevročih grafičnih kartic. Blue Orba bo namreč zamenjal nov, hladnejši in tišji Crystal Orb. Kaj naj še rečem, razen da cooler zgleda res slastno! Ampak to itaq vidite že sami. Link do specifikacij.

0 komentarjev

Orange Orb

PC Stats - Najbrž se vsi spomnite legendarnega Blue Orba (med brati "blorb"), ki ga je Theramltake izdal pred kakim letom dni. Blue Orb je s svojo revolucionarno zasnovo in majhnostjo prepričal marsikaterega uporabnika v nakup. Vendar časi se spreminjajo in Blue Orb se bo kljub popularnosti moral umakniti drugim rešitvam. Thermaltake ima že pripravljenega naslednika, ki se imenuje Orange Orb (Oorb). Oorb je malce manjši, kar pomeni, da vam ob inštalaciji na grafično kartico ne bo "pojedel" enega PCI slota, vsebuje pa tudi ventilator, ki se vrti z manjšo hitrostjo (5000 RPM). Kaj pa rezultati? Pri testih se je Orange Orb izkazal kot boljši od Blue Orba, vendar samo za stopinjo C. Pričakovali bi malce več, kajne? No, kakorkoli že, Orange Orb je kar dostojno nadomestilo za Blue Orba, ki bo popravil napake predhodnika.

0 komentarjev

Zalmanov hladnjak za grafięke kartice

OC Prices - Zalmanovi hladilniki so bili od nekdaj poznani kot kvalitetni in tihi hladilniki za centralne procesorje (CPU). Vendar zakaj bi spali na lovorikah, ko pa se lahko v slogu Thermaltaka lotimo tudi drugih področij, so najverjetneje premišljevali Zalmanovi inženirji, ko so izdelovali ZM-17CU hladilnik, ki je prirejen hlajenju grafičnih kartic. V bistvu je to samo nekaj hladilnih reber, ki jih namestimo na grafično kartico in uživamo v navijanju. No, da bomo uživali v najvišjih hitrostih, bo največkrat treba poseči po modifikaciji hladilnika, saj se brez ventilatorja ne obnese ravno najbolje. Z vgrajenim ventilatorjem pa postane Zalmanov hladilnik boljša izbira od Thermaltakovega Blue Orba. Če ne verjamete, potem si nujno oglejte to stran, kjer so dotični hladilnik stestirali. Problem je samo, ker tega hladilnika najverjetneje ne bomo dobili v Sloveniji, zato bomo zaradi poštnin raje posegali po preizkušenih Blue Orbih. Škoda. ...

4 komentarji

Test Power Cooler hladilnikov

Overclockers New Zeland - Test hladilnikov utegne biti kar težka stvar, vendar ne zaradi testiranja. Testiranje hladilnikov je precej lahko opravilo, težje pa je določiti zmagovalca testa. Hladilnik, ki je dosegel najnižjo temperaturo procesorja ne more biti zmagovalec testa, če je prav svinjsko drag in tudi najcenejši hladilnik, ki je dosegel najslabše rezultate, ne more prejeti lovorike kot najboljši hladilnik testa. Te probleme povzročajo uporabniki, ki se kar precej razlikujejo med sabo. Nekateri bodo hoteli najboljši hladilnik in jih cena ne bo zanimala, medtem ko bodo nekateri blazno škrtarili in hoteli najboljšo uravnoteženost med zmogljivostjo in ceno. No, kakorkoli že na OC New Zeland so se pri testiranju Power Cooler hladilnikov vsaj malo poizkusili držati zgoraj napisanega. Za primerjavo, so testirali še Thermaltake Volcano II in Thermal Engine V60-4210B. Power Coolerji so se obnesli precej različno. Nekateri so precej dobro hladili, medtem ko so drugi bili totalen "poden". Zmagovalca testa vam...

1 komentar

Še ena o hlajenju chipseta

OcShoot - Tale članek je za spoznanje bolj normalen od onega, v katerem je tip na chipset dal kar Golden Orba. Članek govori o nameščanju Intelovega retail hladilnika na chipset. Zakaj ravno Intelovega? Intelovi odsluženi FCPGA in PPGA hladilniki pašejo kot uliti na raznorazne chipsete (v našem primeru KT133) in zelo dobro opravljajo svoje delo. Če vam je edina ovira za ubijalski overclock prevroč chipset in se vam nekje valja Intelov FCPGA ali PPGA hladilnik, potem pač sledite navodilom in modificirajte (proizvajalci matičnih plošč ponavadi zelo skoparijo z dobrimi ventilatorji). Chipset vam bo hvaležen.

3 komentarji