»

Athloni 64 najkasneje septembra

DigiTimes - Nedavno smo poročali o špekulacijah, da naj bi AMD predstavil svoj 64-bitni procesor Athlon 64 prav ob koncu septembra v San Franciscu. Danes so se na spletu pojavile dodatne informacije tajvanskih izdelovalcev matičnih plošč, ki te trditve še krepijo. Pravijo namreč, da jim je AMD obljubil, da bo začel prve primerke dotičnih procesorjev pošiljati na Vzhod že avgusta, tako da bodo imeli izdelovalci plošč dovolj časa za izdelavo kvalitetnih plošč, medtem ko lahko prve masovne pošiljke pričakujemo koncem leta. Že zdaj velja omeniti, da bo za Athlone 64 dosotopna kopica čipovij, saj si želijo kos te pogače odrezati prav vsa velika podjetja v tem poslu. Več o tem.

12 komentarjev

Novembra poplava čipovij

VR - Zone - Izdelovalci matičnih plošč se soočajo s problemom - izbrati čipovje za svoje plošče - saj bo v novembru prešlo na masovno proizvodnjo ali v razvažanje v velikih količinah celih šest čipovij.

Intel P4 čipovja

Za to platformo, poleg trenutnih 845 in 850 čipsetov, bo Intel v novembru začel z razvažanjem majhnih količin njihovega DDR podpirajočega 854D čipovja in bo po pričakovanju začel z normalnim razvažanjem v decembru. V novembru Intel tudi pričakuje razposlati nekaj primerkov njihovega i845G (integrirana grafika) čipovja proizvajalcem matičnih plošč. SiS je druga izbira za prvo in drugovrstne izdelovalce plošč za DDR/P4. SiS je razvozil 100 tisoč SiS645 čipsetov v septembru in količina naj bi se samo višala skozi oktober in november. Od VIE se pričakuje, da bo predstavila njihov P4X266A, ki podpira 533MHz FSB P4, ampak lahko se pa zgodi, da drugi proizvajalci ne bodo mogli uporabljati tega čipovja, ker hoče VIA ponovno izdelovati svoje plošče. ALi ALLADiN P4 je tudi pričakovan v...

0 komentarjev

VIA ogroža

VR - Zone - Kot sem že povedal v eni prejšnjih novic, namerava VIA v naslednjem letu mesečno izvoziti miljon matičnih plošč. Na VR-Zone pa sem zasledil novico, ki pravi, da je zaradi te izjave veliko podjetij začelo VIO jemati kot potencialnega rivala. Nekatera podjetja so že sporočila, da ne bodo izključili možnosti, da bi uporabljali čipovij drugih podjetij, kot je, na primer, SiS. Izdelovalci matičnih plošč so nakazali na to, da bo VIA s svojimi načrti spremenila odnose z ostalimi izdelovalci plošč iz sodelovanja v rivalstvo v bližnji prihodnosti. Do takrat bo morala VIA izdelati izdelke, ki jih bo lahko sama "komercializirala". Viri pravijo, da VIi še vedno ni uspelo oskrbeti svojih OEM partnerjev s komercializiranimi primerki. Trenutni VIini načrti so torej nesmiselni.

0 komentarjev

VIA preplavila trg matičnih plošč?

X-Bit Labs - Novico je velikodušno za nas spisal Morpheus:

Kljub temu, da je bilo prvo narocilo za izdelovanje matičnih plošč firme VIA zelo majhno za celo današnje tržišče (komaj dvajset tisoč kosov), je VIA zelo optimistična glede njene prihodnosti. Po besedah predsednika zbora direktorjev, Cher Wanga, namerava VIA prodati 400 tisoč kosov v novembru (po povprečni ceni 80 zelencev na kos). Pravi tudi, da naj bi do sredine naslednjega leta mesečne pošiljke dosegle že okoli miljon enot! To je ogromna številka tudi za tako velikega izdelovalca matičnih plošč. To leto, na primer, sta to številko dosegli samo dve podjetji: Elitegroup in ASUS. Lansko leto je samo ASUSu uspelo preseč to številko. Tako fantje pri X-Bit Labs kot tudi jaz osebno močno dvomimo, da bo VII to uspelo, tudi če vzamemo vkup njihovo pametno marketinško politiko, velike sposobnosti in nizke cene matičnih plošč.

Kljub vsemu se pa tudi to lahko zgodi. Še posebno zaradi tega, ker je VIA svobodna od problema številka ena večine...

0 komentarjev

VIA bo izdelovala matične plošče

The inquirer - Po tem, ko so se nekatera podjetja raje odrekla sicer obetavnemu a precej spornemu P4 naboru P4X266, so se vodilni pri Vii odločili, da bodo poleg procesorjev, procesorskih naborov in grafičnih čipov odslej izdelovali tudi matične plošče. Spisek teh plošč je bil objavljen na Viini strani, vendar pa ga je VIA umaknila. No, še dobro, da imamo The Inquirer, ki je naredil kopijo. Skratka, s ploščami, ki temeljijo na VIA P4X266 namerava VIA ponuditi rešitve, ki so primerne tako za zahtevnejše uporabnike, kot tudi delovne postaje in strežnike.

0 komentarjev