»

Omega gonilniki za GeForce

več strani - Trenutno so kar precej prahu dvignili tako imenovani Omega gonilniki, ki so mišljeni kot konkurenca originalnim Nvidiinim Detonatorjem, s pomembno razliko - so počasnejši. Vendar niso počasnejši, ker bi bili zanič, ampak zato, ker bojda prikazujejo bolj podrobno in lepšo sliko. Če gre verjeti te strani, kjer so napravili nekaj primerjav med Nvidiinimi in Omega gonilniki, potem bo trditev o kakovosti najbrž držala. Če pa vas zanima kako se obnesejo v 3D Marku, pa odklikajte na to stran. Gonilniki so pravkar prišli iz faze beta testiranja, na disk pa si jih lahko pretočite iz te strani. Preizkusite jih, vendar na lastno odgovornost.

4 komentarji

ATI je izdal nove gonilnike

Riva Station - ATI je po testih s kartico Radeon 8500 res naredil pravo pošast. A vso to zmogljivost so kvarili stari gonilniki, ki so imeli tendenco po goljufanju v igrici Quake III, niso imeli dobrih zmogljivosti v operacijskem sistemu Windows XP ter niso podpirali FSAA. Z novo izdajo gonilnikov je ATI izgleda zares poslušal želje vseh uporabnikov ter odpravil popolnoma vse, česar so bili obtoženi stari gonilniki. Riva Station poroča na obsežnem devetstranskem pregledu gonilnikov, da je ATI zmagal. Tej kartici naj z novo izdajo gonilnikov niti po kakovosti slike ter po hitrosti ne bi bil kos nVidiin paradni konj, Geforce Titanium500. Seveda pa jaz ne verjamem, dokler sam ne primem v roke in pretestiram zadevice...

7 komentarjev

HSR na Voodoojih

PC Reports - Sicer to, da so zadnji gonilniki za Voodoo4/5 sposobni HSRja, niti pod razno ni kakšna huda novica, je še vedno marsikdo, ki ne ve, da je HSR mogoče usposobiti tudi na Voodooju3. Tudi postopek za to ni ravno splošno znano dejstvo, tako da ta članek na PC Reports pride zelo prav. V njem boste (v polomljeni angleščini) našli navodila in vse potrebno, da HSR usposobite na bilo katero 3DFXovi kartici novejše generacije. Vseeno pa bi vas rad opozoril, da ti gonilniki nikoli niso (in ne bodo) dočakali konca razvoja, tako da je HSR za dejansko igranje precej neuporaben...

4 komentarji

Voodoo2 gonilniki za Athlone

Jaz - Med brskanjem po našem Forumu sem zasledil povezavo na to stran, na kateri se nahajajo gonilniki za Voodoo2, ki celo delujejo na sistemih z Athlon procesorji. Pred uporabo si dobro preberite vso dokumentacijo na tej strani, saj ne gre za kakšno uradno izdajo gonilnikov, temveč čisto zasebni projekt. In hvala najditelju te povezave .

3 komentarji

Detonatorji 7.27

3DGPU - No, pa smo spet dočakali nove Detonatorje (je bil že malo predolgo mir [>:D]). In kaj je to kaj posebnega, rečete [:\\]? Na NVitalia (novica z 17. decembra) pravijo, da ti novi Detonatorji vsebujejo HSR (Hidden Surface Removal) lastnost, ki je bilo tako opevana v zadnjih 3dfx-ovih gonilnikih za Voodoo 5 5500. Še kaj novega? Ja, zadeva naj bi bila strojno pospešena! Ker je novička v Italijanščini (se priporočam, da mi kdo, ki zna italjansko, prevede besedico za besedico [:D]), je na 3DGPU objavljen delni prevod. In kolikor se da razbrati, naj bi HSR sedaj delal pod OpenGL na GeForce-ih in sicer preko "register combinerjev" in to strojno! Tole mi je mal porušilo moje predstave o HSR-ju! In če se mi prav dozdeva, je NVidia pogruntala en novi algoritem za HSR... P.S.: Se res priporočam, da mi nekdo prevede tisto v slovenščino.

5 komentarjev

3DFX in HSR

AnandTech - Pred par dnevi je računalniško sceno precej razburkala novica o 3DFXovih HSR gonilnikih za Voodoo4/5, in Nvidia je instantno izginila iz centra zanimanja. Kako da ne, saj HSR ponuja neslutene pospeške (sicer samo v Q3A in igrah s tem pogonom, toda koga zanimajo podrobnosti [>:D]) in iz prej nezanimive kartice dela zelo dober nakup. Toda, ali je res tako? In kaj za vraga se sploh skriva za to čudno okrajšavo? No, na ta vprašanja vam odgovarjajo fantje z AnandTecha v novem članku na to temo. Članek si vsekakor oglejte, saj je zares kvaliteten. Tehnologija in ozadje je razložena zelo dobro, pa tudi praktični pogled ne manjka. Odlično!

0 komentarjev

HSR tudi v Detonatorjih

NvNews - Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se HSR pojavil tudi naslednjih Nvidiinih Detonatorjih. Če ste zadnje tedne preživeli pod kamnom, potem ne veste, da je 3DFX v zadnji beta izdaji gonilnikov za Voodoo4/5 kartice omogočil nekakšen softverski HSR, ki je dvignil precej prahu. Seveda Nvidiia ne sme zaostajati, tako da je ta govorica o HSR Detonatorjih precej verjetna. Vsekakor bi ta poteza povrnila staro razmerje moči, ki se je z izdajo HSR Voodoo gonilnikov kar malce porušilo.

2 komentarja

HSR razložen

3D SPOTLIGHT - Zadnji 3DFXovi Voodoo4/5 gonilniki so dvignili precej prahu, saj s pomočjo nove HSR tehnologije precej izboljšajo rezultate teh kartic, včasih celo do ravni GF2 Ultre. Zaenkrat je tehnologija še v povojih, tako da se pri uporabi pojavljajo problemi, toda nič nerešljivega. Na 3D Spotlight so objavili dober članek, v katerem so razložili HSR tehnologijo ter predlagali nekaj rešitev za težave, ki se pojavljajo pri uporabi. Ogledate si ga lahko tukaj! Sedaj pa čakamo samo še Nvidio, da izda podobne gonilnike [:)].

0 komentarjev

Novi Voodoo3 2k/3k in Voodoo4/5 BETA gonilniki

3DFX Gamers - Izšli so novi gonilniki za najbolj popularne 3DFXove kartice, Voodoo3 2k in 3k ter za Voodoo4/5 družino. Glede prvih zaenkrat še ni nobenih poročil o izboljšavah ali pohitritvah, tako da jih uporabite na lastno odgovornost. Win2k verzija se nahaja tukaj, Win9x pa tukaj.Voodoo4/5 gonilniki so zaenkrat še v BETA fazi, tako da jih uporabite samo, če si želite eksperimentiranja. Prinašajo eno cool novost, in sicer HSR ( Hidden Surface Removal ). Zadeva je v beta fazi, tako da še ne deluje tako, kot bi morala. Rezultati v Q3A so sicer višji, toda včasih pride do preskoka slike in podobnih anomalij. Več lahko preberete na Riva Stationu, gonilnike same pa dobite tukaj.

5 komentarjev