»

ASUS A7M266 @ X-Bit Labs

X-Bit Labs - Ekipa z X-Bit strani je ravno objavila njihov najnovejši test in ne gre za nič drugega, kot novo ASUSovo A7M266 ploščo. Plošča je namenjena AMDjevim SocketA procesorjem, zasnovana pa je okoli AMD 760 NorthBridga in VIA 686B SouthBridga (kar je, kot kaže, zelo popularna kombinacija). Kot gre za pričakovati od ASUSa, je plošča zelo kvalitetna in polna majhnih tehničnih inovacij, ki precej polepšajo delo z računalnikom. Za razliko od Gigabytove konkurence, podpira A7M266 tudi PC2100 DDR SDRAM... Kako pa je z overclockanjem? Nova revizija plošče (1.03) nima nobenih DIP stikal za spreminjanje množilnika, je pa zato zelo stabilna pri overclockanju preko zunanje frekvence. Durona 650MHz so uspeli...

3 komentarji

Modifikacije Epox 8KTA3 plošče

VR - Zone - Na VR-Zonu so še enkrat prvi v angleščini zmodifikacijami kakšne nove plošče in tokrat je to Epox 8KTA3. Nova Epoxova SocketA plošča z VIA KT133A čipovjem je zares polna raznih overclockerskih funkcij, toda zelo skopo odmerjene VCore in VIO voltaže preprečujejo maksimalen izkoristek. Seveda se jih da sprostiti, toda le s hardversko modifikacijo. Ker bo po vsej verjetnosti šlo za zelo popularno matično ploščo tudi pri nas, si to povezavo kar shranite nekam...

1 komentar

ABIT KT7A RAID

ABIT - ABIT je najavil, da bodo kmalu začeli s proizvodnjo KT7A plošče. V bistvu gre za legendarno KT7 platko, ki ji bodo nadgradili vezno čipovje v VIA KT133A, kar pomeni, da bo po novem podpirala tudi 266MHz zunanjo frekvenco. Vse druge lastnosti so praktično enake, kar pomeni tudi SoftMenuIII in RAID različico. Kmalu!Mimogrede, če vam še vedno ni najbolj jasno, kaka je razlika med VIA KT133 in KT133A čipovjem, vam predlagam, da si ogledate Anandov test. Ta zajetna stvar bi vam res morala razjasniti obzorja [;)].

0 komentarjev

Test Soltek SL-75KVA-X plošče na OC Workbench

OC Workbench - OC Workbench je objavil ekskluzivni test Soltekove SocketA plošče z VIA KT133A čipovjem. Soltek bo očitno zelo kmalu postal eden izmed vodilnih igralcev na področju overclockerskih plošča, saj si je ta plošča na OCWBju prislužila njihovo najvišjo nagrado (in moram reči, da zaupam njihovim testom). No, plošča je resnično obložena z dobrotami, saj poleg novega čipovja (s katerim jim je uspelo naviti Durona na 133MHz zunanje frekvence brez kakršnihkoli problemov) plošča podpira nove zunanje frekvence (133-166MHz v korakih po ena) in funkcijo imenovano Auto Overclock, pri kateri sistem sam preveri stabilnost sistema in izpljune predlagan overclock. Veliko popravkov za eno revizijo plošče,...

2 komentarja

lunijev novi osebni rekord

Jaz - Stari bralci Slo-Techa se še spomnite, da je moj osebni rekord v overclockanju bil dosežen z Intel Coppermine 500MHz procesorjem in Epox EP-BX6 platko. Takrat mi je procesor uspelo naviti na neverjetnih 170MHz zunanje frekvence, kar je zneslo 850MHz. No, danes mi je, povsem nenačrtovano, uspelo podreti moj rekord. Pred par dnevi sem namreč v test dobil ABIT VP6 z Intel Coppermine 667MHz (133MHz FSB) procesorjem, doma pa sem še imel ABIT SA6R, ki mi je ostala od prejšnjega testa (objavljen bo kmalu...). Seveda se nisem mogel zadržati, in sem Coppermine sprobal na SA6R, čeprav sem ga zaradi visoke osnovne zunanje frekvence že vnaprej odpisal. Oh, kako sem se motil! Čip mi je namreč poponoma stabilno uspelo naviti na 1GHz. To znese kar 200MHz zunanje frekvence... Procesor je bil zračno hlajen z Alpho PAL6035 (in odprtim oknom [8-)]), stabilnost pa je dosegel pri 1.85V. Aja, če vas zanimajo podrobnosti: procesor ima oznako SL3XW (Malay), gre za staro cB0 jedro, poslali pa so mi ga iz

7 komentarjev

Epox 8KTA3 na Tweak Townu

Tweak Town - Pri Tweak Townu so testirali eno izmed najbolj vročih SocketA plošč trenutno, Epox 8KTA3. Gre za ploščo z novim VIA KT133A čipovjem, ki podpira 133MHz zunanjo frekvenco. To seveda pomeni precej več manevrirnega prostora pri overclockanju. Tudi drugače se je Epox precej potrudil s ploščo, saj je vse overclockerske možnosti premaknil v BIOS (da, tudi spreminjanje množilnika), na ploščo pa so vgradili tudi HPTjev ATA100/RAID kontroler. Tako lahko na ploščo priključite do 8 ATA100 naprav, kar vsekakor ni zanemarljivo. Tesi si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Overclockanje SocketA procesorjev na Ace's Hardware

Ace's Hardware - Ace's Hardware je ena izmed najbolj spoštovanja vrednih hardware strani na spletu, saj fantje zares dobro vedo, kaj počenjajo. Mogoče so njihovi članki včasih preveč tehnično zateženi, toda količino informacij, ki jo ponudijo, le redkokdaj doseže kdo drug. Kakorkoli, njihov najnovejši članek govori o overclockanju SocketA procesorjev. Z metodo poskusov in napak so iskali najboljšo kombinacijo procesorja, matične plošče, hladilnika in drugih podrobnosti, ki tvorijo uspešno overclockersko celoto. Moram reči, da je članek zares dober, tako da ogled vsekakor priporočam!

0 komentarjev

Overclockanje VIA KT133A čipovja

VIA Hardware - VIA KT133A čipovje ne prinaša le podpore za 133/266MHz zunanje frekvence, temveč tudi odpira povsem nova obzorja za overclockanej SocketA procesorjev. Kot veste, smo se zaradi zlobne ovire v čipovju do sedaj morali zanašati le na overclockanje preko množilnika, ki pa velikokrat ni toliko profitabilno zaradi počasnejšega komuniciranja s pomnilnikom. Zaradi razvoja procesorjev in dviga osnovne zunanje frekvence pa so to oviro morali odstraniti, tako da so nam vrata FSB overclockanja sedaj popolnoma odprta. Na to temo so na VIA Hardware spisali zanimiv članek, katerega se zagotovo izplača pogledati!

0 komentarjev

Test VIAinega KT133A čipovja

VIA Hardware - VIA KT133A čipovje je v bistvu popolnoma enako KT133ki, ki je popolnoma enaka KX133ki. Torej gre za čipovje, ki je staro okoli enega leta, ob primernem času pa ga podmladijo s potrebnimi funkcijami. Tako je edina prednost KT133A pred KT133 podpora 266MHz zunanji frekvenci novih SocketA procesorjev. Vseeno so se na VIA Hardware spravili dotično čipovje testirat in ga primerjat s prejšnjo verzijo. Če se vam to zdi upravičeno, potem si test oglejte tukaj, drugi pa raje pojdite počet kaj bolj pametnega... Recimo pisati sporočila v Forum [;)].

0 komentarjev

Komplet za odklepanje SocketA procesorjev

Akiba - Hehe, Japonci so vedno bili nori na overclockanje. Zadnji prodajni hit pri njih je poseben komplet, namenjen odklepanju SocketA procesorjev. V bistvu ne gre za nič drugega, kot povezovanje L1 mostičkov, toda njim metoda s svinčniki pač ne zadostuje in so si morali izmisliti nekaj bolj sigurnega [:)]. Slikice, tako kot vse norosti iz Japonske, prihajajo z Akibe [;)].

vir: Akiba

vir: Akiba

8 komentarjev