»

Poplava testov GF4

več strani - O procesorju smo na naši strani napisali že kar prenekatero besedo, če ne v novicah, pa v našem forumu. Če vam še vedno ni jasno, katerega GF4 Titaniuma kupiti ter katerega GF4 MX ne kupiti, si oglejte HardOCPjevo videnje Ti4600 VisionTeka, HotHardware vam pove, kako dotično kartico naviti, medtem ko lahko teste manj sposobnih Geforceov4 MX najdete kar tule, tule ter tule. Ako se vam res ne da iti spat - veselo na branje! :D

0 komentarjev

VisionTek tudi v Evropi

X-Bit Labs - Največja žalost je, da številni proizvajalci, ki izdelujejo dobre grafične kartice in si ustvarijo dobro tržišče čez Lužo, nikoli ne pridejo v Evropo. Uporabniki se sicer ne sekiramo preveč, vendar pa je zaradi tega precej obubožana pestrost izdelkov. No, izgleda da Amerika le ni tako velik trg kot si jo nekateri predstavljajo, saj se je eden izmed največjih proizvajalcev grafičnih kartic, VisionTek odločil, da svoj posel razširi tudi v Evropo. V kratkem bodo odprli pisarne v Nemčiji in Veliki Britaniji, ki bodo namenjeni promociji njihovim izdelkom.
Upajmo, da bomo pester program VisionTekovih kartic ugledali tudi pri nas.

0 komentarjev

MSI Titanium kartice

PC Stats - MSI je podjetje, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo matičnih plošč, zadnje čase pa se uveljavlja tudi kot proizvajalec zmogljivih grafičnih kartic. Podjetje se je proslavilo s svojo kartico Starforce na procesorju GeForce 3, sedaj pa nadaljuje tradicijo s karticami Titanium. MSI je tako ponudil tri kartice, ki bazirajo na enem izmed treh grafičnih čipov iz družine Titanium, ki jih je pred kratkim ponudila Nvidia. Kartice se poleg zmogljivosti razlikujejo po dodatkih, saj sta najzmogljivejša primerka opremljena tudi s 3D očali, ki sicer kvarijo oči sto na uro, vendar pa sta še vedno dobrodošel dodatek. Modifikatorji bodo veseli rdečega tiskanega vezja in nekaterih drugih lastnosti, kot so dvojni BIOS, bolj napreden design od referenčnega Nvdiinega, TV-Out in še kaj bi se našlo. Na strani PCStats, kjer so opravili testiranje so vse tri kartice pretestirali kolikor se je le dalo, jih primerjali s konkurenco in ugotovili, da je najboljši nakup še vedno GeForce 3 Ti200, najboljši za...

0 komentarjev

ASUS Titanium vs Visiontek Titanium

HotHardware - Na Hot Hardware so se spravili testirati Asusovi novi pridobitvi h Geforce družini kartic - Ti500 in Ti200 model. Kartici so opisali, pogledali gonilnike ter se spravili na testiranje, kjer so performanse primerjali s Ti200 in Ti500 podjetja Visiontek, katerega imajo tipi za referenco. Zaključek? Kupi Ti200. Popolnoma enaka podpora dodatnim funkcijam, edina razlika je le v hitrosti pomnilnika ter grafičnega procesorja. Sicer pa med obema Ti500 ter obema Ti200 karticama skoraj popolnoma nič razlike (vse se giblje v 5% spektru, kar lahko zanemarimo). Še klik za vaše lastno branje.

0 komentarjev

Titanium kartice

X-Bit Labs - Nvidia je uspešno izdala svojo serijo Titanium čipov, vendar pa marsikoga zanima, katere grafične kartice na teh čipih lahko pričakujemo v prihodnje:

GeForce3 Ti 500:
  • ASUS V8200T5

  • AbsoluteMM Morpheus Titanium 500

  • ELSA Gladiac 921

  • Hercules 3DProphet III Titanium 500

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 500

  • MSI G3Ti500 Pro

  • VisionTek Xtasy 6964

GeForce3 Ti 200:
  • ASUS V8200T2

  • ELSA Gladiac 721

  • Hercules 3DProphet III Titanium 200

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 200

  • MSI G3Ti200 Pro

  • VisionTek Xtasy 6564

GeForce2 Ti:
  • ASUS V7700Ti

  • Gainward GeForce2 TI/500 XP "Golden Sample"

  • Gainward GeForce2 TI/450 TV "Golden Sample"

  • ELSA Gladiac 516

  • Hercules 3DProphet II Titanium

  • InnoVision Tornado GeForce2 Titanium

  • Prolink GeForce2Ti

  • VisionTek Xtasy 5864

Skoraj vse kartice so narejene na podlagi Nvidiinega referenčnega dizajna in delujejo na standardnih frekvencah. Večinoma se razlikujejo samo v barvi tiskanega vezja. Izjeme so samo ASUS-ove kartice, ki ne uporabljajo referenčnega dizajna in...

6 komentarjev

nVidia Geforce Titanium

AnandTech - Se še spominjate, da je nVidia napovedala nov čip vsakih 6 mesecev? Od izida Geforca 3 je minilo 6 mesecev in čas je za nove kartice, ki so jih tokrat poimenovali Titanium. Novi Titaniumi niso novi čipi, ampak samo nove kartice z drugačno hitrostjo delovanja jedra in pomnilnika. Nekako podobno kot Geforce 2, Geforce 2 Pro in Geforce 2 Ultra.

Nove kartice bodo naslednje:
  • Geforce3 Ti 500
  • Geforce3 Ti 200
  • Geforce2 Ti 200
Geforce3 Ti 500 je nekakšen Geforce 3 Ultra. Jedro deluje s frekvenco 240 MHz, pomnilnik, ki je seveda hitri DDR SDRAM, pa z 250 MHz, torej z efektivnimi 500 MHz. V primerjavi z originalnim Geforcem 3 je hitrost jedra navita za 20%, hitrost pomnilnika pa za skoraj 9%. Napovedane cene te kartice so med 350 in 400 ameriškimi dolarji, kar ustreza ceni med 85 in 95 tolarskih tisočakov.

Geforce3 Ti 200 je podoben Geforcu 2 MX 200, saj ima slabše specifikacije kot Geforce 3, kar pa nVidii omogoča prodajo večjega deleža narejenih procesorjev po nižji ceni. Jedro tiktaka pri...

0 komentarjev

Gainward snuje nove kartice

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Izgleda, da se je Gainward odločil podreti vse možne rekorde kar se tiče "uradnih" navitih grafičnih kartic. Včeraj je podjetje naznanilo še en produkt iz tako imenovane Golden Sample družine. To je Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica. Opremljena je s 64MB DDR SDRAM, ki ima dostopni čas 4ns. V izboljšanem načinu, ko frekvenca pride do 500Mhz, kartica teče 25% hitreje, kot pa običajne na GeForce2 Pro bazirane kartice. Pravzaprav se lahko zgodi, da se bo ta kartica izkazala za še hitrejšo v TrueColor načinu, kot na primer GeForce2 Ultra. Tako naj bi se Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica prodajala za $220, kar je približno 55000 SIT. Kartica naj bi se pojavila v trgovinah po Evropi ob koncu meseca. Več tukaj.

0 komentarjev

Poimenovanja

več strani - AMD bo začel svoje procesorje imenovati po svojih dejanskih zmogljivostih v primerjavi z Inteli. To že veste. Ne veste pa, da je na tržišču očitno velja mrzlica (pre)imenovanja izdelkov.
Govorice na različnih internetnih straneh namreč pravijo, da bo Nvidia začela svoje grafične kartice imenovati po hitrostih pomnilnika. Ker so govorice zelo čudne in nepopolne imajo v svojih tezah veliko lukenj. Nvidia naj bi začela to novo poimenovanje s serijo GeForce3 Titanium. Kot veste bo v kratkem izšla pospešena verzija klasične trojke. Ime kartice naj bi bilo Geforce3 Titanium 500. Torej ne GeForce3 Ultra ali Pro kot so mislili nekateri. Trenutna klasična trojka ima pomnilnik nastavljen na 460MHz DDR. Oznaka tega pomnilnika pa je 3.8ns. Kar teoretično pomeni, da bi stablino deloval pri 526MHz. Torej je logično sklepati, da bo ta pospešena GeForce3 imela pomnilnik nastavljen na 500MHz. Od tu verjetno tudi poimenovanje (Titanium 500).
Neuradni viri znotraj Nvidie so tudi potrdili, da je...

0 komentarjev

Današnja specialiteta - grafična kartica na žaru

Overclockers Cafe - Overclockers Cafe je pred nekaj dnevi obžaloval izgubo svoje VisionTek GeForce2 GTS grafične kartice. Da bi ohranili spomin nanjo, so se odločili, da čip dajo na verižico. Ker procesorja niso mogli na noben način spraviti s kartice, so se odločili za malce bolj grobo pot. Kartico so polili z bencinom in jo zažgali. Po kratkem pečenju je čip brez problemov odstopil od kartice. Voila - GTS na žaru pripravljen. Celoten proces si lahko ogledate tukaj.

7 komentarjev

Še ena GeForce3

X-Bit Labs - V zadnjem času se proizvajalci GeForce3 kartic pojavljajo kot gobe po dežju. Skoraj vsak teden se pojavi nov, ki naznani, da bo tudi on izdeloval grafične kartice na GeForce3 čipu. Na žalost pa si je večina teh kartic, po sposobnostih in lastnostih, podobna kot jajce jajcu.
Tokrat je kartico na najnovejšem Nvidiinem čipu napovedala korejska SUMA. Specifikacije so...standardne. Čip bo deloval pri 200 MHz, pomnilnik pa pri 460 MHz. Kartica bo izšla v dveh različicah. SUMA Platinum GeForce3 in SUMA Platinum GeForce3 SE. Razlika med obema je, da bo pri drugi še TV-Out izhod. Kar je pri karticah zanimivo, je njuna estetika. Obe kartici bosta namreč črni. Medtem ko bodo hladilniki in ventilator platininaste barve (njam!). Pa še ena stvar je. SUMA bo kartici prodajala v lepi, estetski kovinski škatli! Na žalost pa so vse te "posebnosti" (le) estetske narave.

1 komentar

Poceni GF3 ?

VIA Hardware - Innovision je predstavil svojo grafično kartico, ki bazira na NVidia's GeForce3 chipu.
Inno3D Tornado GeForce3 retails, ki jo prodaja za ''neverjetnih'' $369, vključuje pa celoten retail paket (Win DVD2000, Ulead PhotoImpact, E-Color 3Deep, E-Color Colorific, InnoCreation Clip Art/Photo gallery) in TV-Out. Pa še v dokaj lepi črni barvi je .

Več se nahaja tukaj.

14 komentarjev

Poceni GF3 ?

VIA Hardware - Innovision,je predstavil svojo grafično kartico,ki bazira na NVidia's GeForce3 chipu.
Inno3D Tornado GeForce3 retails,ki jo prodaja za ''neverjetnih'' $369,vključuje pa celoten retail paket(Win DVD2000, Ulead PhotoImpact, E-Color 3Deep, E-Color Colorific,InnoCreation Clip Art/Photo gallery) in TV-Out.Pa še v dokaj lepi črni barvi je

Več se nahaja tukaj .

4 komentarji

GeForce3 cenejši za 38%

Slo-Tech - Nvidia namerava občutno znižati cene njihovih grafičnih procesorjev, vključno z najnovejšim GeForce 3. Tako naj bi bile grafične kartice z vgrajenim GeForce 3 procesorjem cenejše za kar 200 ameriških dolarjev. Napovedanih je tudi nekaj t.i. low-end grafičnih kartic, katerih cena se bo gibala od 100 dolarjev navzgor, GeForce 2 Ultra pa bo dosegljiv že za 300 dolarjev.
Razlogov za ta korak je veliko, eden glavnih pa je zmanjšanje zanimanja za Nvidine procesorje, saj proizvajalci dobesedno zavračajo uporabo novejših različic. Zelo znan je primer čipa GeForce 2MX, predhodnika MX 200 in MX 400, ki ga nekateri še vedno vgrajujejo v grafične kartice. Kot drugo, se je na trgu pojavilo že kar nekaj grafičnih procesorjev, ki jim lahko suvereno konkurirajo in to po precej nižji ceni. Najodmevnejši je vsekakor Kyro II, za katerega se zanima že lepo število izdelovalcev grafičnih kartic. Veliko ostrih kritik je doletelo tudi najnovejši procesor GeForce 3, ki je od svojega predhodnika kar...

1 komentar

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev

Opis GeForce3

ProCooling - Vem, vem. Takih opisov je polno na Internetu. Samo ta je malo bolj poseben. Ukvarja se z dejansko katrtico in ne s čipom. Na ogled so si namreč vzeli Visiontek-ovo GeForce3 kartico. Kot je že v navadi so jo primerjali z GeForce2 Ultra, tudi od Visiontek-a. Tukaj gre za dejanski test dveh kartic in ne za razlago tehnologij. Primerjali so ju v Win2k in Win98 SE. Končna ugotovitev je, da je kartica super, ampak predraga. Kot ponavadi. Pravijo pa, da če ji cena pade, da postane zelo dober nakup. Opis lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Kdaj bo Geforce 3 na voljo?

Broken Pixel - Prevod predstavnika za VisionTek, enega od podjetij, ki bodo na svoje grafikulje spajkale Geforce 3 čip:
"Na podlagi prošnje, ki je prišla iz nVidiinih logov, ne bomo izdali Geforce3 kartice testerjem ter distrubuterjem, dokler nVidia ne proizvede uradnih gonilnikov. Gonilniki bodo pa zagotavljali, da bodo kartice testerjem čimbolj predstavile Geforceove funkcije ter izrazile najvišjo možno kvaliteto ter bodo identične karticam, ki jih bomo poslali končnim uporabnikom."

Če vam iz "komercialne slovenščine" prevedem to v jezik povprečnega računalničarja, ki ima moralne zadržke proti branju MED vrsticami, vam povem tako: nVidiini gonilniki, ki naj bi poganjali Geforce3 (10.80 ter 11.00) so trenutno, vsaj izgleda tako, še nezanesljivi ter ne podpirajo vseh možnosti, vgrajenih v GF3. Če pa mislijo testerjem poslati ENAKE produkte kot distributerjem, to pomeni, da VisionTek svoje GF3 kartice ne bo izdal še vsaj 3 do 4 tedne. Mar to pomeni, da so bili vsi dosedanji testi referenčnih GF3...

4 komentarji

Novi MXi že v trgovinah

Akiba - O razdelitvi MX družine na MX200 in MX400 procesorje smo že govorili, sedaj pa so v Japonskih trgovinah že na voljo prve kartice. Kot je bilo napovedano, gre za izdelke podjetja InnoVISION: Inno3D TORNADO GeForce2 MX200 (175MHz jedro, 32MB 64 bitnega SDRAMa) ter Inno3D TORNADO GeForce2 MX400 (200MHz jedro, 64MB 128 bitnega SDRAMa). Cene za kartice so navse ugodne (na Japonskem, kjer so stvari ponavadi dražje), in sicer $80 za prvo in $110 za drugo kartico.

vir: Akiba

vir: Akiba

1 komentar

Ekstremno overclockanje GeForcov

Jaz - Babuske na Xbitlabs so se spravili overclockat uboge GeForce. In tu ne mislim samo softverske programčke, temveč so se zadeve lotili pošteno, s pomočjo višanje voltaže in podobnih trikov, ki jih poznamo pri overclockanju procesorjev. Na žalost ni mogoče podati splošnih navodil za katerokoli kartico, tako da bo ta članek koristil samo lastnikom ASUS GF2 GTS V7700 in SUMA GF2 MX Special Edition kartic. Vseeno zanimivo... Thnx, Tilen!

6 komentarjev