»

Konec Xboxa 360

Slo-Tech - Microsoftova legendarna konzola Xbox 360, ki jo je redmondski velikan predstavil daljnega leta 2005, je dočakala svoj konec. Danes so namreč sporočili, da se po dobrem desetletju proizvodnja te konzole končuje. Razprodali bodo še obstoječe zaloge, novih primerkov pa ne bodo več proizvajali. Vseeno pa si uporabniki lahko oddahnejo, saj se za obstoječe lastnike ne bo spremenilo skoraj nič.

Microsoft zagotavlja, da bodo uporabniki še vedno imeli dostop do Xbox Live, da bodo strežniki še vedno delovali, da bodo še vedno prodajali igre (okrog 4000 naslovov) in da bo mogoče te stare igre poganjati tudi na Xbox One (prek Xbox One Backward Compatibility). Ob tej priložnosti so razkrili nekaj statistike o tej ikonski konzoli. Ljudje so na njej preživeli 78 milijard...

39 komentarjev

Prodaja Xboxa zaostaja za PS4

Slo-Tech - V tekmi med Sonyjevo konzolo PlayStation 4 in Microsoftovo Xbox One za zdaj še vedno vodi prvi, ki je bil boljši tudi pred dvema mesecema. V Redmondu so se namreč pohvalili, da so prodali pet milijonov konzol Xbox One. Ob tem je treba poudariti, da Microsoft v to številko šteje vse konzole, ki so romale na naslove trgovine, ne pa dejanske prodaje končnim kupcem. Le dan pred tem je Sony naznanil, da so prodali že sedem milijonov konzol PS4, kar pomeni, da se vrzel med konzolama veča. Pred dvema mesecema je bil namreč razlika le poldrugi milijon prodanih enot - in ne pozabimo, Sony navaja dejansko prodajo končnim uporabnikom!

Vseeno pa to ne pomeni, da se katera konzola prodaja slabo, saj sta obe...

20 komentarjev

Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostaja

The Verge - Sony je danes povedal, da so od izida 15. novembra pa do 8. februarja prodali že 5,3 milijona konzol PlayStation 4, s čimer je postala to najbolje prodajana konzola. Spomnimo, da so milijon enot prodali v 24 urah po izidu, 2,1 milijona enot v prvih dveh tednih po izidu, do konca leta pa 4,2 milijona enot. Pri tem pa povejmo, da se prodaja na domačem trgu sploh še ni začela, saj na Japonske pride šele v soboto.

Kaj pa konkurenca? Microsoftov Xbox One se prodaja nekoliko slabše, in sicer so do 23. januarja, ko je Microsoft zadnjikrat javno objavil podatke o prodaji, prodali 3,9 milijona Xboxov One. V ZDA, kjer je Microsoft tradicionalno boljši od Sonyja, so pretekli mesec prodali skorajda dvakrat več Sonyjevih...

41 komentarjev

Xbox One bo stal pol tisočaka, pride novembra

vir: The Verge
BBC - Končno smo dočakali še najpomembnejše informacije, ki se tičejo nove Microsoftove konzole Xbox One. Naprodaj bo od novembra, prodajala pa se bo po 500 evrov (ali 500 dolarjev, če ste v ZDA), je razkril Microsoft na E3 v Los Angelesu. To je bistveno več od 300 evrov za predhodnik Xbox 360 (bo pa imel priložen Kinect), dodatno pa žolčne odzive v Evropi dodaja 30 odstotkov višja glede na ameriško. Resda je slednja brez prometnega davka, a ta ni tako visok, da bi upravičil razliko. Pa saj smo tega že navajeni.

Poglejmo h konkurenci. Ta ne počiva, ampak pripravlja svoje odgovore. PlayStation 4 pride takisto novembra (nekaj govoric sicer omenja oktober), tako da bo bitka težka. Po navadi pa ne odloča tehnična odličnost izdelka (osemjedrnik, 8 GB pomnilnika, Blu-ray, 802.11n Wi-Fi), ampak igre, ki so na voljo. Prvi Xbox je,...

103 komentarji

Prodanih že 30 milijonov konzol Xbox 360

X-Bit Labs - Ta teden je Microsoft objavil, da so prodali že 30 milijonov konzol Xbox 360, s čimer držijo občutno prednost pred konkurentom PlayStation 3, katerih je Sony prodal približno 22 milijonov. Nedosegljiv na prvem mestu ostaja Nintendo Wii s 50 milijoni prodanih izvodov. Analitki iz NPD Group so izračunali, da so samo Američani skupno porabili 14,5 milijard dolarjev za Xboxe 360 in pripadajočo opremo. Najbolj plodno leto je bilo lansko, tudi letos pa jim ne kaže slabo, saj je prodaja porasla za 28 odstotkov. Po Microsoftovih podatkih so uporabniki prenesli tudi več kot milijardo iger in drugih večpredstavnostnih (filmov, nanizank itn.) vsebin z Xbox Live Marketplacea, ki ima sicer 20 milijonov članov.

6 komentarjev