»

Samsungova (ne)prenosna 18-palčna tablica

engadget - Meje med prenosnimi računalniki in tablicami se počasi brišejo, saj prvi postajajo čedalje manjši, slednje pa čedalje večje. Microsoft je s Surface Bookom pokazal, da pravzaprav ni razloga, da ena naprava ne bi mogla opravljati obeh funkcij. Samsung pa kaže, da je mogoče izdelati ogromno tablico, ki je večja od številnih prenosnih računalnikov, a je še vedno zelo očitno zgolj tablica. Samsung Galaxy View, ki so ga kazali že na berlinskem sejmu IFA minuli mesec, uradno pa izdali sedaj, ima zaslon z 18,4 palca dolgo diagonalo.

Ena izmed bolj nenavadnih naprav iz Samsunga je namenjena predvajanju večpredstavnostnih vsebin, ne pa ravno pogostemu prenašanju naokoli. Zaslon ima ločljivost 1920 x 1080 in...

21 komentarjev

Zaslon z ločljivostjo 8K in gostoto 510 točk na palec

Slo-Tech - Niso redki pametni telefoni, ki imajo ločljivost 1080p, kar na majhnih zaslonih predstavlja zavidljivo visoko gostoto točk - na primer 440 točk na palec pri 5-palčnem zaslonu. Televizorji se že spogledujejo z ločljivostjo 8K, a imajo bistveno večje diagonale. Čakali pa smo na računalniški zaslon manjše dimenzije z visoko gostoto točk. Japan Display je sedaj napravil konec čakanju, saj so predstavili 17-palčni zaslon LCD z ločljivostjo 8K, kar pomeni, da je njegova gostota točk 510 ppi. Spomnimo, da so pred kratkim predstavili zaslon z ločljivostjo 3840 x 2160 z dolžino diagonale 10 palcev.

Nov 17,3-palčni zaslon z ločljivostjo 7680 x 4320 ima točke tako majhne, da jih človeško oko na normalni delovni...

22 komentarjev

Samsung bojda razvija 18-palčno tablico

PC World - Palcev ni nikoli preveč, očitno menijo v Samsungu, če držijo navedbe o novem tabličnem računalniku, ki ga razvijajo. Južnokorejski proizvajalec razvija tablico s kodnim imenom Tahoe, ki bo imela zaslon z dolžino diagonale kar 18,4 palca in ločljivostjo 1920 x 1080 točk (gostota točk 119 na kvadratni palec). Poganjal naj bi ga osemjedrni Exynos 7580 s taktom 1,6 GHz, ki bo imel še 2 GB pomnilnika, 32 GB prostora za shranjevanje podatkov z možnostjo razširitve do 128 GB s kartico microSD, dve kameri (z osmimi in dvema milijonoma točk). Vse skupaj bo napajala baterija s kapaciteto 5700 mAh - kaj manj je za tako ogromen zaslon tako ali tako premalo, krmilil pa Android 5.1.

To seveda ne bi bil prvi tako velik tablični...

53 komentarjev

WSJ: Nexus 9 prihaja kmalu

Poletne napovedi za Nexus 9 - procesor ustreza

vir: Android Central
Android Central - Neuradnih poročil in napovedi o novi tablici iz družine Nexus je bilo že ogromno, bolj ali manj pa so si enotni, da bo napravo po dolgem času izdeloval HTC, da bo zaslon imel diagonalo okrog 9 palcev ter da bo šlo za napravo nekoliko višjega cenovnega razreda. HTC naj bi namreč pripravljal svojim telefonom podobno konstrukcijo s čim manj režami ter s kovinskim ohišjem. Novo tablico sicer pričakujemo že skoraj eno leto, saj lani jeseni, ko smo dobili Nexus 5 (zamenjavo za Nexus 4), nismo dobili naslednika Samsungovega Nexus 10. Že takrat se je napovedovalo, da bo zanj poskrbel Samsung, nato smo dobili govorice, da bo 10-palčno tablico pripravil kar Asus, še pred Google I/O pa so se pojavile napovedi, da bomo videli ~9-palčnega HTC-jevega Nexusa. Takrat se...

21 komentarjev

Tesco se podaja v svet tablic

Hudl v vseh štirih barvnih opcijah, črni, modri, vijoličasti in rdeči

vir: Android Central
Android Central - V Tescu, eni izmed večjih svetovnih in največji britanski trgovski verigi, bo po novem mogoče kupiti z Androidom opremlejn tablični računalnik hišne znamke. Za 120 funtov so namreč začeli prodajati 7-palčno tablico Hudl, ki pa za svojo ceno ponuja ogromno. Najbližji konkurenti, predvsem HP-jev Slate 7 in Asusov MemoPad ter MemoPad HD 7, se Hudlom le stežka kosajo. Z izjemo HD izdaje MemoPada imata namreč obe drugi tablici za relativno podobno ceno zaslon z ločljivostjo le 1024 x 600 pik, medtem ko MemoPad HD to dvigne na 1280 x 800, enako, kot lanski Nexus 7. Hudl prekaša vse, saj ima 7-palčni zaslon ločljivost 1440 x 900 pik.

Procesor naj bi deloval pri 1,5 GHz, a...

2 komentarja

Samsung predstavil tablico za Windows 8 in Android

Slo-Tech - Samsung je prestavil svoj prvi tablični računalnik, ki združuje dva svetova. Ativ Q poganja tako Windows 8 kakor tudi Android. To je že v začetku meseca storil Asus, sedaj pa se je izziva lotil še Samsung, ki je tradicionalno največji podpornik androidnega tabora.

Ativ Q ima zaslona, ki po diagonali meri 13,3 palca in se ponaša z ločljivostjo 3200 x 1800 zaslonskih pik. Pod zaslonom se skriva tipkovnica, ki jo lahko razkrijete s premikom zaslona. Tako lahko tablico uporabljate tudi kot prenosni računalnik ali za kazanje podatkov občinstvu, če zaslon obrnete nazaj. Poganja ga procesor Intel Core i5 (Haswell), ima 128 GB SSD-ja in možnost razširitve s kartico microSD. Ativ Q je debel 13,9 milimetra.

Poleg tega je Samsung predstavil še...

23 komentarjev

Asus je na Computexu predstavil Padfone

4,3-palčni mobilni telefon z dockom v obliki 10-palčnega tabličnega računalnika

vir: Android Central
Android Central - Asus ima s prenosnimi napravami obilico izkušenj ter ima obenem za pasom lep nabor inovacij. Prav oni so predstavili prvega Eee PC-ja, začetnika vseh netbookov. Nedavno so predstavili Eee Pad Transformer, tablični računalnik z Android 3.0, za katerega ponujajo še poseben dock s tipkovnico. Poleg tipkovnice ta vključuje še dodatno baterijo, tablični računalnik pa preobrazi v pravi mali netbook, na katerem teče Android. Zdaj bodo parjenje opravili še z druge strani, saj pripravljajo mobilni telefon, ki ga bo mogoče vtakniti v tablični računalnik.

Srce koncepta Padfone je mobilni telefon, ki ima zaenkrat diagonalo 4,3-palcev. Gre za klasičen mobilnik z Androidom (Android bo ob izidu uporabljena platforma, nekaj več o...

27 komentarjev

Asus povečuje uporabo Androida, niža cene

Eee Pad

vir: engadget
engadget - Dva meseca in pol nazaj, na tajvanskem sejmu Computex, je Asus predstavil nekaj prihajajočih tabličnih računalnikov, kjer so bili nekateri resni konkurenti Applovemu iPadu. Tako v primeru 12 kot 10-palčnega Eee Pada bi naj bil operacijski sistem Microsoftov (Windows 7 na prvem, Windows Embedded Compact 7 na drugem), a je očitno prišlo do sprememb. Pri Asus namreč po novem stavijo na Android ter obenem nižajo cene nekaterim napovedanim izdelkom, ki jih v večini primerov lahko pričakujemo okrog preloma letošnjega leta v leto 2011. 10-palčnež, Eee Pad EP101TC, bo po novem stal manj kot 400 dolarjev in bo namesto Windows Embedded Compact 7, kot rečeno, uporabljal Android. 12-palčnež obdrži stare specifikacije, a je nekoliko boleča cena...

11 komentarjev