»

Thermaltake Hardcano 8 VR

Extreme Overclocking - Danes so si na Extreme Overclocking ogledali novo stvaritev za kontrolo ventilatorjev v ohišju, ki sliši na ime Hardcano 8 VR in katere mati je podjetje ThermalTake. Ponaša se z lepo modro barvo in srebrnimi potenciometri, omogoča pa kontrolo do štirih ventilatorjev. Dodelili mu niso ravno najvišje ocene, saj si lahko podobno zadevo naredite sami za veliko manj denarja, a vendarle klik! Še cena: v Ameriki znaša dobrih 25 dolarjev, kar je približno šest tisočakov v naši valuti.

7 komentarjev

Nova družina hladilnikov Orb-Dragon Orb

X-Bit Labs - Danes je TT predstavil svojo novo umetnijo. Dragon orb hladilnike, ki so narejeni za naše najbolj vroče mašince (od P3 do Athlonov). Serija vsebuje tri modele, ki variirajo v materijalu, ki je bil uporabljen pri izdelavi, in tudi v sami konstrukciji. Obenem pa je TT spremenil tudi pritrdilni mehanizem, ki naj bi sedaj omogočal lažjo inštalacijo samega hladilnika. Dragon Orb 1 je v celoti iz aluminija, Dragon Orb 2 pa ima aluminijasto jedro na katerega so pritrjeni bakreni in aluminijasti pini, Dragon Orb 3 pa pa je v celoti iz bakra. Vsi trije modeli imajo premer 69mm in so visoki 79mm. Ventilator je pa prava turbina (seveda glede hitrosti). Zmore kar 7000 rpm in 38 CFM. TT obljublja, da sama glasnost ventilatorja ne bo presegla 39 dB, vendar če vem je glasnost na prvem mestu bo TT izdal tudi posebno serijo Dragon Orbov z 4900 rpm ventilatorji. Za slikice odsurfajte sem: Dragon Orbi

1 komentar

Orb vodno hlajenje

Overclockers.com - Še ena zanimina novička z Overclockers.com: neki tip je sestavil zelo zanimiv vodni blok, katerega osnova je prav nadvse popularni (in zelo povprečni) Chrome Orb. Hladilniku je odstranil ventilator, ga obdal z alumijasto cevjo ter stvar dobro zadihtal, dodal vhod/izhod ter voila: instant Orb vodno hlajenje. Kot bi lahko pričakovali, se zadeva obnese precej dobro. Voda ima namreč precej velik stik s kovino in to je edino pomembno, saj vodni in zračni hladilniki v bistvu delujejo na enakem principu (oddajanje toplote na drug medij), samo snov, ki vpija toploto je drgačna. Priporočam ogled!...

1 komentar

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev

Mini Super Orb

Thermaltake - Kar nekaj uporabnikov je imelo težave z namestitvijo Thermaltakovih Chrome/Super Orb hladilnikov na svoje matične plošče, predvsem zaradi velikih kondenzatorjev, ki so ponavadi nameščeni tik ob procesorskem podnožju. Da bi rešili tudi to težavo, so pri Thermaltaku pripravili novi hladilnik z imenom Mini Super Orb. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je Super Orb, le da so mu zmanjšali premer z 69 na 65mm. Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

0 komentarjev

Test Indigo Orba

vir: HardOCP
HardOCP - Ok, pa smo končno dočakali prvi test aftermarket hladilnika za Pentium4. Kot bi lahko ugibali gre za Thermaltakov Indigo Orb. Kar je najbolj smešno je to, da avtor niti ni imel pravega procesorja za test, temveč je hladilnik testirat "sintetično", oziroma s pomočjo svojega peltierja. Kakorkoli, če vas mika P4 in overclockanje, si test le oglejte. Me prav zanima, ali bosta tudi Alpha in GlobalWin ponudila svoji rešitvi.

5 komentarjev

Thermaltake Indigo Orb za Pentium 4

Insane Hardware - Thermaltake, izdelovalec tako priljubljenih ORB hladilnikov za procesorje, je napovedal novi Indigo Orb hladilnik za P4. Hladilnik bo v lepi modri barvi, imel bo hitrejši ventilator, njegova toplotna prevodnost pa bo že takoj dovolj visoka, da bo zdržal tudi temparature, ki jih bo proizvedel P4 2 GHZ. Prvotno bo namenjen P4 procesorju z delovno frekvenco 1.6 GHZ. Izid je napovedan za konec Decembra ali začetek Januarja. Več si lahko preberete tukaj.

14 komentarjev