»

Dogodek - D.Talk: Usability of Tangible and Intangible

Usability of Tangible and Intangible

Slo-Tech - Se produktni razvoj digitalnega produkta razlikuje od razvoja materialnega? V okviru dogodkov D.Talk nam bo na to vprašanje poskusil odgovoriti Primož Škerget.

Kljub temu, da se interakcija med produkti očitno razlikuje, so osnovni koncepti uporabniške izkušnje zelo podobni. Primož nas bo popeljal skozi procese produktnega razvoja v materialnem in digitalnem svetu in nam razložil na kaj moramo biti pozorni, če želimo, da naš produkt uspe.

Vljudno vabljeni v sredo, 4. novembra ob 19:00, v predavalnico podjetja D.Labs. D.Talk bo za razliko od prejšnjih let izveden v novih prostorih na Dunajski cesti 151 v tretjem nadstropju. Prijave na dogodek niso potrebne, nam pa s potrditvijo udeležbe na

0 komentarjev

Dogodek - D·Talk: Toolbox of a Ruby Team

Toolbox of a Ruby Team

Slo-Tech -

Tudi v letošnjem letu na D·Labs pripravljamo mesečna predavanja imenovana D·Talk, s katerimi želimo naša znanja deliti širši množici zanesenjakov. Kot lansko leto bodo teme predavanj zelo zanimive in raznolike, zato ste vsi, ki vas zanimata način dela in razmišljanja v start-up svetu vabljeni, da se nam pridružite.

Splet in spletno programiranje se razvijata z nadzvočno hitrostjo. Prav tako se vsak dan pojavljajo orodja, ki spletnim razvijalcem pomagajo pri njihovem delu. Na pričujočem D·Talk-u boste izvedeli katera orodja uporabljamo pri agilnem spletnem razvoju in zakaj smo jih izbrali.

Martin Artnik vam po povedal kako smo učinkovito rešili komuniciranje v ekipi, kako sproti preverjamo...

15 komentarjev

Dogodek - D·Talk: Beyond Boring Mobile Development

Beyond Boring Mobile Development

Slo-Tech - V letu 2014, 7 let po izidu prve različice Android OS in 6 let po izidu iPhone OS, se razvoj mobilnih aplikacij bliža vrhuncu. Posamezne aplikacije imajo več 100 milijonov uporabnikov, nekatera razvojna podjetja pa se prodajajo za več milijard evrov. Velikokrat se zato vprašamo, zakaj ne bi bili tudi mi del tega razgibanega okolja polnega izzivov in zabave.

Na D·Labs smo zato že pred več kot štirimi leti pričeli z razvojem mobilnih aplikacij za najbolj popularne mobilne platforme. V tem času nam je uspelo zgraditi ekipo razvojnikov mobilnih aplikacij, ki so veliko več kot le to. Nekateri izmed njih bodo 26. marca delili svoje znanje in izkušnje z vami ter vam pomagali pri uresničitvi vaših ciljev.

...

1 komentar

Dogodek - D·Talk: Building a Startup Community

DTalk

Slo-Tech - V sredo, 26. februarja ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v Ljubljani v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D·Talk. Tokrat bomo govorili o tem, kako zgraditi uspešno startup skupnost.

StartUP Novo mesto predstavlja vez in sodelovanje podjetij, poslovnih angelov in investitorjev tako znotraj kot zunaj Slovenije. V manj kot letu dni jim je tako uspelo zgraditi močno startup skupnost prek različnih dogodkov, delavnic in programov, katere je obiskalo več kot 1000 obiskovalcev.

Ustanovljen je bil na pobudo mladih Novomeščanov, ki so na podlagi svojih izkušenj in zavedanja o trenutni situaciji na trgu prepoznali problem mladih posameznikov in skupin s podjetniškimi ambicijami ter podjetij v...

11 komentarjev

Dogodek - D·Talk: Dysfunctions of a Functioning Team

D.Talk: Dysfunctions of a Functioning Team

Slo-Tech - V sredo, 22. januarja ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D·Talk. Tokrat se bomo seznanili z disfunkcijami ekip.

Govorili bomo o motorju vsakega dobrega projekta - timu in posameznikih v njem. Predavatelja Dušan in Tilen bosta vsak na svojih primerih ugotavljala, katere dobre prakse iz agilnega sveta zares delujejo, zakaj delujejo in kaj v resnici pomeni biti član ekipe.
Predavanje je nastalo po inspiraciji knjige The Five Dysfunctions of a Team in iz izkušenj, ki sta jih predavatelja nabirala skozi leta.

Dušan Omerčević je vodja razvoja pri Zemanti, "drugi" certificirani Scrum Master v Sloveniji in pobudnik iniciative Skram.si.
Tilen Travnik je...

7 komentarjev

Dogodek - D·Talk: The Empire Books Back

The Empire Books Back

Slo-Tech - V sredo, 18. decembra, ob 19.00 se bo na Celovški cesti 32 v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D.Talk. Glavna tema predavanj bodo ideja, nastanek in tehnologija platforme toothpick.com, ki ljudem po vsem svetu omogoča iskanje in rezervacijo zobozdravnika zase ali za svojo družino. Z dvema predavanjema bomo pokrili tako produktni kot tudi tehnični pogled na portal toothpick.com.

Tokratni gost bo Jozef Wallis, soustanovitelj in SVP pri toothpick.com, ki nam bo v prvem predavanju predstavil nastanek portala skozi oči ustanovitelja. Kako prepričati več kot šestdeset tisoč pacientov in več kot tri tisoč zobozdravnikov, da uporabljajo spletni produkt, kako biti boljši od konkurence in kako...

1 komentar

Dogodek - D·Talk: UX4Dev in Codeable

D.Talk UX4Dev in Codeable

Slo-Tech - V sredo, 30. oktobra, ob 19.00 se bo na Celovški cesti 32 v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D.Talk.



V prvem predavanju z naslovom UX4Dev, bo Mitja Mavsar, vodja ekipe za uporabniško izkušnjo na D.Labs, prikazal nekaj enostavnih metod za raziskovanje uporabnikov ter družno oblikovanje. Predavanje bo prilagojeno vsem razvojnikom, ki bi radi izvedeli kaj več o vlogi uporabnikov pri produktih katere razvijajo.

Po kratkem odmoru se bo predstavil Tomaž Zaman, ustanovitelj Codeable, ki se bo osredotočil in nam predstavil izzive s katerimi so se z ekipo soočali med svojim nastankom. Predavanje bo vsekakor zanimivo tako za vse, ki se podajate v start-up vode, kot tudi za tiste, ki ste v...

12 komentarjev