»

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Ne tega delat!

X-Bit Labs - Danes je PowerColor izdal nujno opozorilo vsem lastnikom matičnih plošč na i845 in i850 čipovjih. Opozarja, da nikakor in nikoli ter pod nikakršnimi pogoji ne smete tlačiti AGP 2x in nižjih grafičnih kartic v AGP reže teh matičnih plošč. Čipovje ima namreč neko napako, ki dopusti, da pride do kratkega stika na AGP reži zaradi previsoke napetosti (AGP 2x uporablja napetost 3.3V za delovanje, AGP 4x pa le 1.5V). Paziti morate torej vsi lastniki matičnih plošč na i845 in i850 čipovjih, ki imate: NVIDIA Vanta ali Vanta LT, SiS 6326, Savage4 (do revizije 3.0) in Voodoo3 grafičnih kartic. Če ne upoštevate tega opozorila, je velika možnost, da vam bo "skurilo" AGP režo na matični plošči. In ne recite potem, da vas nismo opozorili!

4 komentarji

Test Epox 8K7A+

HotHardware - Ker so SiS735 matične plošče še zelo odaljene od Slovenije in vemo, da nekateri ne boste mogli počakati, do takrat je treba najti najboljšo DDR matično ploščo med trenutno dosegljivimi. Torej na AMD 760 čipsetu. More biti tudi zelo OC friendly. In cena ugodna in... No ena, ki vse to ima je Epox 8K7A+, katere test lahko vidite tu. Na žalost pa se je ne da dobiti v Sloveniji. Da se jo dobiti na Hrvaškem v Zagrabu.
Nazaj k testu... Plošča je očitno zelo dobra ker je dobila HotHardwere Editor's Choice reward naziv in 9 od desetih točk.

0 komentarjev

Novi BIOSi

Overclockers Australia - Dobro jutro Slo-tech! Ker se mi danes začne šola malo bolj pozno in ker mi ni več do spanja, vam pošiljam nove novice malo bolj zgodaj:
Izšla sta dva nova BIOSa, in sicer za ASUS-ovo CUSL2-C ploščo in Epox-ovo 8K7A+ platko. Prvi BIOS (torej za ASUSa) je čisto običajna verzija (pač nadgradnja) in ni nič posebnega. Bios za CUSL2-C dobite na uradni ASUS-ovi strani.
Overclockerje, ki si lastijo Epoxovo platko, pa bo nov BIOS gotovo zanimal. Ne gre za običajen BIOS, niti za BIOS, ki bi ga uradno izdal Epox, ampak gre za nekakšno skrivno verzijo. Najpomembnejša lastnost tega BIOS-a je, da lahko po novem spreminjamo FSB tudi do 250 Mhz. BIOS je bil že tudi preizkušen in naj bi deloval brez problemov. Če se boste odločili za nadgradnjo, ga (BIOS) dobite tukaj.

0 komentarjev

Epox 8k7a+

ChillBlast - Matične plošče na DDR pomnilniku so se končno začele pojavljati. Na tržišču so trenutno tri konkurenčna čipovja. VIA KT266, ALi Magik 1 in AMD 760. Od vseh naštetih je AMD 760 najboljši (Mimogrede; veliko ljudi me je vprašalo kaj je razlika med AMD760 in AMD761. Gre za isto čipovje, le da je AMD761 Northbridge + Southbridge, AMD760 pa le Northbridge). Epox 8k7a uporablja kombinacijo AMD760 čipa in VIA 686B. Plošča je očitno namenjena Navijačem&#8482, saj ima (tipično za Epox) LED display, ki kaže kaj se dogaja. Ima 6 PCI rež, 0 ISA rež, 2 reži za pomnilnik in, seveda, SocketA ležišče. Dobite jo lahko v dveh različicah. 8k7a je normalna, 8k7a+ pa ima na...

8 komentarjev