»

100x CD-ROMi

Slo-Tech - Podjetje Afreey je predstavilo še en mejnik na področju optičnih pogonov, in sicer svoj True-X DVD/CD-ROM pogon. Gre za trenutno najhitrejši bralnik CD in DVD ploščkov, hitrost pa si zagotavlja s tehnologijo True-X, ki smo jo videli že v Kenwoodovem 72x dirkaču. Skrivnost te tehnologije je branje z več laserji naenkrat, kar omogoča manjšo hitrost vrtenja ploščka s podatki, toda zelo velike prenose. Afreeyev izdelek tako DVDje bere s kar 25x hitrostjo, CDje pa s 100x, kar teoretično pomeni prenos 13.5MB/s. Žal podjetje nima nobenega zastopnika v Evropi, tako da OZZY (ki je novico poslal) priporoča čimprejšnjo nabavko kakšnega...

6 komentarjev

Megastično...

vir: HardOCP
HardOCP - Hehe, ste mislili, da so neonke in poslikave ohišja kul zadeva? Potem vam bo ob pogledu na to modifikacijo gotovo kar toplo pri srcu. Neki tip je namreč "izumil" način vgrajevanja akrilnih plošč z raznimi poslikavami v ohišja. Seveda vsa stvar pokaže svoj pravi obraz komaj takrat, ko slikariji dodate še kakšno lučko, ki jo osvetljuje. Precej dober učinek, moram priznati. Kakorkoli, tipa bi lahko uvrstili med bolj pohlepno sorto, saj je namesto, da bi o vsej stvari spisal članek in tako svoje znanje delil s skupnostjo, lepo odprl podjetje in bo za vse poslikave zaračunaval mastne denarce. Krneki .

1 komentar

Test Kenwood True 72x CD-ROMa

ExamPC - Novi ExamPCjev test se kar lepo sklada z duhom našega včerajšnjega testa TEACovih CD-ROMov. Gre namreč za test Kenwood True 72x CD-ROMa, menda najhitrejšega CD-ROMa trenutno. Tovarniško deklarirani povprečni prenos je 72x, kar pomeni, da naj bi pogon prenesel okoli 10MB/s, kar je za CD-ROMe ogromno. Ali je to res ali ne, pa boste izvedeli, če preberete test. Jaz lahko rečem samo, da se enega ne bi branil [:D].

4 komentarji

Praktična uporaba starih CD-ROM pogonov

HardOCP - Če vam gre na živce moje neskončno pritoževanje nad stupidnim uničevanjem komponent, potem vam bo moje stališče mogoče bolj jasno po opisu tega projekta. Le-ta lepo kaže, kako z malce kreativnosti in dobro idejo lahko uporabite stare komponente, celo tako navidez neuporabne dele, kot so CD-ROM pogoni. En tip je namreč v napadu dolgočasja (ali kreativnosti?) predelal dva stara 4x CD-ROMa tako, da ju sedaj uporablja kot priročno držalo za pijačo. Kratek opis projekta najdete tukaj, vsekakor pa bi si tip zaslužil kakšno nagrdo za kreativnost!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

7 komentarjev