»

NV30 in R300 tehnologije

The Tech Report - The Tech Report poznamo po odličnih strokovnih člankih, med katere spada tudi njihov najnovejši prispevek - ATI 9700 proti NV30. Toda to ni zopet ena primerjava lastnosti in zmožnosti ter hitrosti dveh grafičnih kartic, temveč je članek bolj "znanstevene" narave. Razloži predvsem tehnologije, nove smernice v izdelavi in načrtovanju novih grafičnih čipov ter skuša oceniti oba grafična čipa na podlagi čistih tehnikalij.

Prav tako pravijo, da so v članek zajeli tudi precej stvari in dejstev, ki do tega trenutka še niso bila objavljena. Članek je res vreden ogleda, zato si ga le preberite tukaj. Za nameček...

4 komentarji

Stran za izkušence

Slo-Tech - Dejstvo je, da nove WinXPje z veseljem uporablja že ogromno ljudi, seveda tudi pri nas (in o moralnosti/upravičenosti takega početja v tej novici ne bom razglabljal), dejstvo pa je tudi, da je njih uporaba z marsikaterega stališča še vedno malce težavna. Pomislite samo na uboge lastnike 3dfxovih grafičnih kartic, da ostalega eksotičnega hardvera niti ne omenjam. Takšnim (in vsem ostalim, ki uporabljajo WinXP) ljudem je namenjena ta stran, na kateri boste našli ama res vse za udobno počutje na novem operacijskem sistemu. Od raznih gonilnikov (da, tudi za voodooje se najdejo) in patchev do uporabnih dodatkov in FAQov. Res vredno ogleda, za namig pa se zahvalite krikotu.

6 komentarjev

Ali bo Creative predstavil VSA-100 kartice?

Savage News - Na Savage News lahko zasledite zanimivo novico. Menda izhaja iz precej zanesljivih virov in tudi logika za njo ni tako napačna, vseeno pa se sliši malce neverjetno. Creative naj bi namreč kmalu začel proizvajati kartice z VSA-100 čipi, tako Voodooje4 kot Voodooje5. Te kartice bi naj bile proizvedene v 3DFXovi mehiški tovarni, gonilnike za njih pa naj bi razvijala Creative in PowerColor. Vse skupaj dejansko ima smisel, saj je Nvidia z nakupom 3DFXa verjetno dobila ogromne zaloge VSA-100 čipov in je to edini način, da se jih znebijo. Več informacij naj bi bilo na voljo okoli maja.

2 komentarja

VIA čipovja in grafika

Jaz - VIAina čipovja so znana po nagnjenosti k povzročanju težav s kompatibilnostjo z drugimi napravami. Najbolj pereč problem so ravno Nvidiine grafične kartice in čeprav se je stanje zelo, zelo izboljšalo je mogoče, da bo kdo še vedno naletel na težave. Tem osebkom je namenjen ta članek na Guru3D strani. V njem boste našli opise in možne rešitve znanih problemov, tako da je zadevica precej uporabna. Thnx, Shadowman-X!

Popravek: Po ponovnem ogledu strani sem ugotovil, da strežnik trenutno ne deluje. Če imate podobne težave poskusite na stran priti pozneje danes.

0 komentarjev

HSR na Voodoojih

PC Reports - Sicer to, da so zadnji gonilniki za Voodoo4/5 sposobni HSRja, niti pod razno ni kakšna huda novica, je še vedno marsikdo, ki ne ve, da je HSR mogoče usposobiti tudi na Voodooju3. Tudi postopek za to ni ravno splošno znano dejstvo, tako da ta članek na PC Reports pride zelo prav. V njem boste (v polomljeni angleščini) našli navodila in vse potrebno, da HSR usposobite na bilo katero 3DFXovi kartici novejše generacije. Vseeno pa bi vas rad opozoril, da ti gonilniki nikoli niso (in ne bodo) dočakali konca razvoja, tako da je HSR za dejansko igranje precej neuporaben...

4 komentarji