»

Apple zaprisegel, da v iPhonih nima več "stranskih vrat"

Reuters - V svoji vlogi je Apple ta teden za namene izdaje sodne odločbe v zvezi z dekodiranjem podatkov na Applovih napravah izjavil, da v napravah z nameščenim iOS-om verzije 8 ali novejšimi nima več vgrajenih stranskih vrat, ki bi mu omogočala dekriptiranje vsebine brez poznavanja gesla uporabnika.

Ameriški preiskovalni organi so želeli, da sodišče Applu odredi, da dekodira vsebino zasežene iNaprave. Po krajši sodni bitki na to temo je sedaj Apple izjavil, da za naprave z iOSi verzije 7 ali starejše to delno lahko stori, vendar je mnenja, da tega ne bi počel. Za naprave z nameščenim iOS-om verzije 8 ali novejšim pa tovrstna storitev domnevno ni več tehnično izvedljiva.

Apple tudi pravi, da je glede na podatke njihove...

31 komentarjev

Izšel iOS 8

Slo-Tech - Po napovedih na Applovem dogodku prejšnji teden so v Cupertinu danes izdali novo verzijo operacijskega sistema za mobilne naprave iOS 8, ki je po besedah proizvajalca največja sprememba vse od izida App Stora. Na voljo je za mobilne telefone iPhone 4S in novejše, iPade od druge generacije naprej, iPod pete generacije in Apple TV tretje generacije. Posodobitev že lahko brezplačno snamete z...

97 komentarjev

Cenejši iPod touch, odslej s kamero

Yahoo News - Apple je precej potiho prenovil svoj iPod touch in ga znatno pocenil. Najšibkejša verzija s 16 GB prostora bo odslej stala 200 dolarjev (prej 230), 32 GB-inačica 250 dolarjev (prej 300), najmočnejša 64 GB pa 300 dolarjev (prej 400). Prav tako je Apple v prenovi dodal kamero iSight 16 GB-modelu, ki je doslej ni imel, jeseni pa pričakujemo še nov operacijski sistem iOS 8, ki bo podpiral tudi iPod touch.

Ta je izšel leta 2012 in se mu danes že pozna, da njegova strojna oprema ne dohaja novih Applovih naprav. Še vedno ga poganja Apple A5 s 512 MB pomnilnika, ki sta ga že nasledili dve novejši generaciji. Če bo jeseni izšel iPhone z novim čipom A8, bo tako iPod touch že tri...

47 komentarjev

Apple izdal iOS 5, iTunes 5, iCloud in Mac OS X 10.7.2

Apple - Apple je včeraj zvečer po napovedih ponudil nove verzije svoje najbolj priljubljene programske opreme in novo storitev iCloud. Uporabniki lahko z interneta snamejo iOS 5, iTunes 10.5, Mac OS X 10.7.2 in začnejo uporabljati iCloud.

Poglejmo si najprej iTunes 10.5, ki je bil kot prvi dostopen že včeraj. Nova verzija prinaša podporo za iOS 5 in iCloud, poleg tega pa nudi še sinhronizacijo med...

27 komentarjev

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S

Cards na iPhone 4

vir: engadget
engadget - Podatkom o prodajnih statistikah, opisanih v prvi novici, je sledila vnovična predstavitev iOS 5. Nova različica Applovega mobilnega operacijskega sistema prinaša obilico novosti, nekaterih že videnih, drugih še ne, sicer pa je bil operacijski sistem že predstavljen na letošnji konferenci WWDC.

Ponujajo novo aplikacijo Cards, ki ima še fizično plat. Zajeto sliko lahko namreč uredite, izberete ozadje, pripišete posvetilo ter Applu naročite, da kartico oz. čestitko v fizični obliki pošlje naslovniku. V ZDA bo storitev stala $3 za pošiljanje kartice znotraj države, mednarodna destinacija pa bo ceno dvignila na $5. Storitev bo na voljo 12. oktobra, prav na isti dan pa bo uporabnikom Applovih naprav na voljo še iOS 5....

124 komentarjev

Apple izdal iOS 4.3

Heise - Apple je pohitel in dve dni pred napovedmi izdal novo verzijo operacijskega sistema za svoje prenosne naprave iOS. Tretja podverzija iOS 4 prinaša številne novosti, med njimi omenimo izboljšan tethering, ki omogoča deljenje WLAN-povezave z do tremi napravami in UMTS z do petimi napravami. Prvič je tudi mogoč tethering med iPhonom in iPodom prek Bluetootha. Pohitrili so še izvajanje JavaScripta v mobilnem Safariju, podprli prenos videa prek AirPlaya v aplikacijah z App Stora, spremenjeno opozarjanje na prispele SMS-e itn. Novo verzijo iOS je mogoče brezplačno prenesti prek iTunes za iPhone 4, iPhone 3GS, iPod touch 3 in 4 ter iPad. Podporo za iPhone 3G in iPod touch 2 so ukinili.

21 komentarjev

Apple TV, iOS 4.1

Apple TV

vir: engadget
engadget - Na glasbeni prireditvi Apple ni predstavljal novosti povezanih zgolj z glasbo, temveč so oživili še enega izmed starejših projektov, Apple TV. Že ob izidu prvega so povedali, da ne gre za uraden projekt, temveč zgolj za hobi projekt, ki je bolj postranskega pomena. A z novo izdajo Apple TV postane mnogo bolj zanimiv. Njegova cena bo namreč znašala vsega 100 ameriških dolarjev. Nizka cena sicer pride na račun nekoliko manjših zmogljivosti, saj Apple TV iz leta 2010 zmore predvajati zgolj videoposnetke do ločljivosti 1280 x 720 pik oz. 720p. Slednje se je napovedovalo že v obilici govoric iz bližnje preteklosti, ki so govorile, da bomo napravo v kratkem ogledali.

V primerjavi s starim Apple...

40 komentarjev

Apple prenovil iPode

engadget - Napovedana Applova glasbena prireditev se je pravkar zaključila ter prinesla obilico novosti. V tem delu se bomo osredotočili prav na glasbeni del teh novosti, torej na nove iPode in novo različico iTunes.
Prenovljeni so vsi iPodi (Shuffle, Nano, Touch), razen dobrega starega klasičnega, ki je edini še vedno zelo podoben prvotni zasnovi iz daljnega leta 2001. Podobnost sicer vidimo tudi v četrti generaciji Shuffla, saj so se po tretji generaciji na samo ohišje vrnili gumbi za prekinitev oz. nadaljevanje predvajanje glasbe ter preskok na skladbo naprej oz. nazaj, poleg gumbov za spreminjanje glasnosti. Na tretji generaciji Shuffla so se gumbi za upravljanje s skladbami nahajali na slušalkah, kar je pomenilo, da je v preteklosti najmanjši in najcenejši iPod zahteval posebno izvedbo le-teh. Pri novem bo na voljo 5 barv, baterija bo zadoščala za do 15 ur poslušanja glasbe, dvogigabajtna različica pa bo v ZDA stala 49 ameriških dolarjev.
Nano je bil sicer po velikosti do sedaj...

37 komentarjev