»

NEC in vodno hlajeni prenosniki

Frosty Tech - NEC je predstavil (po lastnih besedah) najtanjši sistem vodnega hlajenja, ki je namenjen prenosnikom. Sistem je sestavljen iz piezoelektrične črpalke, ki je integrirana z rezervoarjem in z aluminijasto ploščico s kanalom za pretok vode, ki s procesorja prenaša odvešno toploto.

Rešitev bi naj bila sposobna odvesti 80W toplote, kar je vsekakor dovolj za hlajenje prenosnega računalnika, obenem pa črpalka zagotavlja dober pretok vode in s 30dB glasnoti pri delovanju tudi ni preglasna. In še slikica sistema:

14 komentarjev

Vodno hlajeni prenosniki

NW Fusion - Azijsko podjetje Hitachi je predstavilo prototip svojega vodno hlajenega prenosnika. Vodno hlajenje bo povzročalo manj hrupa od zračnega in bo obenem tudi bolj učinkovito. Prototip nameravajo spraviti v komercialno rabo že letos ter pričakujejo, da bo vodno hlajenje v prenosnih računalnikih postal de facto standard, katerega naj bi se držali vsi. Zdržal naj bi dlje kot zračno hlajeni notesnik, obenem pa bi bila cena enaka. V prvem takem prenosniku bo deloval Pentium 4. Klik!

0 komentarjev

Čipi v knjigah

BBC - Se še spomnite novice, ko sem govoril o posebnih čipih, ki naj bi jih vgrajevali v denar in bi nato sporočali pristnost bankovcev? No, ti čipi bi bili lahko uporabni tudi za nadzorovanje toka denarja. Nekaj podobnega so se sedaj domislili tudi prodajalci knjig, ki jim tatovi odnesejo kar lep del zaslužka. Sodeč po tem članku, se trgovci v Veliki Britaniji vse bolj zavzemajo za vgradnjo čipov v knjige, ki bi jim lahko pomagali zopet priti do ukradenega materiala. Zanimiv članek, ki nazorno pokaže, kje se lahko uporabi nova tehnologija.

0 komentarjev

Vodno hlajeni prenosnik

Slo-Tech - In to ne kot projekt kakšnega entuziasta, ki je svoj presnosni računalnik popeljal na divjo vožnjo ter mu dodal velik rezervoar, radiator od Yuga ter črpalko za velike vodne sisteme - sploh ne! Zadeva postaja industrijsko vgrajena ter serijsko razpošiljana, velikost, teža ter električna poraba prenosnika pa ostanejo enake. Ta drzni korak bo kot prvi naredil Hitachi, saj napoveduje, da bodo vodno hlajeni prenosniki naprodaj že proti koncu letošnjega leta. Napovedujejo tudi, da bo življenjska doba prenosika z vodnim hlajenjem kar 70 odstotkov višja. Bili živeli pa videli...

0 komentarjev

Nekaj za ljubitelje estetike

več strani - Trend polepševanja računalniških ohišij je že pred nekaj časa presegel vse razumne meje. Dandanes za tem "hobijem" stoji že prava mala industrija in vsaka dobra ideja se kmalu spremeni v pravi biznis. Če spremljate Slo-Tech, potem se zagotovo spomnite posebnih ščitnikov za ventilatorje, ki so bili v obliki Biohazard ali Nuke znaka. Takrat je šlo za projekt nekega zanesenjaka, sedaj pa lahko te zadeve tudi kupite. Seveda se pod čem tako ekstravagantnim ne sme skrivati navaden ventilator. Kaj takšnega ali takšnega bo ravno prav . Če vam ni škoda denarja, seveda...

6 komentarjev

Nadaljevanje Heat Pipe sage

Bench Test - Tipo z Benchtest je objavil novi članek o svojih poskusih s Heat Pipe tehnologijo hlajenja. V prejšnjem delu je ugotovil, da njegov Heat Pipe ni dovolj za hlajenje overclockanih procesorjev, sedaj pa ga je malce predelal in tako poboljšal hladilno moč. Projekt je označil kot uspešen in se tako približal svojem cilju: popolnoma neslišnem računalu. Na koncu članka omenja, da bo poskusil v hladilnik predelati kar celo ohišje, tako da bo nadaljevanje po vsej verjetnosti zelo zanimivo. ...

0 komentarjev

Toshibini vodno hlajeni prenosniki

Maximum PC - Ok, priznam, ne gre za pravo vodno hlajenje, temveč heat-pipe tehnologijo, toda naslov novice tako pač izgleda bolj bombastično [0:)]. V bistvu gre za precej staro novico. Če ste pozorno spremljali Slo-Tech, se verjetno spomnite novic o Toshiba Portege 3440 CT prenosnikih, o katerih se je precej pisalo pred kar nekaj meseci. No, stvarce so menda končno pripravljenje za prodajo in za okoli 2500$ si jih boste lahko privoščili že naslednji teden. Potem pa boste frajer z overclockerskim prenosnikom [>:D].

0 komentarjev