»

Lažni Android antivirusnik prodan v več deset tisoč izvodih

Virus shield ob zagonu.

vir: curved.de
Neowin - Konec marca je povsem neznani razvijalec Android aplikacij "Deviant Solutions" uspešno splavil svojo prvo "protivirusno" aplikacijo "Virus Shield 1.0" v Googlovi uradni aplikacijski trgovini Google Play, in to za ceno 3.99 ameriških dolarjev. Aplikacija je v dobrem tednu dni presegla 10.000 nakupov. Razvijalec je nato izdal še popravljeno različico "2.2", ki je spet dosegla čez 10.000 nakupov, ter nabrala povprečno oceno 4.7/5 iz skupaj nekaj več kot 1700 glasov. Uspelo ji je celo priti na vrh spiska top 5 najbolj prodajanih plačljivih aplikacij.

Šele prejšnji vikend so potem nekateri uporabniki ugotovili, da aplikacija pravzaprav ne naredi prav ničesar. Ob zagonu zgolj prikaže slikco ščita z rdečo črko "✗"; ko jo...

44 komentarjev

RIM umaknil mobilno aplikacijo za obveščanje o policijskih kontrolah

PhantomALERT

ComputerWorld - V torek so štirje ameriški senatorji pozvali Apple, da iz svoje spletne trgovine umakne aplikacije, ki uporabnikom omogočajo medsebojno obveščanje o lokacijah policijskih kontrol. Podobno so zahtevali tudi od Googla in RIM-a, ki imata svoje trgovine z aplikacijami. V pismu vsem trem podjetjem so zapisali, da so tovrstne aplikacije škodljive za družbo, saj vinjenim voznikom omogočajo izogibanje policijskim kontrolam.

Pri tem ne gre za aplikacije, ki bi bile namenjene zgolj sporočanju položaja kontrol. PhantomALERT, ki so jo senatorji navedli kot primer, je po besedah ustvarjalcev podatkovna baza tako o radarjih, kamerah za prevoženo rdečo luč, policijskih kontrolah kot...

7 komentarjev

Predogled razvojnega paketa za Android 3.0 Honeycomb na voljo

Prenovljeno namizje Androida 3.0 s sistemsko vrstico na dnu

vir: Google
Google - Google je pravkar izdal prvo različico razvojnega paketa (SDK) za Android 3.0 (Honeycomb), ki pa je še predogledne (preview) narave. To med drugim pomeni, da v SDK-ju še niso popolnoma dokončani API-ji, ki bodo na voljo v končni izdaji operacijskega sistema. Vseeno bodo razvijalci lahko nov razvojni paket uporabili za pripravo novih aplikacij oz. popravke na obstoječih ter s tem omogočili združljivost z novo različico operacijskega sistema in nekaterimi novostmi, ki jih prinaša.

Google je med slednjimi izpostavil predvsem novi orodni vrstici, akcijsko na vrhu in sistemsko na dnu. V slednji se bodo nahajale informacije o sistemu (ura, jakost brezžičnega signala, stanje baterije) ter bližnjice do do sedaj sicer fizičnih gumbov oz. akcij,...

30 komentarjev

Amazon bo odprl spletno trgovino z Android aplikacijami

TechCrunch - Amazon se je odločil, da je čas, da se postavi na lastne noge in se upre Googlovi uradni kolekciji aplikacij.



Torej, govorice, ki so se že nekaj časa širile so očitno resnične. Kar nekaj časa se je Amazon že sumilo, da bo nekaj novega odprl, zdaj pa so viri potrdili, da je prav tik pred tem, da odpre svojo malo trgovinico z Android aplikacijami.

Podrobnosti še niso znane, ampak kako naj bi trgovina okvirno delovala si že lahko predstavljajo. Zaenkrat naj bi trgovina obratovala le v Ameriki, razvijalci bodo dobili 70 % dobička, Amazona pa naj bi imel tudi besedo pri tem kako bo njihova aplikacija delovala, kar bo lahko razjezilo marsikaterega razvijalca.

Za zdaj lahko samo še čakamo kaj se bo zgodilo in kaj bo imel o tem povedati Googlov predstavnik Eric Schmidt.

8 komentarjev