»

Tretji WordPress meetup Ljubljana

Slo-Tech - V četrtek, 22. 5. ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na že tretji WordPress meetup Ljubljana.
Če ste WP razvijalci, blogerji ali zgolj navdušenci nad WordPressom in bi se radi družili s sebi podobnimi, boste na pravem mestu.

Čakajo vas zanimiva predavanja:

- Martin Žibert: FittipaldiPress, od oPcache-a do statičnih HTML-jev in najprej do HipHop-a;
- David Klasinc: Zakaj so profesionalne WordPress teme sranje;
- Marko Zabreznik: WordPress v slovenščini;
- Jure Čuhalev: O WordPress vitčniku "Advanced Custom Fields".

... in s sponzorji podprta runda piva.

Še mikrolokacija, da ne bo izgovorov: Kiberpipa (pasaža kavarne Evropa, pri Knjižnici Otona Župančiča) v Ljubljani.
Več info & RSVP na www.meetup.com.

Se vidimo.

0 komentarjev

Spomladanski Javascript Meetup Ljubljana

Slo-Tech - Pomlad je tu, čas za naslednji ljubljanski Javascript Meetup! Toplo vreme, zanimiva predavanja, dobra družba, zastonj pivo. Super bo.

Predavanja:

  • Firebase: Skip backend for simple JavaScript apps - Miha Rebernik;

  • Asm.js - Anže Pečar;

  • Falling in love with AMD & RequireJS - Primož Cigler.

Potekal bo v sredo, 2. 4. 2014 ob 19:00 v Kiberpipi (pasaža kavarne Evropa, pri Knjižnici Otona Župančiča).
Več na: meetup.com

11 komentarjev

Ta teden v Ljubljani: Apache Isis, DJ delavnica, Varnost internetne (VoIP) telefonije,, Funkcijsko programiranje v blatu

Varnost internetne (VoIP) telefonijev

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes 12.11 ob 18h (v Mediateki Knjižnice Otona Župančiča) vas vabimo, da si v Kiberpipi ogledate predavanje avtorja Kevin Meyer; Apache Isis (nekdaj znan kot Naked Objects for Java), dobro uveljavljeno ogrodje za hitri razvoj, protitipiranje in nameščanje javanskih aplikacij. Razvijalec mora zgolj zapisati poslovno logiko v par POJO-tov, nakar jo Isis dinamično ponudi klientom bodisi preko spletnega vmesnika bodisi preko RESTful API-ja. Brez skrbi, ne gre (še) za eno ogrodje za generiranje kode, ampak za preprost sistem, ki z introspekcijo pregleda vaše POJO-te jih obogati z nekaj hitrimi anotacijami.

Vsi kul inžinirji govorijo o funkcijskih jeziki, a nikoli niste imeli časa, da bi si jih pobližje ogledali? Naslednje predavanje Do pasu v blatu je priložnost za širjenje...

7 komentarjev

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Video za po poti, Jure Koren, 20. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 26.3. ob 19h, vabljeni na Mobile Monday, kjer ob 19h gostimo Iva Špigel, lastnika in člana uprave IT podjetja Perpetuum Mobile, ki nam bo predstavil svoj pogled na evropsko sceno startup podjetji, zakaj je tu težje ustvariti miljardo evrov vredno podjetje kot v ZDA, a vendar imamo v Evropi veliko uspešnih zgodb mladih podjetij. Ob 19:20 nam bo Matjaž Horvat predaval o projektu Boot to Gecko, ki ima dva visokoleteča cilja: uporabnikom želi omogočiti enostavno zamenjavo mobilnih telefonov brez ponovnega nakupa že kupljenih aplikacij, razvijalcem pa razvoj mobilnih aplikacij brez učenja vedno novih in novih programskih vmesnikov. Nadaljevali bomo ob 19:40, kjer na bo Anže...

6 komentarjev

Spletne urice: Spletni GIS Pregledovalnik Giselle

Slo-Tech - V sredo 11. januarja vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice na predavanje Mihe Kadunca iz podjetja Cosylab o domačemu spletnemu GIS pregledovalniku Giselle.

Cosylab je za kmetijsko ministrstvo razvil spletni pregledovalnik geografskih podatkov, ki je uspešen primer uporabe HTML in Javascripta v zahtevnejših asinhronih aplikacijah.

V predavanju bomo pogledali pod površino rešitve in izpostavili nekaj težav, ki smo jih pri razvijanju aplikacije bolj ali manj uspešno rešili.


Ne, Google maps ni edina GIS rešitev na svetu. :)

4 komentarji

Spletne urice: SSL/TLS

Slo-Tech - V sredo, 2. novembra ob 19.00, bo v Kiberpipi na Spletnih uricah Jure Koren predaval o tehnologijah SSL/TLS.

Osvetljeno bo ozadje delovanja tehnologij, ki omogočajo varen prenos podatkov med končnimi točkami v omrežju, ki lahko v določenih mejah dokažejo svojo identiteto.

Predstavitev praktične izvedbe s strežnikom Apache in spletnim brskalnikom Firefox je obogatena s komentarjem, ki razjasni tudi omejitve in nekatere nevarnosti, ki prežijo tako na uporabnike kot tudi skrbnike sistemov. Na koncu se predavanje dotakne tudi X509-certifikatov, agencij in hierarhičnega modela zaupanja.

Jure Koren je že približno desetletje borec proti kiberterorizmu (odkar je prestar, da bi sam bil kiberterorist). Pri tem se ukvarja s praktičnimi težavami, ki se pojavljajo ob vsakdanjem razvoju in vzdrževanju varnih internetnih storitev.

2 komentarja