»

Prva Microsoftova Lumia je 535

Microsoft Lumia 535 v celotnem naboru razpoložljivih barv

vir: AnandTech
AnandTech - Microsoftova predstavitev Lumie 535 predstavlja mejnik v zgodovini Nokie, nekdaj finskega giganta med mobilnimi telefoni, od katerega je Microsoft kupil prav mobilno divizijo. Lumia 535 je namreč prvi mobilni telefon iz družine Lumia, ki ne uporablja več znamke Nokia, to nadomesti kar Microsoftov logotip. Poteza sicer ni presenetljiva, o njej smo že pisali, a je vseeno močan pokazatelj smeri, v katero se pomika znamka Nokia, vsaj kar se tiče pametnih mobilnih telefonov. Kot smo že pisali, napis Microsoft vidimo nad zaslonom ter na zadnji stranici, kjer je prisoten še moderen Microsoftov logotip iz štirih kvadratkov.

Microsoft Lumia 535 sicer po specifikacijah ni pretirano presenetljiv telefon, saj...

94 komentarjev

Telefonov Nokia ne bo več

Napisa na sprednji in zadnji strani se poslavljata

vir: The Verge
The Verge - Zdaj je uradno, znamka Nokia se po Microsoftovem prevzemu oddelka, ki je ustvarjal mobilne telefone, poslavlja. Namesto mobilnih telefonov Nokia bomo v kratkem lahko kupci kupili telefone Microsoft Lumia. Po besedah predstavnikov Microsofta se bo sprva ime spremenilo v Franciji, kar bo mogoče videti na socialnih omrežjih (Nokia France bo tako očitno postala Microsoft Lumia France), kjer bodo ostale države sledile v nekaj tednih. Spletne strani Nokie so se že preusmerile na Microsoftove strežnike, dodaten namig, da bo verjetno prišlo do preimenovanja, pa je bilo preimenovanje vseh Nokiinih aplikacij v nabor Lumia.

Ni še jasno, kako bodo označeni mobilni telefoni, na katerih zdaj piše Nokia, a na The Verge pričakujejo, da bo nad zaslonom najverjetneje pisalo Lumia, na...

123 komentarjev

Nokia izdala posodobitev Black Lumia

Nokia Conversations - Microsoftova Nokia je uradno izdala Black Lumio, kakor imenuje novo verzijo operacijskega sistema, ki bo posodobila vse lumie z operacijskim sistemom Windows Phone 8. Najprej prideta na vrsto Lumio 925 in Lumio 1020, kasneje pa še ostale (v nekaj tednih).

Glavne novosti so sledeče. Glance Screen je prilezel do verzije 2.0, ki prinaša enostavnejši pregled na obvestili (klici, sporočila, e-pošta, opravila itd.) pri zaklenjenem telefonu in nove umirjene barve za tako imenovani nočni način, ko lahko telefonu določimo, da v nočnih urah njegov zaslon sveti manj bleščeče in očem prijazneje.

Prenovljena je tudi aplikacija za uporabo kamere, ki sedaj združuje tri funkcije (navadno fotografiranje, profesionalno fotografiranje s sprotnim...

37 komentarjev

Nokia je predstavila nove Lumie

Lumia 1520 na levi, 1320 na desni

vir: The Verge
The Verge - Zgodaj dopoldne, dolgo pred Applom, je svojo predstavitev v Abu Dhabiju imela Nokia. Pričakovali smo prvo 10-palčno tablico in nove mobilne telefone ter oboje tudi dobili. Nedolgo nazaj so pri Microsoftu predstavili 3. nadgradnjo operacijskega sistema Windows Phone 8, ki je dodala podporo zaslonom z ločljivostjo 1080p ter procesorjem Snapdragon 800, kar je dalo jasne smernice, kaj lahko pričakujemo na Nokiini prireditvi. Rezultat je Lumia 1520, kar 6-palčni mobilni telefon, ki ima seveda ločljivost zaslona 1920 x 1080 pik ter vsebuje Qualcommov procesor Snapdragon 800, ki teče pri 2,26 GHz. Delovnega pomnilnika je 2 GB, baterija ima kapaciteto kar 3400 mAh, sicer pa je zgodba povsem običajna za Nokio, ohišje je...

39 komentarjev

Nokia v Londonu predstavila Lumio 925

ZDNet - Danes ob 11.00 uri je imela Nokia v Londonu tiskovno konferenco oziroma pravi pravcati dogodek, kjer so predstavili nove telefone in načrte za prihodnost podjetja. Potem ko so že prejšnji teden napovedali Lumio 928, ki pa je vezana na operaterja Verizon in s tem izključno severnoameriški trg, so danes pokazali še Lumio 925, ki je namenjena vsem. Seveda jo poganja Windows Phone, je pa še malce manjša od predhodnikov (Lumia 920).

Tehta vsega 139 gramov (Lumia 920 jih je imela 185), v debelino pa meri 8,5 mm (predhodnik pa 10,7 mm). Specifikacije so sicer podobne, in sicer ima dvojedrni procesor z 1,5 GHz, 1 GB pomnilnika in 16 GB...

30 komentarjev

MWC: Štirje novi telefoni iz Nokie

Lumia 720

vir: The New York Times
The New York Times - V Barceloni na Mobile World Congressu je Nokia predstavila štiri nove telefone, in sicer dva pametna telefona in dva klasična mobilna telefona. Družino pametnih telefonov z Windows Phone 8 dopolnjujeta Lumia 720 in Lumia 520, medtem ko bodo nezahtevnim uporabnikom ponudili Nokio 301 in Nokio 105.

Lumia 720 je med novinci najnaprednejši telefon, a kljub temu ne predrag. Poganja ga dvojedrni procesor Snapdragon S4 z 1,0 GHz na Windows Phone 8. Ima 4,3-palčni...

31 komentarjev

Nokia predstavila Lumio 620

engadget - Nokia je predstavila svoj tretji pametni telefon, ki ga poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Phone 8. Po Lumii 920 in 820 so izdali Lumio 620, ki cilja na kupce z nekoliko plitvejšimi denarnicami.

Lumia 620 in zaslon z dolžino diagonale 3,8 palca (ločljivost 800 x 480), dvojedrni procesor Snapdragon S4 Plus s frekvenco 1 GHz, 512 MB pomnilnika in kapaciteto 8 GB. Vgrajena kamera s petimi megapiksli omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 720p, medtem ko druga (sprednja) kamera omogoča le VGA. Za povezljivost je poskrbljeno z WiFi, WCDMA 3G, NFC (brezkontaktno plačevanje) in Bluetoothom 3.0.

Poglejmo še pragmatične karakteristike, od katerih bo odvisen uspeh naprave. Stal bo 250 dolarjev (ali evrov...

39 komentarjev

Uporabniki Windows Phone 7 s svojimi telefoni najbolj zadovoljni

Zadovoljstvo uporabnikov, vir PCMag

vir: PC Magazine
PC Magazine - Po anketi, ki jo je opravila priljubljena računalniška revija PCMag, je zadovoljstvo uporabnikov mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Microsoft Windows Phone 7 na enakem nivoju kot uporabnikov Applovega iOS, kar je občutno pred ostalimi konkurenti.

Skupno oceno si WP7 in iOS delita (8.7 na lestvici od 0 od 10), je pa WP7 višje ocene uporabnikov za zanesljivost, tekstovno sporočanje, spletno brskanje in igre, medtem ko je iOS prejel višje ocene za kakovost in razširjenosti aplikacij ter glasbeni predvajalnik. Uporabnik Androida so operacijskemu sistemu podelili skupno oceno 7.9; najvišjo oceno so podelili razširjenosti aplikacij, precej bolj nezadovoljni pa so s funkcijo...

55 komentarjev