»

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - In zopet je izšla nova številka, tokrat že stotrideseta, futur-e-cajtnga ZZZ online. V tej številki si lahko preberete nekaj več o turbinah na veter, ki stojijo v morju, vesolju in atomsferi. Zanimiva je tudi novica o ventilatorjih, ki imajo tuljave, ki ustvarjajo magnetno polje na zunanji strani namesto v sredini in s tem omogočajo boljši izkoristek ter večji pretok zraka pri enaki velikosti ventilatorja. Klik!

1 komentar

Novi ZZZ

ZZZ - Nova številka je 125... kaj so si izmislili tokrat? Mini letalo, ki je komaj dovolj veliko za enega človeka, napravo za izdelovanje magnetov, napravo za utišanje zvokov, ki deluje na principu že delujočih industrijskih naprav (z zvočnikom enostavno oddajamo točno "nasprotno" valovanje, tako da se valovanji izenačita in tem pride do tišine). Uporabno za precej stvari - računala, avtomobili, letala, otroci, hrup s ceste...

Novi ZZZ si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Nov ZZZ

ZZZ - Spet je naokoli teden in spet je čas za - ZZZ. Kot vedno, je v njem tudi tokrat polno raznih "saj ni res, pa je" stvari, ob katerih se človek vpraša, kdo je nor na tem svetu ;). Tukaj so prevajalnik znakovne abecede za gluhe (popravite me, če sem narobe napisal), nekakšna "ura" z vgrajeno "personal location system" (PLS) tehnologijo, ki natančno pove, kje se nahaja oseba/stvar, ki nosi ta pripomoček, nekakšna kombinacija superg in rolerjev, ter gamepad, ki vam trese roke z elektoršoki (o tem sem poročal že v začetku junija). Vsekakor za 5 minutk razvedrilnega branja, ki vam bo zbistrilo glavo in vam morda dalo nove zamisli :).

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Izšla je nova številka internetnega časopisa ZZZ. Kot vedno govori o odtrganih stvareh. Tokrat o: Digital Audio Broadcasting-u (na kratko DAB), ki bo v prihodnjih letih postal resna konkurenca FM in AM standardoma; o super-prevodnem materialu tankem kot papir, ki bo v prihodnosti izpodrinil bakrene in aluminiaste žice; o Nitinol-u, nekakšnem čudežnem materialu; o mikrolečah in tekih stvareh,... Skratka, o vsem odtrganem...

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Kot vsak teden, nas je tudi tokrat razveselil nov ZZZ, ki je namenjen tech freakom. Ker je tudi Lord Kolya samo človek in potrebuje počitnice, bo naslednja številka ZZZ-ja najverjetneje izšla šele 29. julija. V novi številki Kolya opisuje neko čudno klima napravo, nek mobilni telefon, ki je precej nestandardne oblike, policijske robote in motor z inštaliranim straniščem. Noro, ni kaj.

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Lord Kolya je še naprej priden in redno izdaja svoj tedenski časnik za tehno-freake, ZZZ. V tokratni številki so se razpisali o Ornithopterjih (gre za prava letala, ki mahajo s krili, in ne enote iz Dune2 ), poroznih podlagah za asfalt ter dragih daljinsk ovodenih letečih igračah. Kolya se je še dodatno potrudil in s to številko predstavil ZZZjev prenovljeni Forum in še nekaj manjših popravkov strani. Forum je zaenkrat še precej prazen, toda nedvomno bo kaj kmalu postal zanimivo mesto za razne odbite diskusije.

3 komentarji

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Z dvodnevno zamudo vas obveščam, da je izšla nova številka ZZZja. Kot vedno je tednik pol najrazličnejših gizmotov, od zanimivih mehanskih pripravic, ki ljudem omogočajo dvometerske skoke in nečloveške hitrosti, do slik iz mehurčkov namesto pikslov in super zaščitne obleke. Obiska pa je vredna že samo zadnja slika, ki kaže novo napravico za prenašanje mačk. Ljubitelji živali pa v jok .

6 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Heh, kako ustrezno, ravno na prvi april je izšla nova številka odličnega on-line magazina, ZZZ. Problem je le v tem, da je težko razbrati, ali gre za prvoaprilske šale ali resne novosti. ZZZ je namreč taka revija, da pravzaprav nikoli ne moremo razbrati, ali se Kolya le heca ali pa si je katera nora glava to res izmislila. No, glede na to, da je v tej številki govora o AMDjevih kladivih in Philipsovih "pametnih" natikačih, bi vseeno rekel, da gre za potegavščino. Pa še slikica iz te številke... Whoa:

2 komentarja