»

Snapchat pridelal zajetno izgubo

TechCrunch - Se spomnite pametnih očal, ki jih je Snap (podjetje, ki razvija aplikacijo Snapchat) predstavil pred letom dni? Pametna očala, ki imajo vgrajeno videokamero za snemanje in takojšnje deljenje na Snapchatu s prijatelji, s ceno 130 dolarjev kupcev niso prepričala. V letošnjem drugem kvartalu so prodali vsega 41.500 očal, medtem ko so jih v prvem četrtletju okrog 64.000. V letu dni prodaja torej ne bo dosegla niti 200.000 primerkov, kar je bistveno pod pričakovanju Snapa - in v skladu s predvidevanji zlobnih jezikov, ki so se spraševali o smiselnosti pametnih očal. Mimogrede, Apple je v enakem obdobju prodal 41 milijonov iPhonov, torej skoraj tisočkrat več. Snap sicer upa, da bo v tem četrtletju šlo bolje, saj so pametna očala ponudili tudi na Amazonu in v...

44 komentarjev

Google nekoliko povečal dobiček

vir: Google
Google - Google je razkril svoje poslovanje v minulem četrtletju, v katerem so zabeležili višje prihodke od pričakovanj in nekoliko nižji dobiček. Delnica je zato ostala približno tam, kjer je bila.

V zadnjih treh mesecih je Google ustvaril 15,96 milijard dolarjev prihodkov, kar je za 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja podjetja se je znašal 4,26 milijarde dolarjev, kar je 23 odstotkov več kot lani, a še vedno tri odstotke manj od napovedi in pričakovanj analitikov. Nekoliko ga je najedla prodaja Motorole Lenovu, saj je moral ob tej transakciji Google navzdol prevrednotiti njeno vrednost za 68 milijonov dolarjev, še za približno 800 milijonov dolarjev pa so razdelili lastnih delnic. Čisti dobiček je tako znašal 3,42 milijarde dolarjev.

Google razdeli svoje prihodke v...

9 komentarjev

Facebook kar potrojil dobiček

Facebook - Ko je Facebook pred slabima dvema letoma izvedel javno ponudbo delnic (IPO) in začel kotirati na borzi, so bili mnogi do podjetja do skeptični. Že res, da je imelo veliko uporabnikov, a takšno uporabniško bazo je treba znati tudi monetizirati, sicer vse skupaj nič ne koristi. Facebooku je to dobro uspelo, saj so v zadnjem četrtletju dobiček kar potrojili, so sporočili včeraj.

V prvih treh letošnjih mesecih so ustvarili 642 milijonov dolarjev dobička, kar je trikrat toliko kot v enakem obdobju lani. Prihodki so se povzpeli na 2,5 milijarde dolarjev. To pomeni, da je dobiček na delnico...

5 komentarjev

Facebook presenetil z velikim dobičkom, še vedno nesramno drag

Yahoo News - Facebook je s svojimi rezultati v zadnjem četrtletju presenetil analitike in poskrbel za največjo rast tečaja svojih delnic. V tretjem letošnjem kvartalu so se v primerjavi z enakim obdobje lani prihodki povečali za 60 odstotkov na 2,02 milijarde dolarjev. Dobiček iz poslovanja se je podvojil in je znašal 736 milijonov dolarjev, medtem ko je čisti dobiček znašal 425 milijonov dolarjev (lani so imeli celo 59 milijonov dolarjev čiste izgube). Bruto marža je prav tako zrasla, in sicer s 30 na 37 odstotkov.

Facebook še vedno daleč največ prihodkov ustvari iz oglaševanja. V absolutni vrednosti so zrasli za dve tretjini in dosegli 1,8 milijarde dolarjev. Mobilni trg postaja čedalje pomembnejši in danes predstavlja že 49 odstotkov vseh prihodkov iz...

2 komentarja

Google presenetil z ogromnim dobičkom, delnica rekordno

Google - Google je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, s katerimi so presenetili tudi najbolj optimistične analitike. V zadnjih treh mesecih so prihodki podjetja znašali 14,9 milijarde dolarjev (od tega gredo tri milijarde oglaševalskim partnerjem kot traffic acquisitions costs), kar je za 12 odstotkov več kot lani in za slab odstotek več od pričakovanj. Google 56 odstotkov prihodkov ustvari izven ZDA. Drugačna zgodba pa je čisti dobiček, ki se je povzpel na 3,0 milijarde dolarjev, kar je za tretjino več kot v enakem obdobju lani in bistveno več od napovedi.

Kljub temu Google nekaj težav ima. V zadnjih osmih četrtletjih so prihodki od oglaševanja konstantno padali, saj se oglasi selijo na mobilne naprave, kjer je prostora manj, zato so...

34 komentarjev

Google povečal prihodke in dobiček

vir: Google
The Wall Street Journal - Čeprav cena oglasov na spletu in mobilnih napravah v zadnjem času upada, na Googlove poslovne rezultate to ni imelo bistvenega učinka. V zadnjem četrtletju je podjetje poslovalo odlično in povečalo prihodke od prodaje na 12,95 milijarde dolarjev, kar je 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Če upoštevamo še Motorolo Mobility, ki so jo prevzeli sredi lanskega leta, so prihodki znašali 14 milijard dolarjev. Povečal se je tudi dobiček, in sicer se je povzpel za 16 odstotkov na 3,35 milijarde dolarjev. Googlova delnica je po objavi rezultatov pridobila skoraj pet odstotkov. Google približno dve tretjini prihodkov ustvari s svojimi stranmi, približno četrtino s partnerskimi stranmi, preostanek pa z drugimi storitvami.

...

4 komentarji

Google z rastjo prihodkov in dobička

vir: Google
Google - Google je razkril poslovne rezultate za zadnje lansko četrtletje, v katerem je povečal tako prihodke kot tudi dobiček. V zadnjih treh lanskih mesecih so prihodki podjetja znašali 14,4 milijarde dolarjev, če ne upoštevamo prevzete Motorole. Z njo vred bi zaslužili 15,2 milijarde dolarjev. To je 36 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in osem odstotkov več kot četrtletje pred tem. Skupno so v celotnem fiskalnem letu 2012 prvikrat v zgodovini presegli magično mejo 50 milijard dolarjev prihodkov. V zadnjem lanskem kvartalu so ustvarili 2,9 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je za 6,6 odstotka več kot v enakem obdobju leto poprej. Analitiki so pričakovali višjo rast dobička, še posebej po ogromni...

11 komentarjev

Google povečal prihodke in dobiček

vir: Google
Google - Google je objavil poslovne rezultate za tretje letošnje četrtletje, ki izkazujejo rast prihodkov in dobička. V zadnjih treh mesecih so se prihodki v primerjavi z enakim obdobjem lani povzpeli za 33 odstotkov na 9,72 milijarde dolarjev. Google je ustvaril 3,06 milijarde dolarjev dobička iz poslovanja (20-odstotna rast) oziroma pod črto 2,73 milijarde dolarjev čistega dobička.

Približno dve tretjini vseh prihodkov, to je 6,74 milijarde dolarjev, Google ustvari z lastnimi stranmi. Preostanek odpade na sistem AdSense, ki omogoča oglaševanja na partnerskih straneh, kjer si dobiček delita Google in avtor strani - na teh straneh je Google zbral 2,6 milijarde dolarjev. Povprečna stopnja obdavčitve dobička je znašala 19 odstotkov.

...

18 komentarjev

Apple krepko presegel pričakovanja

vir: CNet
Apple - Apple je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, ki je po Applovem štetju tretje v fiskalnem letu. Poslovali so krepko nad pričakovanji analitikov, tako da so prihodki in dobiček višji od napovedanih. Delnica je včeraj po koncu trgovanja (after hours) pridobila skoraj pet odstotkov.

Prihodki so v zadnjih treh mesecih znašali 28,57 milijarde dolarjev, kar je 15 odstotkov bolje od pričakovanj in 64 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Približno tretjino prihodkov Apple ustvari v obeh Amerikah, četrtino v Evropi in 22 odstotkov v Aziji in Pacifiku.

Dobiček se je povzpel na 7,31 milijarde dolarjev, kar je za...

48 komentarjev

Dellov poslovni izid nad pričakovanji, govorice o prevzemu AMD-ja

Slo-Tech - Dell je objavil poslovne rezultate za četrto četrtletje in celotno fiskalno leto 2011. Prihodki so v zadnjem kvartalu znašali 15,7 milijarde dolarjev, na letni ravni pa 61,5 milijarde dolarjev, kar je za 16 odstotkov več kot leto pred tem. Čisti dobiček se je povzpel na rekordno raven v zadnjih petih letih in je v zadnjem četrtletju dosegel 927 milijonov dolarjev. V celotnem letu so zabeležili 2,6 milijarde dolarjev dobička ali 84 odstotkov več kot leto poprej in bistveno nad pričakovanji analitikov.

Za dobre rezultate imajo zasluge predvsem podjetja, ki so njihove stranke. Prodaja velikih podjetjem je zrasla za 12 odstotkov (na 4,7 milijarde dolarjev v zadnjem kvartalu), prodaja...

16 komentarjev