»

Samsung bojda razvija 18-palčno tablico

PC World - Palcev ni nikoli preveč, očitno menijo v Samsungu, če držijo navedbe o novem tabličnem računalniku, ki ga razvijajo. Južnokorejski proizvajalec razvija tablico s kodnim imenom Tahoe, ki bo imela zaslon z dolžino diagonale kar 18,4 palca in ločljivostjo 1920 x 1080 točk (gostota točk 119 na kvadratni palec). Poganjal naj bi ga osemjedrni Exynos 7580 s taktom 1,6 GHz, ki bo imel še 2 GB pomnilnika, 32 GB prostora za shranjevanje podatkov z možnostjo razširitve do 128 GB s kartico microSD, dve kameri (z osmimi in dvema milijonoma točk). Vse skupaj bo napajala baterija s kapaciteto 5700 mAh - kaj manj je za tako ogromen zaslon tako ali tako premalo, krmilil pa Android 5.1.

To seveda ne bi bil prvi tako velik tablični...

53 komentarjev

Nvidia pripravlja igralno tablico in nov plošček

engadget - Nvidia pripravlja svojo prvo tablico, ki se bo neizvirno imenovala Shield Tablet in predstavlja nadaljevanje projekta Shield, v okviru katerega smo lani dobili ročno konzolo, ki pa se ni prodajala preveč dobro.

Shield Tablet bo zelo podoben HTC One, in sicer bo imel osempalčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1200, nad in pod njim pa bodo razporejeni zvočniki. Kameri s petimi milijoni točk bosta spredaj in zadaj. Poganjala ga bo Tegra K1 (štiri jedra Cortex A15 pri 2,2 GHz) z 2 GB pomnilnika, kar je dovolj za igričarske pogone Unreal Engine 4. Tablica naj bi bila na voljo v verzijah s 16 in 32 GB prostora ter podporo za WiFi in LTE in že poznan sistem Nvidia DirectStylus, ki zazna razliko med dotikom s prstom, konico priloženega pisala ali njegovim drugim koncem...

17 komentarjev

Tesco se podaja v svet tablic

Hudl v vseh štirih barvnih opcijah, črni, modri, vijoličasti in rdeči

vir: Android Central
Android Central - V Tescu, eni izmed večjih svetovnih in največji britanski trgovski verigi, bo po novem mogoče kupiti z Androidom opremlejn tablični računalnik hišne znamke. Za 120 funtov so namreč začeli prodajati 7-palčno tablico Hudl, ki pa za svojo ceno ponuja ogromno. Najbližji konkurenti, predvsem HP-jev Slate 7 in Asusov MemoPad ter MemoPad HD 7, se Hudlom le stežka kosajo. Z izjemo HD izdaje MemoPada imata namreč obe drugi tablici za relativno podobno ceno zaslon z ločljivostjo le 1024 x 600 pik, medtem ko MemoPad HD to dvigne na 1280 x 800, enako, kot lanski Nexus 7. Hudl prekaša vse, saj ima 7-palčni zaslon ločljivost 1440 x 900 pik.

Procesor naj bi deloval pri 1,5 GHz, a...

2 komentarja

MWC - HP predstavil Slate 7 z Androidom

vir: The Verge
The Verge - Napovedali smo, da se bo HP vrnil na trg mobilnih naprav s tabličnim računalnikom, na katerem bo tekel Android. Takrat so napovedali, da bo prvi izdelek ciljal v višji cenovni razred, proti iPadu in konkurentom, ter da bo verjetno celo prva tablica, v katerem se bo skrivala nVidiina Tegra 4. Temu očitno ne bo tako, saj je HP predstavil Slate 7, cenovno ugodno 7-palčno tablico. Za 170 dolarjev bodo kupci v aprilu lahko kupili 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik, medtem ko bo v notranjosti tekel zgolj dvojedrni procesor, osnovan na arhitekturi ARM A9. Delovnega pomnilnika bo 1 GB, podatke bo mogoče shranjevati na 8 GB internega pomnilnika, ki pa ga bo mogoče še razširiti prek reže za kartico tipa microSD.

Povezoval se bo lahko na brezžična...

18 komentarjev

ASUS Eee Pad Transformer Prime

Prime z in brez tipkovnice.

vir: engadget
engadget - Asus je predstavil naslednika Eee Pad Transformerja - Android tablice z možnostjo priključitve tipkovnice, s čimer jo po potrebi spremenimo v netbook in in postorimo tisto, česar na zaslonu na dotik ne moremo tako elegantno. Tablici je ime Eee Pad Transformer Prime in bo v ZDA na voljo v drugi polovici meseca za $499 (32GB, Wi-fi) + $149 za dok/tipkovnico.

Zaslon je 10-palčni "Super IPS + LCD" z resolucijo 1280x800 pikslov, dobrim vidnim kotom in visoko svetilnostjo 600 cd/m², kar je že v rangu prenosnikov in za slabo polovico več kot praviloma vidimo na tabletih. Večino časa bo seveda tekel na manjši svetilnosti, za upravljanje profilov porabe energije in s tem prilagajanje svetilnosti, pa bo poskrbel poseben gradnik (widget) spodaj na desni.

...

59 komentarjev

Lenovo pripravlja par tabličnih računalnikov z Androidom

IdeaPad K1 na levi, ThinkPad na desni

vir: Android Central
Android Central - Ker že vsak vaški izdelovalec elektronskih naprav pripravlja tablični računalnik z Googlovim Androidom 3.0, podobno lahko pričakujemo tudi od Lenova. Kitajsko podjetje, poznano predvsem po svojih prenosnikih ThinkPad, pripravlja par zelo podobnih tabličnih naprav, IdeaPad K1 ter tablico, ki je zaenkrat označena le z znamko ThinkPad. Slike obeh so predstavniki podjetja objavili (in že odstranili) na svojem računu na Picasi, razkrite pa so bile še nekatere specifikacije. Obe tablici si bosta npr. delili Lenovovo preobleko Honeycomba ter bosta uporabljala nVidiin sistemski čip Tegra 2 in gigabajt delovnega pomnilnika. Prav tako oba bosta poleg USB povezljivosti podpirala še prikaz slike na drugih zaslonih prek HDMI ter razširjanje vgrajenega...

5 komentarjev

Asus povečuje uporabo Androida, niža cene

Eee Pad

vir: engadget
engadget - Dva meseca in pol nazaj, na tajvanskem sejmu Computex, je Asus predstavil nekaj prihajajočih tabličnih računalnikov, kjer so bili nekateri resni konkurenti Applovemu iPadu. Tako v primeru 12 kot 10-palčnega Eee Pada bi naj bil operacijski sistem Microsoftov (Windows 7 na prvem, Windows Embedded Compact 7 na drugem), a je očitno prišlo do sprememb. Pri Asus namreč po novem stavijo na Android ter obenem nižajo cene nekaterim napovedanim izdelkom, ki jih v večini primerov lahko pričakujemo okrog preloma letošnjega leta v leto 2011. 10-palčnež, Eee Pad EP101TC, bo po novem stal manj kot 400 dolarjev in bo namesto Windows Embedded Compact 7, kot rečeno, uporabljal Android. 12-palčnež obdrži stare specifikacije, a je nekoliko boleča cena...

11 komentarjev