»

Android praznuje 5. rojstni dan

T-Mobile G1 oz. HTC Dream z enim izmed zgodnjih Androidov

vir: Google+
Google+ - Torek, 23. september leta 2008 je bil nič hudega sluteč dan, ko je v New Yorku majhna Googlova ekipa z nenapovedanim obiskom Sergeja Brina in Larryja Pagea (ki sta s postaje Grand Central do prizorišča prirolala!) svetu predstavila Android ter prvi mobilni telefon, na katerem je tekel ta operacijski sistem - HTC Dream oz. T-Mobile G1. Takrat seveda nismo vedeli, kaj bo iz Androida nastalo, a večina novinarjev, ki so bili na prizorišču, se spomni, da je bil dan nabit z navdušenjem. Pričakovalo se je v govoricah napovedovan Googlov telefon, a svet je dobil brezplačen operacijski sistem, ki je v petih letih prerastel tudi približno pol leta starejši iOS.

Svoje...

21 komentarjev

Google uspešno zaključil prevzem Motorole Mobility

Sedež MM v Libertyville, Illinois, ZDA. Letno obrnejo 13 milijard dolarjev prometa, na podlagi dela 20.000 zaposlenih.

vir: suburbots2115 / Wordpress
suburbots2115 / Wordpress - Google je danes uspešno zaključil lani avgusta začet prevzem Motorole Mobility. Dvanajst in pol milijarde dolarjev vreden posel je čez vikend končno potrdil še kitajski regulator trga, po februarskem štemplju od ZDA in EU. Dosedanji predsednik uprave Sanjay Jha je že odstopil svoj sedež izkušenemu Googlovcu in vodju projekta Android, Dennisu Woodsidu.

Z nakupom so dobili svojega proizvajalca mobilnih naprav, morda še bolj pomembno pa je, da so tudi obsežen patentni sveženj na področju mobilnih tehnologij, ki jim bo omogočal obrambo zoper tožbe Microsofta in Appla. Prvi si želi 5-10 dolarjev na vsak proizveden telefon, drugi pa umika njihovih izdelkov s trga, ker naj bi bili nesramne kopije njihovih rešitev, znamk in...

16 komentarjev