»

Samsung predstavil 6.3'' Galaxy Mega

Samsung Mega 6.3

Gizmo Beast - Izjemno uspešni a ne več tako zelo rekordno prodajani družini moblnih naprav Galaxy se zdaj pridružujeta dva nova modela - 5.8- oz. 6.3-pačni Galaxy Mega. Pri tej velikosti gresta že kar težko v žep ali (eno) roko, vendar Samsung ne stavi toliko na ljubitelje telefonov kot na tiste, ki bi radi malo manjšo in predvsem lažjo tablico. Oba phableta tehtata vsega 200 gramov - za malo več kot 100 manj od konkurenčnega iPada Mini...

85 komentarjev

Prihaja Galaxy S4 Zoom

vir: The Verge
The Verge - Samsungova družina Galaxy S4 se je res dodobra namnožila, saj je ravnokar dobila še četrtega značilnega predstavnika. Poleg običajnega in daleč najbolj pompozno predstavljenega Galaxy S4 (ki sicer res pride v več strojnih različicah, dveh GSM z različnima procesorjema ter različicah za Sprint in Verizon v ZDA, poleg Googlove izdaje z nepreoblečenim Androidom 4.2) smo namreč že videli Galaxy S4 Mini ter bolj trdoživ Galaxy S4 Active. Skupaj z napovedmi slednjega se je govorilo še, da bi lahko videli bolj fotografsko usmerjeno različico. Tudi slednja je zdaj realnost.

Ta pride v obliki Galaxy S4 Zoom, fotografske sposobnosti pa predstavlja senzor s kar 16 milijoni točkami in sistem leč, ki omogočajo 10-kratno optično...

91 komentarjev

Samsung predstavil največji pametni telefon

Mashable - Samsung je danes predstavil nov pametni telefon, ki se ponaša s titulo največjega pametnega telefona. Doslej si je ta naziv prilaščal telefon z diagonalo 5,9 palca in podporo ločljivosti 1080p, medtem ko je bil absolutno največji Huawei Ascend Mate s 6,1 palca. Samsung Mega, kot se prikladno imenuje, ima 6,3- ali 5,8-palčni zaslon (odvisno od izvedenke, ki jo vzamemo). Samsung trdi, da podpira visoko ločljivost (HD), čeprav njihov tiskovni predstavnik ni znal ali želel povedati, ali zmore 720p ali 1080p.

Obe pa poganjata Android 4.2 (Jelly Ben). Večji model ima 1,7 GHz-procesor, šibkejši pa zgolj 1,4 GHz. Glavna kamera zmore zajeti osem milijonov točk, sprednja pa še vedno zelo spodobnega 1,9 milijona točk. Kapacitete imata 8 GB (obe) ali 16 GB (samo večja verzija), pomnilnika pa 1,5...

49 komentarjev

Samsung predstavil Galaxy Tab 7.0 Plus

engadget - Samsung je predstavil nov tablični računalnik z imenom Galaxy Tab 7.0 Plus, ki sodeč po specifikacijah sodi v srednji razred. Poganja ga 1,2 GHz-dvojedrni procesor (stari Tab ima 1,0 GHz-procesor), ima gigabajt pomnilnika in nameščen operacijski sistem Android 3.2 (Honeycomb). Iz imena vidimo, da ima 7-palčni zaslon, ki zmore prikazati 1024 x 600 točk.

Za povezljivost je poskrbljeno s podporo za Wi-Fi, Bluetooth 3.0, 3G/HSPA in GSM/GPRS/EDGE ter GPS. Posnetke delata kamera s tremi megapiksli spredaj in ena z dvema megapiksloma zadaj. Kapaciteta naprave bo 16 ali 32 GB, odvisno od modela.

Sumljivo v najavi manjka cena. Originalni Galaxy Tab (z 10,1-palčnim zaslonom) se da dobiti za dobrih 400 dolarjev, medtem ko Amazonov Kindle Fire s...

15 komentarjev

Samsung predstavil nov pametni telefon Galaxy Note

ZDNet - Poleg novega tabličnega računalnika je na berlinski konferenci IFA 2011 Samsung predstavil tudi nov pametni telefon, poimenovan Samsung Galaxy Note.

Ima velik 5,3-palčni zaslon HD Super Amoled, ki podpira tudi vnos s priloženim pisalom (stylus), lahko pa uporabljamo kar prste. Prikazna ločljivost znaša 1288 x 800 točk. Procesor tiktaka z 1,4 GHz, podatke skladišči v 1 GB pomnilnika. Na voljo sta modela s 16 ali 32 GB spominske kapacitete. Sprednja kamera zmore dva megapiksla, zadnja pa osem. Naprava podpira 4G, meri pa 9,6 mm v debelino in tehta 175 gramov. Poganja ga Android 2.3.5.

S tem modelom je Samsung do skrajnosti povečal pametne telefone, saj bi vsak...

67 komentarjev