»

Še več testov KT266A

več strani - Da je VIA izdala nov DDR nabor, ki se imenuje K266A, vam je povedal že Pretorijanec, vendar pa je gotovo marsikdo podvomil v test na VIA Hardware, kjer imajo kar precej prijateljske odnose z Vio in Viinih izdelkov gotovo ne kritizirajo tako, kot kakšne druge neodvisne strani. Teste so opravili še na:

0 komentarjev

KT133A @ Tom's Hardware

Tom's Hardware - KT133A čipovje med nas prihaja ravno ob pravem času, če vzamemo v zakup, da so govorice o dokončnem zaklepu množilnika na SocketA procesorjih resnične. Na Tom's Hardware so si pobliže ogledali nekaj matičnih plošč s tem čipovjem... Na žalost stanje ni tako rožnato, kot je sprva izgledalo, toda vseeno ne gre za napake, ki bi nas huje prizadele v tem času. Po Tomovih informacijah naj bi namreč večina proizvajalcev morala ponovno načrtovati KT133A plošče, saj jim je AMD sprva zamolčal en pomemben podatek, ki zadeva njihove prihodnje procesorje. Namreč, 1.5GHz TBirdi naj bi potrebovali kar okoli 46 A toka (jaome ), kar ne zmore nobena trenutna KT133A plošča. Ali je informacija točna ali ne se bo šele izkazalo, toda vseeno raje še malo počakajte z nakupom!

6 komentarjev

ABIT KT7A RAID

ABIT - ABIT je najavil, da bodo kmalu začeli s proizvodnjo KT7A plošče. V bistvu gre za legendarno KT7 platko, ki ji bodo nadgradili vezno čipovje v VIA KT133A, kar pomeni, da bo po novem podpirala tudi 266MHz zunanjo frekvenco. Vse druge lastnosti so praktično enake, kar pomeni tudi SoftMenuIII in RAID različico. Kmalu!Mimogrede, če vam še vedno ni najbolj jasno, kaka je razlika med VIA KT133 in KT133A čipovjem, vam predlagam, da si ogledate Anandov test. Ta zajetna stvar bi vam res morala razjasniti obzorja [;)].

0 komentarjev

Overclockanje SocketA procesorjev na Ace's Hardware

Ace's Hardware - Ace's Hardware je ena izmed najbolj spoštovanja vrednih hardware strani na spletu, saj fantje zares dobro vedo, kaj počenjajo. Mogoče so njihovi članki včasih preveč tehnično zateženi, toda količino informacij, ki jo ponudijo, le redkokdaj doseže kdo drug. Kakorkoli, njihov najnovejši članek govori o overclockanju SocketA procesorjev. Z metodo poskusov in napak so iskali najboljšo kombinacijo procesorja, matične plošče, hladilnika in drugih podrobnosti, ki tvorijo uspešno overclockersko celoto. Moram reči, da je članek zares dober, tako da ogled vsekakor priporočam!

0 komentarjev

Overclockanje VIA KT133A čipovja

VIA Hardware - VIA KT133A čipovje ne prinaša le podpore za 133/266MHz zunanje frekvence, temveč tudi odpira povsem nova obzorja za overclockanej SocketA procesorjev. Kot veste, smo se zaradi zlobne ovire v čipovju do sedaj morali zanašati le na overclockanje preko množilnika, ki pa velikokrat ni toliko profitabilno zaradi počasnejšega komuniciranja s pomnilnikom. Zaradi razvoja procesorjev in dviga osnovne zunanje frekvence pa so to oviro morali odstraniti, tako da so nam vrata FSB overclockanja sedaj popolnoma odprta. Na to temo so na VIA Hardware spisali zanimiv članek, katerega se zagotovo izplača pogledati!

0 komentarjev

Test VIAinega KT133A čipovja

VIA Hardware - VIA KT133A čipovje je v bistvu popolnoma enako KT133ki, ki je popolnoma enaka KX133ki. Torej gre za čipovje, ki je staro okoli enega leta, ob primernem času pa ga podmladijo s potrebnimi funkcijami. Tako je edina prednost KT133A pred KT133 podpora 266MHz zunanji frekvenci novih SocketA procesorjev. Vseeno so se na VIA Hardware spravili dotično čipovje testirat in ga primerjat s prejšnjo verzijo. Če se vam to zdi upravičeno, potem si test oglejte tukaj, drugi pa raje pojdite počet kaj bolj pametnega... Recimo pisati sporočila v Forum [;)].

0 komentarjev

Nova Soltekova SocketA plata

X-Bit Labs - Soltek je s svojo odlično SocketA platko povzročil razburjenje tudi v naših krajih, sedaj pa pripravljajo naslednico. Najavili so SL-75KAV-X matično ploščo, ki bo v bistvu popolnoma enaka predhodnici, torej bodo na njej 3 DIMM, 5 PCI, 1 AGP Pro in 1 ISA reže. Edina razlika bo v veznem čipovju, saj bo SL-75KAV-X uporabljala novo KT133A čipovje, ki uradno podpira 266MHz zunanje frekvence. Seveda je poskrbljeno tudi za nas overclockerje, saj je možno preko BIOSa nastavljati množilnik, zunanjo frekvenco ter napetost na procesorju in DIMM režah.

0 komentarjev