»

Google+ Photos le še do avgusta

Google+ - Po pričakovanjih so iz Googla sporočili, da bodo upokojili Google+ Photos, kot se imenuje predel za objavo in deljenje fotografij v sklopu Googlovega družabnega omrežja Google+. Začenši s 1. avgustom, ko bo prenehala delovati aplikacija za Android, kasneje pa tudi spletna in iOS-različica, bo Google+ Photos umaknjen. Uporabnike pozivajo, naj za slike uporabljajo novo aplikacijo Google Photos.

V čem je razlika, če v imenu manjka zgolj znak plus? Ravno ta zmeda je eden izmed razlogov za migracijo in upokojitev. Google Photos je ločena aplikacija, ki jo je Google zagnal maja letos in bo v celoti nadomestila slike na Google+. Nihče ne bo izgubil vsebine, saj se prenese avtomatično. Prav tako lahko fotografije v celoti izvozijo prek Google Takeout.

Google Photos...

24 komentarjev

Google predstavlja Keep

Vnos zaznamka na mobilnem telefonu

vir: Google
Google - Google je po kratkem, a vseeno predčasnem pobegu predstavil novo storitev Keep. Podobno kot Docs je tudi Keep del ponudbe Drive, gre pa storitev, namenjeno shranjevanju opomnikov in zaznamkov. Na spletni strani je mogoče vnašati tako splošna besedila kot sezname ter jim pripenjati slike, a bo kot kaže še nekoliko bolj zanimiva...

20 komentarjev