»

Kar je preveč je pa too much!

Irontic - Novico je poslal Darko Pevec:

Hja, nekateri pa res nevejo kdaj je dovolj. Si predstavljate 21 (beri enaindvajset) ventilatorjev v enem ohišju. Najbolj bizarno pa je to, da to ohišje izdeluje firma AMK in to prodaja. Ohišje ima oznako AMK Computers PC76-1708 in je v resnici predelano ohišje Lian Li PC-76 tower. Nekaj podatkov:
- št. ventilatorjev: 21
- pretok zraka: 1708CFM
- hrup: pravijo, da približno tako, kot ogromna hotelska klima v polnem pogonu.. V glavnem - ni preveč tiho
- napajalnik: 550W
- cena: bolje da ne veste
Kakšni so pa rezultati? Kar dobri :) skoraj nobene spremembe temperature med idlanjem in full loadom. Kako pa to izgleda? Slika

3 komentarji

Zanimivo

Bit Technologies - Fantje (in morda še kakšno dekle, da me ne bo kdo obtoževal diskriminacije) na Bit-Techu so znani po svojih kratkih člankih, v katerih pa marsikdaj napišejo marsikaj zanimivega. Zares škoda, da niso malce bolj pisunsko nadarjeni. Eden izmed takih bolj zanimivih člankov je sigurno tale, ki govori o tem, kako vgraditi neonko na vezje za nadzor RPM-jev pri ventilatorjih. In v čem je fora? Hja, nekateri se izgleda ne zanašajo na vezje, ampak hočejo vse skupaj preveriti na vizualen način, zato uporabijo neonko (ali kakšen drug svetilni element), ki ob manjšem številu RPM-jev sveti z manjšo jakostjo, kot pri večjemu številu. Problem utegne nastati samo, če imate računalnik v isti sobi kot posteljo, saj vam bo neonka vzela marsikatero urico spanja .

0 komentarjev

Nadzor RPM-ja pri ventilatorjih

Overclockers Australia - Vsi ventilatorji imajo določeno število RPM-jev (rotations per minute) ali obratov na minuto. Nekateri več, nekateri manj. Tisti z največ obrati so resda učinkoviti, vendar se velikokrat izkažejo kot zelo glasna rešitev. Slej ko prej se marsikdo naveliča glasnega ventilatorja in si ga želi čimprej vsaj malce utišati. Toda kako? Preberite si ta članek, ki je eden izmed najboljših in izvedeli boste kako. Če ne obvladate dela z elektriko, bo sicer treba poiskati sorodnika, ki obvlada elektrikarska dela, to pa je tudi vse. Uživajte v branju.

2 komentarja

Neonske modifikacije

Taco Nuts - Tole mi je pa všeč. Vgradnja neonske svetilke v računalnik postaja iz dneva v dan bolj interesantna, saj imajo neonske svetilke (from now on "neonke") prav ubitačen efekt, če jih vgradimo v računalnik, pa še grejejo se ne tako. Stran Taco Nuts se je tudi ubodla s tem problemom, saj vgraditev neonke ni ravno najbolj enostavno opravilo. To vem zato, ker sem se tega početja lotil tudi sam. Klik za članek. Še zanimivost: Če se neonke grejejo zelo minimalno (18W za 60 cm neonko), predstavljajo večji problem dušilci za to napravo. Če ne veste, rabite za vzpostavitev delovanja neonke še štarter in dušilko. Štarter ne igra vloge, dušilka se pa med delovanjem segreje na svojih 40 stopinj nad nič.

7 komentarjev

Neonke, oh te neonke

več strani - Na svetu (in tudi pri nas) je veliko ljubiteljev neonskih luči v računalniških ohišij, mene pa te stvarce ne ganejo kaj preveč... Kakorkoli, vsi ljubitelji majhnih lučk v ohišjih se bodo razveselili novega članka na Virtual Hideout, ki govori o neonkah. In to ne navadnih... gre za posebne lučke, ki ustvarjajo efekt valovanja (vsi, ki ste girali The Sims in poznate Lava lamp veste, o čem govorim ). Ne dvomim, da bo marsikdo navdušen nad to zadevo in priznam, da tudi mene zanima, kako bi bila videti notranjost ohišja s čem takšnim od znotraj... Ko smo že pri neonkah pa naj omenim še projekt tega tipa. Verjetno gre za kakšen ekstremen primer odvisnosti od neonske luči, saj je tipo v ohišje...

11 komentarjev